vrijdag 1 mei 2015

Weer een extra aflossing

Een nieuwe maand en dus weer een nieuwe extra aflossing op onze hypotheek. We lopen voor op schema om aan het einde van het jaar €12.750 extra afgelost te hebben en daarom hebben we het deze maand rustig aan gedaan en hebben we "maar" €1.200 afgelost. Daarmee zitten we nu op 54% van ons doel voor 2015.

Het totale verschil in hypotheekrente dankzij de extra aflossingen is inmiddels opgelopen tot €260 per maand. Het gaat elke maand maar een paar euro omhoog, maar we zijn toch al best trots op het resultaat en verbazen ons er tegelijk ook over hoe het mogelijk is dat we inmiddels al ruim €100.000 (inclusief de waarde die we opgebouwd hebben met onze spaarhypotheek) bij elkaar gespaard hebben in amper 6 jaar.

Nog steeds hebben we een lange weg te gaan tot een hypotheekvrij leven, maar dankzij alle aflossingen die we gedaan hebben, wordt het wel steeds makkelijker om te blijven aflossen. Verder hebben we ook nog steeds plezier in het extra aflossen, dus we gaan vrolijk verder.

Hoe gaat het met jouw aflosdoel voor 2015?

7 opmerkingen:

 1. Knap hoor. Hier wordt dit jaar niks afgelost. Man had pech met zijn gebit en dat kostte ons bijna 1000 euro. En het dak van ons huis moet worden vervangen en geïsoleerd en asbest eraf dus dat kost rond de 10000. En nu is de laptop ook nog gecrashed. Volgend jaar beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn, hè? Zeker als je al langere tijd aan het aflossen bent, wordt het zo vanzelf een heel bedrag...!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dit is een heel erg mooi bedragje moet ik zeggen , ook de besparing van 260 euro/maand zal je zeker voelen ... goed bezig , doe zo voort

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij zouden dit jaar niet aflossen omdat alle potten bijgestort moeten worden. Op 3500 euro na is dat gebeurd, maar we hebben wel 10.000 euro extra afgelost. Dus ja, het gaat ook heel erg goed. Inmiddels scheelt het bij ons 86,70 per maand. pffff. Langzamerhand wordt het steeds meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. goed bezig allemaal! Leuk om te weten dat er in steeds grotere getale extra wordt afgelost.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. We zijn in 2013 begonnen met het aflossen van ons aflossingsvrije deel van 75000 euro. Ons doel is om 15 jaar lang 5000 euro af te lossen. Aan het eind van die 15 jaar is manlief 65 jaar. Vorig jaar ben ik gestopt met werken. Ik schraap nu echt de bedragen bij elkaar. Zelfs teruggekregen statiegeld gaat naar de Hypotheekspaarrekening. Zodra ik 500 euro bij elkaar heb, stort ik het naar de hypotheekverstrekker. Ik heb net vanochtend de brief voor de 2e keer 500 euro geschreven. We liggen wel voor op schema. In totaal hebben we 16200 euro extra afgelost en dat scheelt ons 65 euro per maand. Dit bedrag wordt natuurlijk weer gespaard :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zie dat je de reacties niet controleert :) Met de leningaanbiedingen van Mason Diego enzo haha. Goed bezig met extra aflossen. Wij hebben net vandaag weer een bedrag overgemaakt. De hypotheek komt als het goed is dit jaar onder de 75.000 euro. Heerlijk gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen