dinsdag 18 februari 2020

Weg met die tweede auto

De kogel is door de kerk. Nadat we afgelopen weekend onze tweede auto weer even leven in hadden geblazen met een startkabel en een extra rondje rijden om de accu weer wat op te laden, hebben we besloten de tweede auto, een Renault Grand Scenic (7-zitter) te verkopen. Aanstaande zaterdag hebben we een afspraak bij een opkoper van auto's.


De auto heeft het altijd prima gedaan en doet het nog steeds prima, maar omdat we de auto eigenlijk niet meer van de oprit afrijden, vonden we het toch zonde om de auto aan te houden. De auto kost ons toch wel iedere maand €76 aan wegenbelasting en een paar tientjes aan verzekering. Afschrijving hebben we niet meer, omdat de auto financieel wel al afgeschreven is. We verwachten dus ook niet veel meer dan de oud ijzer prijs. Best zonde voor een auto die het nog wel goed doet, maar nog meer zonde om een goed werkende auto op de oprit te laten staan.

De Grand Scenic komt uit 2004 en heeft dus al een mooi leven gehad, met veel ritjes richting te bergen, over Poolse snelwegen waar je max 50km/uur kan rijden door de hoeveelheid gaten in de weg, richting Denemarken, gevuld met jubelende kinderen tijdens kinderfeestjes, maar ook veel op de oprit.

Wie doet een gokje wat de auto op gaat leveren? Ik trap af met een bedrag van €150.

13 opmerkingen:

 1. ik hoop dat je niet naar "wijkopenauto's" gaat, daar heb ik slechte ervaringen mee. Je kunt via hun site een indicatie krijgen, en die kwam aardig overeen met wat er op MP voor werd gevraagd, maar toen ik hem ging aanbieden, was opeens 349 euro het maximale dat ze ervoor wilden geven. Wat is de km-stand van jullie auto (dat maakt best wat uit om de prijs te bepalen). Succes in ieder geval bij de verkoop!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, dat is nog wel belangrijk om te weten. 200.000km staat er op de teller.

   Wijkopenauto’s gaf een indicatie van €1000 dus als er dan nog €350 vanaf gaat, dan zou dat nog wel een mooi bedrag zijn! Maar denk niet dat we dat ervoor gaan krijgen. Maar we hebben zaterdag wel een afspraak daar. Dus ik ben benieuwd.

   Verwijderen
  2. bij mij was de indicatie ook 1000 euro, ik hoop dat er bij jullie inderdaad maar 350 af gaat, en dit niet is wat ze ervoor willen betalen, zoals toen bij mij.

   Verwijderen
  3. Oops, ik las je eerdere reactie verkeerd en dacht dat je zei dat er 350 vanaf ging. Maar als er nog €350 over blijft, dan is het ook nog wel meer dan ik had verwacht. De auto als losse onderdelen verkopen zal meer opleveren, maar daar hebben we niet zoveel zin in. Maar we gaan toch nog maar even met de lokale autogarage bellen waar de auto in onderhoud is/was. Als zij er interesse in hebben, dan mogen zij hem ook kopen.

   Verwijderen
  4. Ik heb dan weer goede ervaringen met wij kopen auto. Voor mijn twingo kreeg ik veel meer dan verwacht. Ik had al een bod van een collega op zak maar kreeg EUR 400 meer aangeboden. Bij onze captur betaalden ze meer dan de dealer Wilde geven bij inruil voor een nieuwe auto.

   Verwijderen
 2. Zou hem lokaal in een FB groep verkopen. Levert meer op dan een opkoper...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat verwacht ik ook wel, maar als er dan ooit iets is met de auto, dan hebben we een baksteen door de ruit en dat is die extra €50 ook weer niet waard. Maar ik ga wel even kijken of we bijvoorbeeld de dakdragers los kunnen verkopen.

   Verwijderen
  2. Als je de auto voor een meeneemprijs wegdoet denk ik dat dit wel mee zal vallen. Heb t idee dat die opkopers dat praatje de wereld in helpen zodat mensen de auto met korting aan hen weg doen.

   Verwijderen
 3. Uiteindelijk hebben we de auto verkocht aan de garage waar we in 2015 ook de auto vandaan hebben. Deze garage heeft ook altijd het onderhoud gedaan. Het heeft ons uiteindelijk nog 350 euro opgeleverd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. HEB JE EEN LENING NODIG?
  HOUD UW FINANCIËLE LAST NIET VOOR U ZELF CONTACT MET ONS OP VOOR ENIGE LENING MET EEN LAGE RENTE VAN 2%. stevewilsonloanfirm@gmail.com whatsapp: +16673078785

  Onze leningen zijn goed verzekerd voor maximale veiligheid is onze prioriteit. Ons belangrijkste doel is om u te helpen de service te krijgen die u verdient. Ons leenprogramma is het snelste.

  We verstrekken leningen in elke valuta van uw keuze: yuan, dollar, Thaise baht, euro, dinar, enz.} En een looptijd van 1 tot 30 jaar om de lening terug te betalen (veilig en ongedekt).
  Heb je een lening nodig en heb je een lage kredietscore? Vind je het moeilijk om leningen te krijgen van lokale banken en andere financiële instellingen? oplossing voor uw financiële probleem is STEVE WILSON LOAN FIRM.

  De voorwaarden zijn heel redelijk en attent.
  We bieden een breed scala aan financiële diensten, waaronder: kerstleningen, zakelijke leningen, schuldenconsolidatieleningen, persoonlijke leningen, autoleningen, hotelleningen, studieleningen, woningherfinancieringsleningen met een lage rentevoet van 2% per annulering voor particulieren, bedrijven en rechtspersonen.

  Geïnteresseerde aanvragers moeten contact met ons opnemen via e-mail: stevewilsonloanfirm@gmail.com. whatsapp: +16673078785 Meld je aan en wees vrij van financiële gebondenheid.
  Bedrijfswebsite: https: //stevewilsonfinancialloanfirm.webs.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. The above article is nice and interesting, thank you willing to share! Greetings success of admin Digital Printing Rawamangun wish you deign to visit my website, thank you :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 350 euro is misschien niet zoveel als gehoopt, maar wel een besparing doordat je die auto niet ongebruikt op de oprit laat staan.

  BeantwoordenVerwijderen