woensdag 3 juni 2015

Grotere auto

Nu we een groot gezin zijn met 4 kinderen, word onze zeer prettige Volkswagen Passat toch echt te klein. We hebben het gebrek aan ruimte enkele keren kunnen compenseren door met 2 auto's te rijden naar verjaardagen van vrienden en familie.

Maar hoe gaan we dat doen met vakanties? We hadden er een jaar geleden al rekening mee gehouden dat we dit jaar niet op zomervakantie zouden gaan doordat we niet met 2 auto's willen rijden, maar nadat we onze vakantiefilm van vorig jaar nog eens bekeken hebben, begon het nu toch wel erg te kriebelen om toch ook dit jaar weer naar de bergen te rijden.

De zoektocht naar een 7-zitter was lastig. Allemaal ver weg en dus lastig met garantie, te duur, slechte functionerende auto's of ze wilden te weinig voor onze auto geven. En toen stond er ineens een mooie 7-zitter bij de garage om de hoek te koop. De proefrit beviel goed. Met 100.000 kilometers minder op de teller, een nieuwe distributieriem, een nieuwe autoradio zodat we de kinderliedjes gewoon op usb mee kunnen nemen ipv op cd's te branden en we kunnen de auto met gesloten beurs ruilen, dus we hoeven er geen geld voor vrij te maken.

ML krijgt nog 2 weken de tijd om "emotioneel" afscheid van zijn auto te kunnen nemen en daarna kunnen we (hopelijk met veel plezier) voortaan met het hele gezin in 1 auto rondrijden.

10 opmerkingen:

 1. wat een geluk! veel rijplezier in de nieuwe auto!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat die auto opeens om de hoek te koop aangeboden wordt! Voor jullie allemaal een meevaller! Veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt goed!
  veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Uit mannelijke nieuwsgierigheid, wat voor auto is het?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een Renault Grand Scenic geworden. Niet echt een technisch hoogstandje, maar hopelijk brengt hij ons toch nog vaak van A naar B (en weer terug).

   Verwijderen
 5. Dat is een geluk. Fijn, dan kunnen jullie samen op vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihi mijn ouders hebben ook 4 kinderen en wij propten ons vroeger met z'n zessen en later zelfs ook regelmatig met de vriend van mijn zus erbij in een austin allegro. Maar dat is niet meer van deze tijd. Dat snap ik.

  Veel plezier met de nieuwe aanschaf! Lekker op vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waren hier ook aan het zoeken maar 7 zitters zijn duur bv wegenbelasting dus hebben een camper gekocht ozo handig met vakanties.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooie ruil. Lekker dichtbij ook. Nog geld over voor vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fijn, en nu op naar de vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen