Onze hypotheek

Hypotheek:

Leningdeel % Maandlasten Oorspronkelijk Afgelost Rest
Aflossingsvrij 1.95% €199,88 €165.500 €42.500 €123.000
Annuiteiten 1 1.65% €81,27 €60.000 €38.952 €21.048
Annuiteiten 2 1.75% €169,27 €54.474 €10.161 €44.313
Totaal €450.42 €279.974 €91.612 €188.361

In 2013 zijn we begonnen met extra aflossen op onze hypotheek en 1 augustus 2017 zijn we overgestapt op bovenstaande hypotheek. Voor we begonnen met aflossen zag onze situatie er als volgt uit:

Leningdeel % Oorspronkelijk bedrag
Aflossingsvrij 5.10% €227.000
Spaarhypotheek 5.00% €140.000
Totaal €367.000

We betaalden daar toen €1.548,08 per maand voor.

Ten opzichte van onze oorspronkelijke hypotheek hebben we nu €178.639 (49%) afgelost in de afgelopen 10 jaar dat we met aflossen bezig zijn.

Bekijk ook onze blogs over onze hypotheek.

* Onze rentevastperiode loopt tot 1 augustus 2027

66 opmerkingen:

 1. Weekje geleden jullie blog ontdekt! Leuk om elke dag even te lezen!

  1 vraagje: klopt de datum bij de aflossing van 20.000 euro? Of hebben jullie in heel 2012 niets afgelost?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas klopt het. We hebben in heel 2012 geen cent afgelost. Achteraf wel een beetje een gemiste kans, maar in 2012 hadden we ook een dip in onze inkomsten. Dus heel veel hadden we niet kunnen aflossen.

   Verwijderen
 2. Hoi,

  Bedankt voor je re-tweet-je van @paul_beelen. Leuk blog.
  Ik ben blij dat ik eigenlijk maar een kleine hypotheek heb (€ 78.000,-) met dienovereenkomstig eigenlijk ook maar lage maandlasten (€ 240,- @ 3,7% variabele rente). Toch wil ik er zo snel mogelijk van af.
  Onze beleggingspolis van ASR levert geen zak op (sorry... levert niet veel op) en is inmiddels (bijna) opgeheven. Ook dat gaat dan volledig in de aflossing. Ook de hypotheekrente teruggaaf en nog wat andere besparingen (o.a. energienota) gaan er naar toe.
  Ik heb er een heel (meerjaren/)jaarschema voor opgezet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook zulke hypotheken kunnen wij alleen nog maar jaloers zijn, maar we hebben ook het plan om deze hypotheek zo snel mogelijk te verlagen en zo komen we ooit wel op een hypotheek vrij leven.

   Verwijderen
 3. Je schrijft dat je hebt afgelost, weet niet of je in de gaten hebt dat bijstorten in je spaarpolis je meer rendement oplevert? Je houdt eerst je fiscale voordeel en je premie voor de polis gaat omlaag, omdat het bedrag dat je eerder dan de verwachte datum stort natuurlijk rente op rente genereert.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat levert uiteindelijk misschien meer geld op, maar de vast lasten gaan daarmee niet omlaag en als we over 18 jaar meer dan 140.000 hebben opgebouwd meg die spaarhypotheek, dan mag je flink gaan betalen.

   We willen eerst ons hypotheekbedrag en maandlasten omlaag, zodat we meer geld overhouden om sneller te kunnen aflossen.

   Verwijderen
  2. Hier maak je, denk ik, een denkfout. Door de bijstorting kun je nl je maandelijkse premie verlagen, dit is directe verlaging van je vaste lasten. Ook moet je verzekeraar samen met je kijken dat je niet meer dan maximaal aflost zodat je niet flink hoeft te gaan betalen aan de belasting.Wellicht goed om eens door te rekenen, wat wat je oplevert en dan te kijken wat het beste is. Of wellicht 50/50

   Verwijderen
 4. Helaas ben ik het met Geldover eens. Door een extra premiestorting gaat niet het eindbedrag van de spaarhypotheek omhoog maar wordt of de duur van de hypotheek korter of het maandbedrag lager. Dit kun je zelf kiezen. Het geld dat je nu stort loopt de rest van de hypotheekduur mee tegen het rentepercentage van de hypotheek. Het maandbedrag wordt dus wel degelijk lager !
  Er geld hiervoor wel 1 regel dat herhoudingen van de premiebetalingen 1:10 moeten zijn voor de fiscale vrijstellingen.
  Hiermee wil ik niet zeggen dat je niet moet aflossen op de aflossingsvrije hypotheek.
  Wat geldover en ik bedoelen is dat je moet kijken wat het grootste effect heeft op het maandbedrag van de hypotheken, bijvoorbeeld als je €5.000 stort als extra premie op de spaarhypotheek of als je €5.000 stort op de aflossingsvrije hypotheek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog even een korte opmerking. Je geeft aan dat je graag een lager hypotheekbedrag wil hebben. De meeste mensen kiezen hiervoor, dit zit tussen je oren.
   Werkelijke Schuld = hypotheek - bezittingen
   Het maakt dus niet uit of je de hypotheek lager maakt of je bezittingen hoger !
   Als je dus bijv. €5.000 extra premie stort in de spaarhypotheek maak je de bezittingen hoger (afkoopwaarde hypotheek) en als je €5.000 aflost op je aflossingsvrije hypotheek verlaag je de hypotheek. De Werkelijke Schuld is in beide gevallen gelijk !
   Verder verdiep je in de materie en vaar niet blind op de adviseurs van de banken, zij zijn het die voor de verkoopcijfers ons de hypotheekcrisis hebben aangedaan.
   Maar luister naar adviesen van mensen als Geldover.
   Ook ik wil je het wel in een mail precies uitleggen (sparren) over dit onderwerp (laat dan even een reactie achter en ik mail je mijn emailadres.
   Dit zijn geen reacties als kritiek bedoeld maar als tip om je voorruit te helpen.
   Sorry dat het toch nog een lange reactie is geworden.
   Gr. Frank

   Verwijderen
  2. Bedankt voor het uitvoerige meedenken! Onze aflossingsvrije hypotheek heeft een hogere rente, dan onze spaarhypotheek en daardoor gaan de bruto maandlasten met de aflossingsvrije hypotheek iets sneller omlaag. Bovendien is onze spaarhypotheek sowieso over 18 jaar volledig afbetaald en ons aflossingsvrije deel nog niet. We moeten dus zelf wel actie ondernemen om van dat aflossingsvrije deel af te komen. Aangezien we maar max 10% boetevrij mogen aflossen, doen we daar sowieso 10 jaar over om dat deel volledig af te lossen. Als we de komende 10 jaar eerst volledig focussen op onze spaarhypotheek en dan pas beginnen met aflossen van de aflossingsvrije hypotheek, dan zijn we nog minstens 20 jaar bezig met aflossen en ik wil toch echt eerder van onze hypotheek af zijn.

   Toch maak ik graag gebruik van je aanbod om hier even over te sparren. Misschien blijf ik door mijn eigenwijsheid dingen over het hoofd zien en is de netto besparing door bij te storten in de spaarhypotheek groter dan ik nu vermoed.

   Verwijderen
 5. misschien kan je het combineren ? de ene x iets aflossen en een andere maand iets extra op de spaarhypotheek storten ? maar ik heb er geen verstnad van. we hebben en huurwoning.. duur grapje aangezien het neits oplevert uiteindelijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha zie nu pas dat er meerdere mensen al gereageerd hebben, komt omdat ik ook zo bevlogen ben en dat ik weet dat meerdere mensen uiteindelijk vaak zichzelf tekort doen. Je geeft aan dat je nog heel wat jaren moet, Juist dan is bijstorten in de polis extra gunstig. Door je storting nu wordt er nl berekend wat je inleg minder kan worden door rente op rente. Als je nu bv 100 euro inlegt en je hebt nog 20 jaar 5% rente te gaan dan heb je dus na verrekening meer dan 200 euro ingelegd voor het einde van de looptijd door rente op rente. Zou echt even goed naar je situatie kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben de vraag enkele weken geleden bij onze contactpersoon uitgezet en willen nu ook wat geld gaan inleggen in de spaarhypotheek. Niet aflossen, maar bijstorten waardoor de maandelijkse premie omlaag gaat.

   Verwijderen
  2. Het blijft de gemoederen bezig houden...Heb net de site hypohype gevonden en als je de opzet van je hypotheek weet krijg je daar een heel goed beeld van wat bijstorten in de polis oplevert. Hij gaat wel uit van de situatie dat je hem nog moet afsluiten, maar als je rekening houdt in de aanvraag en dan even kijkt na hoeveel jaar je de bijstorting doet en ook weer uitrekent hoe oud je dan bent etc etc krijg je een heel mooi duidelijk plaatje.

   Verwijderen
 7. Stomme vraag waarschijnlijk maar waarom zou je 'maar' EUR 22.700 mogen aflossen per jaar? Je totale hypotheek bedrag is EUR 367k, dan zou je in principe toch maximaal EUR 36.700 kunnen aflossen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij gaat deze berekening per leningdeel. We kunnen dus maximaal €22.700 boetevrij aflossen op onze hypotheek van €227.000. En nog eens €14.000 op onze spaarhypotheek. Maar die €22.700 vinden we eerst ook wel een groot genoege uitdaging.

   Verwijderen
  2. Hier (Rabo) gaat het ook over de hele lening, niet per deel. Ook te optimistisch om daar 20% per jaar op af te lossen (wat mag).

   Verwijderen
 8. Gaat niet helemaal op.. Wij kunnen ook 20% aflossen, dit wordt berekend over het totale hypotheekbedrag. Dit is ook als zodanig door de bank bevestigd (wij hebben overigens een soortgelijke hypotheek opbouw).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Superleuk om te volgen! Mijn vrouw en ik (jonge dertigers) hebben twee jonge kinderen. Wij verdienen samen een ton bruto p.j. en zijn ook flink aan het aflossen geslagen op onze aflossingsvrije hypotheek. Deze bedroeg zes jaar terug 265.000 euro en is inmiddels gezakt tot 145.000 euro.

  En we gaan vrolijk door met jaarlijks 50.000 euro aflossen, dus over dik twee jaar hebben we onze hypotheek afgelost. Hierdoor besparen we over de resterende 22 jaar dat onze hypotheek nog zou lopen in totaal zo'n 200.000 euro.

  Daarnaast hebben we zo'n 60.000 euro in een 10-jaars spaardeposito zitten met een rente van 4,6%. Die keert over negen jaar zo'n 85.000 euro uit. Beleggen hebben we wel gedaan, maar we kregen een beetje hoogtevrees met al dat gratis geld dat de FED momenteel bijdrukt. Winst genomen op aandelen en in de aflossing van het huis gestopt. Het is waar: je slaapt er echt rustiger op.

  Mochten we ooit willen verhuizen naar een duurder huis dan is het ons doel om het verschil met onze huidige woning gewoon cash neer te leggen. We willen echt nooit meer iets met hypotheken en tussenpersonen te maken hebben.

  Oja: het nadeel van bijstorten in spaarhypotheek ipv aflossen is dat je jezelf nog altijd afhankelijk maakt van het huidige fiscale systeem. Maar de renteaftrek wordt al beperkt en dit zal steeds meer bespoedigd worden. Als je erop speculeert dat de huidige fiscale aftrek stand houdt, kun je van een koude kermis thuis komen...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Qua hypotheek zitten wij ongeveer gelijk. Alleen hebben wij een veel groter spaardeel en minder aflossingsvrij. Jammer! Want het aflossingsvrije is nu afgelost en op het spaardeel kunnen we vanwege de fiscale klem niet sneller aflossen.
  Wat heerlijk dat jullie nog zo lekker veel kunnen aflossen op het aflossingsvrije deel!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik denk dat veel mensen die voor veiligheid zijn gegaan, zich ook hebben laten leiden door de "adviseurs" m.a.w. hoge(re) spaarhypotheek en lagere aflossingsvrije hypo. Persoonlijk zou ik het fantastisch vinden als het opgebouwde bedrag id spaarhypo eerder zou kunnen worden verrekend. Nu is het min of meer een blok aan mijn been (tenzij je de staatskas wilt spekken)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi, dank je voor het delen van de spreadsheet! ik heb hem gisteravond ingevuld en ik schrok er best van. Ik was al langere tijd aan het denken over het langzaam aflossen van onze hypotheekschuld. deze bestaat uit 2 delen, waaronder een aflossingsvrije hypotheek van 55000. Als ik nu begin elke maand 100 af te lossen, zijn we in 2038 van de schuld af. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @wat kost een gezin,
   ik zou niet aanraden om de spaarhypotheek rigoureus af te lossen, alleen hele kleine bedragen. Maar het liefst eerst de aflossingsvrije rekening aflossen, want dat levert echt het meest op.
   Het klopt inderdaad dat je 10% van 227000 pj mag aflossen, per leningdeel.

   Verwijderen
 13. Hallo,

  Interessant om te lezen. Ik zit ook met de vraag aflossen op het aflossingsvrije deel van de hypotheek of een bedrag storten in de spaarpolis van de spaarhypotheek. De waarde van onze woning is flink lager dan de hypotheek dus ik moet iets gaan doen. Over 5 jaar is de renteperiode afgelopen. Bij het vaststellen van het nieuwe rentetarief over 5 jaar is de verhouding waarde woning tov de hypotheek van belang. ING vertelde mij dat ze bij het bepalen van deze verhouding niet kijken naar de waarde die in de spaarpolis zit.

  Voorbeeld:
  Aflossingvrije deel 150k
  Spaardeel 150k
  Totaal 300k

  Waarde woning: 250k

  Oftewel 50k onder water.

  Als ik 50k zou gaan aflossen op het aflossingsvrije deel dan is de verhouding waarde woning en hypotheek in balans. Als ik zou gaan storten in de polis zodat ik 50k in de polis heb zitten over 5 jaar dan staat volgens ING mijn hypotheek nog steeds onderwater met 50k.

  Ik vind het bovenstaande een heel raar verhaal omdat de spaarpolis volledig verpand is aan de bank dus ze zouden dit moeten meenemen bij het bepalen van de verhouding waarde woning / hypotheek.

  Op basis van het bovenstaande neig ik eerder naar aflossen en niet naar storten in de polis.

  Wat is jouw/jullie idee over het bovenstaande? Ik ben benieuwd.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aflossen lijkt mij verstandiger dan bijstorten in de spaarhypotheek. Netto is bijstorten in een spaarhypotheek voordeliger dan aflossen, maar zolang je huis onder water staat, is de meest veilige optie je hypotheek verlagen. Ik zou dus al het geld dat je kan besparen direct in extra aflossingen inzetten. Succes met het weer boven water halen van je huis!

   Verwijderen
 14. Heerlijk om te lezen dat veel meer mensen 'gewoon' aflossen. Wij lossen al tien jaar (onregelmatig) af en in het begin verklaarde bijna iedereen ons voor gek. En we hebben ook een keer extra geld in de premiepot gestopt, zodat de looptijd van de hypotheek twee jaar korter is geworden. En nu de pensioenleeftijd oploopt, zijn we voor onze pensionering van de hypotheek af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties

  1. Hoi,
   Even een late reactie over 10% boetevrij aflossen.
   wij hebben ook een spaar-(170.000) en afl vrije hypotheek(was 90.000 nu 80.000) totaal 260.000 van 2008.Wij mogen 26.000euro per jaar boetevrij afl. Die 10%boetevrij is dus over het totaalbedrag, en niet over dat leningdeel. Vandaag lees ik dat we nu 15% boetevrij mogen aflossen. Maar misschien is dat niet bij iedere verstrekker zo.?(onze spaarhhyp is overigens ook een levenshyp. misschien maakt dat iets uit?)

   Groet,
   Wim

   Verwijderen
  2. Wij proberen afl vrije deel overigens af te lossen als een van de weinige in onze omgeving. We worden best raar aangekeken door onze leeftijdsgenoten (28-30jaar). Ieder jaar 10.000 e is een doel, wellicht wordt dat iets minder, maar dan zijn wij over 8 jaar van dat deel af! En aan het eind vd looptijd: hyp vrij. Liefst eerder overigens, maar dan zit je met wat regels geloof ik, met belastingontduiken box 1 spaarhyp enzo....
   Gr, Wim

   Verwijderen
 15. Ik heb je visuele weergave nagemaakt, ik hoop niet dat je het erg vind. Hij staat nu op mijn laptop en misschien dat ik hem volgende jaar een keertje op mijn blog zet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uiteraard vinden we dat niet erg. Daarom hebben we deze juist gepubliceerd. Doe er vooral je voordeel mee en leuk dat je het hier even meldt dat je die van ons als inspiratie hebt gebruikt.

   Verwijderen
 16. Wij mogen 20% per lening deel aflossen (Rabobank). Je leest hier verschillende verhalen over de percentages, deze zijn per hypotheek verschillend. Iedereen moet in zijn eigen hypotheek voorwaarden kijken wat hierover is afgesproken. Dus niet zo maar gaan aflossen en ervan uitgaan dat wat hier gezegd wordt klopt, het klopt waarschijnlijk wel, maar het is dus voor iedereen verschillend. Zelfs de Rabobank hanteert volgens mij verschillende percentages.

  Wij lossen overigens eerst de 2 annuïteiten hypotheken af, dan de aflossingsvrije hypotheek. Wij redden het niet om 20.000 per jaar te storten, dus de spaar hypotheek laten we zoals die is. We zullen de komende periode niet veel kunnen sparen. Ik stop met werken vanaf maart i. v.m. de geboorte van ons eerste kindje. We houden dan waarschijnlijk al te weinig over om van te kunnen leven. Vandaar dat we aan het consuminderen zijn.

  We zijn sinds 1 week ons eigen bedrijfje gestart, ik hoop dat dat goed gaat lopen. In kan dat mooi vanuit huis uit bijhouden. Al pakken we er maar 10 euro per maand mee, het is toch mooi meegenomen. Mijn man heeft grotere plannen. Die vind dat ik ambitieuzer moet zijn en moet gaan voor de 200 euro per dag. Dan denk ik: "Droom lekker verder". Het is niet echt realistisch.. Voor degene die het boek: "Een werkweek van 4 uur" hebben gelezen, die snappen waarschijnlijk de gedachte gang van mijn man. Maar ik geloof er niet zo in en ook ik heb het boek gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Sorry, off-topic: Hele interessante blogs steeds!! Complimenten!!
  Maar ben ik enige die moeite heeft met de leesbaarheid van zwarte letters of een grijze achtergrond? Ik selecteer vaak stukken tekst zodat de kleur bij het selecteren beter is bij het lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. zwarte letters OP een grijze achtergrond bedoel ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik vind dit geweldig om allemaal te lezen. Ik moet nog beginnen en ook nog even wat gewone roodstand wegwerken, maar ik word helemaal blij als ik dit lees allemaal. Kom zeker nog een keer kijken op de site!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuk te lezen dat mensen zo veel kunnen af lossen. En het beste is om alles af te lossen maar ondanks dat ik flink aflos en in 3 jaar van 174500 naar nu 126600 ben gegaan en ik nog 45000 heb om af te lossen denk ik wel eens.
  Stel dat vele mensen hun hypo aflossen zal de regering dan niet een extra tax verzinnen om weer wat af te pakken of later indien je verzorging nodig hebt of eens werkloos bent.
  Moeilijk hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuke site hier!! Ik heb de rente periode voor 1 jaar vast (2,8%) dan kan je toch onbeperkt aflossen zo rond het einde van de periode? Ik heb anuiteit en aflossingsvrij.
  Weet alleen niet welke beter is om af te lossen.
  Groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben dezelfde constructie. We hebben eerst in de annuitaire hypotheek afgelost omdat bij ons de einddatum hetzelfde bleef maar de maandlasten harder daalden. Nu zijn onze maandlasten betaalbaar en los ik maandelijks af op aflossingsvrij. Maar om toch nog wat grote stappen te maken in de maandlasten gaat de belasting teruggave en de eindejaarsuitkering naar de annuitaire hypotheek.

   Verwijderen
 22. sorry ik bedoel annuïteit

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Leuke weblog, leuk om te lezen! Succes met jullie "missie"!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Leuke blog. Ik heb nog een reactie op het boetevrij aflossen. Werk zelf namelijk ook bij een hypotheekverstrekker en daar geldt dat je 10% boetevrij per jaar mag aflossen van de originele hoofdsom. Dit zou in uw geval betekenen: 36.700,- maximaal per jaar. In 10 jaar kunt u dan uw hypotheek afgelost hebben (als je zoveel over hebt per jaar, bij de meeste mensen niet het geval ;) )

  Het valt mij op dat heel veel mensen denken dat ze 10% mogen aflossen van de huidige schuld, dat is vaak NIET waar. Dan zou je immers nooit echt versneld kunnen aflossen. Bij twijfel: vraag je hypotheekverstrekker naar de voorwaarden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Laura vB
   Wat interessant! Dat heb ik nooit geweten. Ik dacht dat je elk jaar maar 10% van de overgebleven schuld mocht aflossen, en zo dus ook nooit het 'staartje' zou kunnen aflossen.

   Ik ga dit zeker even navragen bij mijn hypotheekverstrekker!

   Verwijderen
  2. da's echt overal hetzelfde...gaat over de hoofdsom en niet over de resterende schuld. (ik werk ook bij een hyp verstrekker en heb het nog nooit anders gezien)

   vraag is alleen of je de hpofdsommen van leningdelen (bij meerdere delen) mag samenvoegen en dan op 1 van die delen aflossen. Dat is lang niet overal.

   Verwijderen
 26. Altijd interessant om te zien hoe andere mensen hun hypotheek aflossen. Mijn complimenten en ga vooral zo door!
  Ik heb een vraagje, zit jullie spaargedeelte van de spaarhypotheek bij dezelfde bank/verzekeraar als de lening of is deze ergens anders ondergebracht?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oops, deze vraag over het hoofd gezien. Onze spaarhypotheek zit voor ons bij dezelfde bank/verzekeraar als onze aflossingsvrije hypotheek. Maar het zal mij niet verbazen dat de bank deze weer bij een andere verzekeraar heeft ondergebracht. Allemaal erg ondoorzichtig in de financiële wereld.

   Verwijderen
 27. Leuk hoor: onze hypotheken lijken inderdaad op elkaar! Ik heb net enkele blogs van je gelezen. Mooie overzichten! Ik vind de postcodeloterij tool echt geweldig! Hoe kom je erop! Kom hier vaak terug!! Ook veel succes met aflossen.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Interessant om te lezen, wellicht dat u hier kunt kijken voor een aankoopmakelaar: http://www.aankoopmakelaar-noorderland.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Leuk om jullie maandelijkse kosten terug te zien gezien het aflossen. Onze maandelijkse aflossingen soortgelijk. Toch net wat minder. Alleen heb ik naast mijn privé hypotheek ook nog eens een bedrijfshypotheek waar ik mij aan de kosten voor het aflossen begin te ergeren. Lastig is het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Capital Lending and Mortgage Group offer Business Financing and business loans with 3%, Quick Approval,Email: capitallendinghelpdesk@gmail.com
  Blog: https://capitallendingfince.blogspot.com/

  --------------------------------------------------
  kapitaalleningen en hypotheekgroepen bieden zakelijke financiering en zakelijke leningen met 3%, snelle goedkeuring, e-mail: capitallendinghelpdesk@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 31. HEB JE EEN LENING NODIG?
  HOUD UW FINANCIËLE LAST NIET VOOR U ZELF CONTACT MET ONS OP VOOR ENIGE LENING MET EEN LAGE RENTE VAN 2%. stevewilsonloanfirm@gmail.com whatsapp: +16673078785

  Onze leningen zijn goed verzekerd voor maximale veiligheid is onze prioriteit. Ons belangrijkste doel is om u te helpen de service te krijgen die u verdient. Ons leenprogramma is het snelste.

  We verstrekken leningen in elke valuta van uw keuze: yuan, dollar, Thaise baht, euro, dinar, enz.} En een looptijd van 1 tot 30 jaar om de lening terug te betalen (veilig en ongedekt).
  Heb je een lening nodig en heb je een lage kredietscore? Vind je het moeilijk om leningen te krijgen van lokale banken en andere financiële instellingen? oplossing voor uw financiële probleem is STEVE WILSON LOAN FIRM.

  De voorwaarden zijn heel redelijk en attent.
  We bieden een breed scala aan financiële diensten, waaronder: kerstleningen, zakelijke leningen, schuldenconsolidatieleningen, persoonlijke leningen, autoleningen, hotelleningen, studieleningen, woningherfinancieringsleningen met een lage rentevoet van 2% per annulering voor particulieren, bedrijven en rechtspersonen.

  Geïnteresseerde aanvragers moeten contact met ons opnemen via e-mail: stevewilsonloanfirm@gmail.com. whatsapp: +16673078785 Meld je aan en wees vrij van financiële gebondenheid.
  Bedrijfswebsite: https: //stevewilsonfinancialloanfirm.webs.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Goede dag,

  Zit u in financiële moeilijkheden? Heeft u een lening nodig om uw schulden te vereffenen? Ga je je financiën verhogen? Bent u een ondernemer die zijn / haar bedrijf wil uitbreiden. U wordt hierbij geadviseerd om contact op te nemen met de echte held, het vertrouwen en de efficiënte kredietverstrekker voor uw lening. Ik word door zowel individuen als de overheid erkend voor onze grote efficiëntie.


  DIENSTEN ZIJN:
  * Persoonlijke leningen (veilig en ongedekt)
  * Zakelijke leningen (veilig en ongedekt)
  * Verbouwing
  * Uitvindersleningen
  * Autoleningen
  enzovoort. ..

  Neem bij interesse contact met ons op via
  E-mail: easyloanfirm2020@gmail.com


  We zijn gecertificeerd,
  betrouwbaar, betrouwbaar, efficiënt, snel en dynamisch.

  Vriendelijke groeten,
  Mr Derek Douglas
  easyloanfirm2020@gmail.com

  3% beschikbaar en garantie leningaanbod

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Goede dag,

  Zit u in financiële moeilijkheden? Heeft u een lening nodig om uw schulden te vereffenen? Ga je je financiën verhogen? Bent u een ondernemer die zijn / haar bedrijf wil uitbreiden. U wordt hierbij geadviseerd om contact op te nemen met de echte held, het vertrouwen en de efficiënte kredietverstrekker voor uw lening. Ik word door zowel individuen als de overheid erkend voor onze grote efficiëntie.


  DIENSTEN ZIJN:
  * Persoonlijke leningen (veilig en ongedekt)
  * Zakelijke leningen (veilig en ongedekt)
  * Verbouwing
  * Uitvindersleningen
  * Autoleningen
  enzovoort. ..

  Neem bij interesse contact met ons op via
  E-mail: easyloanfirm2020@gmail.com


  We zijn gecertificeerd,
  betrouwbaar, betrouwbaar, efficiënt, snel en dynamisch.

  Vriendelijke groeten,
  Mr Derek Douglas
  easyloanfirm2020@gmail.com

  3% beschikbaar en garantie leningaanbod

  BeantwoordenVerwijderen
 34. HOE KREEG IK MIJN LENING VAN EEN ECHTE LENINGENMAATSCHAPPIJ.
  Dit is een verandering van leven! ik had een lening nodig om mijn restaurant en bar te openen, toen een van mijn zakenpartners me voorstelde aan deze goede en betrouwbare kredietverstrekker STEVE WILSON. Eindelijk glimlachte God naar me door me te verwijzen naar deze nieuwe geldschieter die dit jaar een glimlach op mijn gezicht toverde en hij heeft me niet opgelicht en ook niet door mij te bedriegen of te liegen, maar deze geldschieter gaf me een lening van 2%, welk bedrag $ 550.000 Amerikaanse dollars is na mijn akkoord met de algemene voorwaarden van hun bedrijf en een belangrijk ding dat ik leuk vind aan deze leningmaatschappij is dat ze erg snel zijn,
  U kunt contact opnemen met de geldschieter via EMAIL: stevewilsonloanfirm@gmail.com of whatsapp: +16673078785
  bedrijfswebsite: https://stevewilsonfinancialloanfirm.weebly.com

  BeantwoordenVerwijderen

 35. Hello:
  Need urgent loan to solve your financial needs, we offer reliable loan at an interest rate applicable to all loans is (3%), if you are interested contact us via (honestloan10@gmail.com) with the information below
  Your full name: _____
  Country: _____
  City: _____
  Address: _____
  Amount Needed: _____
  duration: _____
  Loan Purpose: _____
  Monthly income: _____
  Age: _____
  Sex: _____
  Occupation: _____
  Telephone number: _____
  Thanks.
  Mr Klain Leo

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Hallo,

  Heeft u voor uw tevredenheid een comfortabele lening nodig? Wij bieden een betaalbare lening van 3% aan voor lokale en internationale leners. We zijn gecertificeerd, vertrouwd, betrouwbaar, efficiënt, snel en dynamisch en we werken samen. wij verstrekken een langlopende lening van maximaal 2 tot 50 jaar.

  Heeft u een directe, gemakkelijke en betaalbare lening nodig om schulden te betalen, een bedrijf te starten of om een andere reden? Neem dan contact met ons op met uw leningaanvraag.

  Deze aanbieding is voor serieuze mensen.

  Neem bij interesse contact met ons op via:
  E-mail adres:
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com

  We zijn gecertificeerd,
  betrouwbaar, betrouwbaar, efficiënt, snel en dynamisch.

  Vriendelijke groeten,
  Derek Douglas
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com

  Hallo,

  Heeft u voor uw tevredenheid een comfortabele lening nodig? Wij bieden een betaalbare lening van 3% aan voor lokale en internationale leners. We zijn gecertificeerd, vertrouwd, betrouwbaar, efficiënt, snel en dynamisch en we werken samen. wij verstrekken een langlopende lening van maximaal 2 tot 50 jaar.

  Heeft u een directe, gemakkelijke en betaalbare lening nodig om schulden te betalen, een bedrijf te starten of om een andere reden? Neem dan contact met ons op met uw leningaanvraag.

  Deze aanbieding is voor serieuze mensen.

  Neem bij interesse contact met ons op via:
  E-mail adres:
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com

  We zijn gecertificeerd,
  betrouwbaar, betrouwbaar, efficiënt, snel en dynamisch.

  Vriendelijke groeten,
  Derek Douglas
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com

  Hallo,

  Heeft u voor uw tevredenheid een comfortabele lening nodig? Wij bieden een betaalbare lening van 3% aan voor lokale en internationale leners. We zijn gecertificeerd, vertrouwd, betrouwbaar, efficiënt, snel en dynamisch en we werken samen. wij verstrekken een langlopende lening van maximaal 2 tot 50 jaar.

  Heeft u een directe, gemakkelijke en betaalbare lening nodig om schulden te betalen, een bedrijf te starten of om een andere reden? Neem dan contact met ons op met uw leningaanvraag.

  Deze aanbieding is voor serieuze mensen.

  Neem bij interesse contact met ons op via:
  E-mail adres:
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com

  We zijn gecertificeerd,
  betrouwbaar, betrouwbaar, efficiënt, snel en dynamisch.

  Vriendelijke groeten,
  Derek Douglas
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Hallo kijker
  Wij zijn professionele handelaren, die wekelijks forex en binair voor investeerders verdienen, vertellen u graag meer over ons investeringsplatform waar u al vanaf $ 200 kunt beleggen en wekelijks $ 2000 kunt verdienen. Veel mensen hebben al eerder van dit investeringsaanbod geprofiteerd. en tijdens dit convid-19-virus, als u financiële moeilijkheden doormaakt als gevolg van dit coronavirus en u hulp nodig heeft bij het betalen van rekeningen, kiest u gewoon een geschikt investeringsplan voor uzelf en begint u wekelijks winst te maken

  $ 200 om in 7 dagen $ 2.000 te verdienen
  $ 300 om in 7 dagen $ 3.000 te verdienen
  $ 500 om in 7 dagen $ 5.000 te verdienen
  $ 1000 om in 7 dagen $ 10000 te verdienen
  $ 5000 om in 7 dagen $ 50000 te verdienen

  Om nu uw investering te starten
  e-mail: claustradingsignal07@aol.com
  Via whatsapp: +12166263236

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Hallo allemaal, ik ben super opgewonden vandaag. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening hadden ontvangen van Sabinehelps@gmail.com en toen besloot ik me aan te melden op basis van hun aanbevelingen. Een paar uur geleden bevestigde ik in totaal 10.000 euro die ik van mijn eigen bankrekening had gevraagd. Dit is echt geweldig nieuws, en ik raad iedereen die een echte lening nodig heeft aan om een aanvraag in te dienen via e-mail: sabinhelps@gmail.com of whatsapp haar op +79267494861.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Hallo allemaal, ik ben super opgewonden vandaag. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening hadden ontvangen van Sabinehelps@gmail.com en toen besloot ik me aan te melden op basis van hun aanbevelingen. Een paar uur geleden bevestigde ik in totaal 10.000 euro die ik van mijn eigen bankrekening had gevraagd. Dit is echt geweldig nieuws, en ik raad iedereen die een echte lening nodig heeft aan om een aanvraag in te dienen via e-mail: sabinhelps@gmail.com of whatsapp haar op +79267494861.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. hallo ik ben calos alvin` uit jaen spanje ik probeer sinds 2018 een lening van 10000 euro aan te vragen en ik heb 3 keer opgelicht totdat ik moe was en ik besloot om op te geven een lening online te krijgen totdat ik aan het scrollen was mijn telefoon vorige week en ik kwam deze e-mail tegen collinsscotthelpfunds@gmail.com en ik zei net, laat me hem proberen, ik heb een lening van 20.000 euro aangevraagd bij de leningverstrekker en hij vertelde me dat ik geen vergoeding zal sturen naar het bedrijf dat ik alleen zou betalen voor de transfersom, ik was erg bang vanwege het verstrijken van mijn pas, maar hij vertelde me dat als ik mijn lening niet binnen 24 uur zou krijgen, ze mijn geld zouden terugbetalen, dus besloot ik om het te proberen en ik ben zo blij dat ik eindelijk mijn lening kreeg van collinsscotthelpfunds@gmail.com, niet iedereen is zo harteloos om iemand uit zijn hard verdiende geld te halen. als u een dringende lening nodig heeft, neem dan contact met hem op via zijn e-mail op collinsscotthelpfunds@gmail.com, u zult er zeker geen spijt van krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Hallo
  Wij zijn professionele handelaren, die wekelijks forex en binair voor investeerders verdienen, vertellen u graag meer over ons investeringsplatform waar u slechts $ 200 kunt investeren en wekelijks $ 2000 kunt verdienen. Veel mensen hebben al eerder van dit investeringsaanbod geprofiteerd. en tijdens dit convid-19-virus, als u financiële moeilijkheden doormaakt als gevolg van dit coronavirus en u heeft hulp nodig bij het betalen van rekeningen, kiest u gewoon een geschikt investeringsplan voor uzelf en begint u wekelijks winst te maken

  $ 500 om in 7 dagen $ 5.000 te verdienen
  $ 1000 om in 7 dagen $ 10000 te verdienen
  $ 5000 om in 7 dagen $ 50000 te verdienen

  Neem nu contact op via WhatsApp om uw investering te starten: (+12166263236)
  e-mail: carlose78910@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Name..Brian Günter Haugen
  Lebe in ..... Nordrhein-Westfalen
  Beruf ...... Geschäftsmann
  Darlehensbetrag .... 250.000 €
  Darlehenszinsen .... 1%
  Religion: Katholizismus
  Meine E-Mail für jeden Equire; brianhuagen101@gmail.com

  Es wurde gesagt, dass das Leben nur dann wirklich in vollen Zügen genossen werden kann, wenn es Leiden und Schmerzen gegeben hat. Ich bin froh und dankbar, dass ich bei meiner Mizuho Bank, Ltd. Filiale Düsseldorf einen Kredit in Höhe von 250.000 € erhalten habe Bankkonto,. Sind Sie ein Mann oder eine Frau und haben einen Kredit beantragt und wurden von Ihrer Bank abgelehnt? Ich möchte Ihnen heute sagen, dass Sie einen Kredit von der besten Online-Firma erhalten können und nicht viele Dokumente ausfüllen müssen, sie haben auch einen guten Zinssatz von 1%. Ich wurde von einem Freund, der einen Kredit von ihnen erhalten hatte, der AASIMAHA ADILA LOAN COMPANY vorgestellt. Ich brauchte Bargeld und besuchte meine Bank. Sie sagten mir, dass ich wegen schlechter Kredite nicht qualifiziert sei, einen Kredit zu erhalten, und die Bankzinsen auch hoch. Ich bin jetzt glücklich, weil ich das große Geschäft meiner Träume aufbauen kann. Meine Zahlung wird bald beginnen. Verschwenden Sie keine Zeit mehr mit der Geschäftsbank mit dem hohen Zinssatz und wenden Sie AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM an, um Ihre Darlehensmittel zu erhalten. Sie sind sehr schnell zu genehmigten Darlehen und schreiben Ihr Konto am selben Tag des Antrags gut. Nein, zu viele Prozesse und Verfahren sind wie bei den Banken involviert. Die Darlehensfirma weiß nicht, dass ich diese guten Nachrichten teile. Sie können sie per E-Mail kontaktieren.
  Jetzt bewerben ..... (aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com)
  Meine E-Mail für jeden Equire; brianhuagen101@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Halo semuanya, saya Rika Nadia, saat ini tinggal orang Indonesia dan saya warga negara, saya tinggal di JL. Baru II Gg. Jaman Keb. Lama Utara RT.004 RW.002 No. 26. Saya ingin menggunakan media ini untuk memberikan saran nyata kepada semua warga negara Indonesia yang mencari pinjaman online untuk berhati-hati karena internet penuh dengan penipuan, kadang-kadang saya benar-benar membutuhkan pinjaman , karena keuangan saya buruk. statusnya tidak begitu baik dan saya sangat ingin mendapatkan pinjaman, jadi saya jatuh ke tangan pemberi pinjaman palsu, dari Nigeria dan Singapura dan Ghana. Saya hampir mati, sampai seorang teman saya bernama EWITA YUDA (ewitayuda1@gmail.com) memberi tahu saya tentang pemberi pinjaman yang sangat andal bernama Ny. ESTHER PATRICK Manajer cabang dari Access loan Firm, Dia adalah pemberi pinjaman global; yang saya hubungi dan dia meminjamkan saya pinjaman Rp600.000.000 dalam waktu kurang dari 12 jam dengan tingkat bunga 2% dan itu mengubah kehidupan seluruh keluarga saya.

