dinsdag 1 januari 2013

Start van een 365 dagen project


1 januari 2013, een nieuw jaar en een goed moment om te starten met ons 365 dagen project. In dit jaar wil ik elke dag een stukje schrijven over ons gezin, waarbij de nadruk ligt op de geldzaken.

Dit doe ik om zicht te houden op wat wij elke dag uitgeven. Door elke dag een blog te maken, probeer ik bewuster te kopen. Daarnaast proberen we te gaan bezuinigen. Mijn man leest op dit moment: Hypotheekvrij! van Gerhard Hormann. Dit boek gaf ons het laatste zetje om bewust te gaan sparen om onze hypotheek te gaan aflossen. Net als veel anderen hebben ook wij een tophypotheek, en zullen dus zelf moeten zorgen dat we geld bij elkaar halen om dit te kunnen gaan aflossen.

Toch willen we niet extreem zuinig gaan leven, er moet geld beschikbaar blijven voor leuke uitjes en cadeautjes.

Samengevat: een financieel dagboek van een gezin. Met een open inkijk in onze inkomsten en uitgaven. (en daar zorgt man voor in een fantastisch Excell document!)

Ons gezin bestaat uit:
Manlief, voortaan ML, 37 jaar en werkzaam in de ICT.
Vrouwlief, voortaan VL, 29 jaar en werkzaam in het onderwijs
Oudste zoonlief, voortaan ZL1, bijna 4 jaar
Jongste zoonlief, voortaan ZL2, bijna 2 jaar
Dochterlief, voortaan DL, van bijna 4 maanden.

Onze kinderen gaan 2 volle dagen naar het kinderdagverblijf. Verder regelen we de 'oppas' zelf. VL en ML storten iedere maand elk 1750 euro op de gezamenlijke rekening. Daarnaast hebben we nog recht op toeslagen, maar dat, net als alle andere inkomsten, zullen jullie vanzelf tegenkomen op deze blog.

3 opmerkingen:

  1. Ik zie nog een overeenkomst tussen onze situatie, een leeftijdsverschi van 7 jaar tussen m/v dit betekent een pensioengat, een afgelost huis zorgt er tzt voor dat we toch tegelijk kunnen gaan genieten.In onze situatie dan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kom net je blog tegen, via daantje. Leuke blogjes gelezen. Ik ga je volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke blog om te lezen. Jullie zijn vast niet het enige gezin dat moet bezuinigen! Wat slim en overzichtelijk dat jullie alles bijhouden in Excel, dat is een goede tip! Ik lees dat jullie kinderen nog wel naar een kinderdagverblijf gaan, maar daarnaast nemen mensen nu ook vaker een oppas in plaats van een voltijd kinderdagverblijf in te schakelen bijvoorbeeld. Dit is natuurlijk een goedkoper alternatief en er is wat meer 1 op 1 aandacht voor het kind. Zo kun je heel gemakkelijk via websites zoals bijvoorbeeld: https://nl.care.com/oppas een oppas vinden in de buurt. Een goede oplossing voor mensen die nog op zoek zijn naar opvang voor hun kind.

    BeantwoordenVerwijderen