  Saya menerima pinjaman saya di rekening bank saya setelah Nyonya. LADY ESTHER telah mentransfer pinjaman kepada saya, ketika saya memeriksa saldo rekening bank saya dan menemukan bahwa jumlah Rp600.000.000 yang saya terapkan telah dikreditkan ke rekening bank saya. dan saya punya buktinya dengan saya, karena saya masih terkejut, emailnya adalah (ESTHERPATRICK83@GMAIL.COM)

  Jadi untuk pekerjaan yang baik, LADY ESTHER telah melakukannya dalam hidup saya dan keluarga saya, saya memutuskan untuk memberi tahu dan membagikan kesaksian saya tentang LADY ESTHER, sehingga orang-orang dari negara saya dan kota saya dapat memperoleh pinjaman dengan mudah tanpa stres. Jadi, jika Anda memerlukan pinjaman, hubungi LADY ESTHER melalui email: (estherpatrick83@gmail.com) silakan hubungi LADY ESTHER Dia tidak tahu bahwa saya melakukan ini tetapi saya sangat senang sekarang dan saya memutuskan untuk memberi tahu orang lain tentang dia, Dia menawarkan semua jenis pinjaman baik untuk perorangan maupun perusahaan dan juga saya ingin Tuhan memberkati dia lebih banyak,

  Anda juga dapat menghubungi saya di email saya: (rikanadia6@gmail.com). Sekarang, saya adalah pemilik bangga seorang wanita bisnis yang baik dan besar di kota saya, Semoga Tuhan Yang Mahakuasa terus memberkati LADY ESTHER atas pekerjaannya yang baik dalam hidup dan keluarga saya.
  Tolong lakukan dengan baik untuk meminta saya untuk rincian lebih lanjut tentang Ibu dan saya akan menginstruksikan, dan ada bukti pinjaman, hubungi LADY ESTHER melalui email: (estherpatrick83@gmail.com) Terima kasih semua

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Ik heb een tekort aan woorden voor de geweldige winst die je me in slechts een week hebt helpen verdienen met de strategie voor binaire opties. Het spijt me zo dat ik in het begin twijfelde, ik investeerde $ 200 en verdiende $ 2.500 in slechts een week, en bleef meer investeren, vandaag ben ik financieel succesvol, u kunt contact met hem opnemen via e-mail: carlose78910@gmail.com
  Via whatsapp: (+12166263236)
  Ik raad je aan om niet te aarzelen. Hij is geweldig

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Nama..Brian Günter Haugen
  Tinggal di ..... Rhine-Westphalia Utara
  Profesion ...... ahli perniagaan
  Jumlah pinjaman .... € 250,000
  Faedah pinjaman .... 1%
  Agama: Katolik
  E-mel saya untuk setiap ekuire; brianhuagen101@gmail.com

  Dikatakan bahawa hidup hanya dapat dinikmati sepenuhnya jika ada penderitaan dan keperitan. Saya gembira dan bersyukur kerana saya bersama Mizuho Bank, Ltd. Branch Düsseldorf menerima pinjaman sebanyak € 250,000 dalam akaun bank. Adakah anda seorang lelaki atau wanita yang telah memohon pinjaman dan telah ditolak oleh bank anda? Saya ingin memberitahu anda hari ini bahawa anda boleh mendapatkan pinjaman dari syarikat dalam talian terbaik dan anda tidak perlu mengisi banyak dokumen, mereka juga mempunyai kadar faedah 1% yang baik. Saya diperkenalkan dengan SYARIKAT PINJAMAN AASIMAHA ADILA oleh seorang rakan yang telah menerima pinjaman daripada mereka. Saya memerlukan wang tunai dan pergi ke bank saya. Mereka memberitahu saya bahawa kerana kredit buruk saya tidak layak mendapat pinjaman, dan kadar faedah bank tinggi. Saya gembira sekarang kerana dapat membina perniagaan besar impian saya. Pembayaran saya akan bermula tidak lama lagi. Berhentilah membuang masa dengan bank perdagangan dengan kadar faedah yang tinggi dan terapkan AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM untuk mendapatkan dana pinjaman anda. Mereka sangat pantas mendapatkan pinjaman yang diluluskan dan memberi kredit ke akaun anda pada hari yang sama dengan permohonan. Tidak, terlalu banyak proses dan prosedur yang terlibat, seperti halnya bank. Syarikat pinjaman tidak tahu bahawa saya berkongsi berita baik ini. Anda boleh menghubungi mereka melalui e-mel.
  Mohon sekarang ..... (aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com)
  E-mel saya untuk setiap ekuire; brianhuagen101@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen