maandag 22 juni 2015

Kinderfeestje

Toevallig kwam ik net dit artikel tegenop nu.nl over de kosten van een kinderfeestje. Afgelopen zaterdag hebben wij het kinderfeestje van ZL1 gevierd (werd wel eens tijd toch?) en wij komen toch echt bij lange na niet aan deze kosten.

ZL1 wilde 5 kinderen uitnodigen. Voor 2 euro waren we klaar met de enveloppen met uitnodigingen. We hadden DL1 even bij vrienden ondergebracht, en ZL2 en DL2 deden ook mee met het feestje.

Zaterdagmorgen om half 11 was het dan zover. 5 vriendjes over de vloer...en we waren dus heel erg blij dat we dit keer besloten hadden om naar het blote voetenpad bij ons in de buurt te gaan.

We hebben eerst de cadeautjes aan tafel uitgepakt, en de kinderen hebben een plak cake met een dot slagroom gekregen en wat hagelslag en andere frutsels om te versieren. Glaasje ranja erbij en klaar. Om 11 uur zaten we in de auto.

Bij het blote voetenpad hebben de kinderen zich heel prima vermaakt. Er was een groot strandje met wat stapstenen en wat heuveltjes waar ze lekker gekliederd hebben. Ook het pad van ongeveer 3 km werd niet bewandeld maar er werd over gerend van enthousiasme. Halverwege hebben we een pakje drinken gedronken en een Marsje of Snickers.

Toen we weer bij de parkeerplaats waren hebben we nog een zakje chips gegeten. Vervolgens mochten ze nog even spelen en daarna weer de auto in en hup naar huis.  Met een kleine goodybag uiteraard!

!4:15 uur waren de kinders weer thuis afgeleverd. Wij een leuk feestje gehad zonder al teveel rommel in huis en zonder al te veel gedoe met het bedenken van spelletjes en andere activiteiten.

Inclusief uitnodigingen, hapjes, drankjes, goodybag en brandstof waren we zo ongeveer 25 euro kwijt aan het feestje gok ik :-)

Volgend jaar hebben we al besloten dat we waarschijnlijk naar een speelbos gaan, ook hier redelijk in de buurt. Eten en drinken mee en dan hebben we helemaal geen zooi in huis.

Het jaar erop maar eens een gezellige speurtocht en bingo. Als ZL1 9 jaar wordt, maar eens een keertje bowlen, als hij 10 wordt naar het zwembad en als hij 11 wordt maar eens het bekende slaapfeestje inclusief dropping. En dan zijn we alweer door de kinderfeestjes heen!

3 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk zo'n feestje. Vroeger vond ik de feestjes waar we lekker konden ravotten veel leuker dan bijvoorbeeld die 'dure' feestjes, als workshops enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 110,- euro vind ik ook enorm veel! Dat kost het bij ons ook niet.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vrijdag aanstaande hebben we hier een meisjesfeestje. Da jarige jet wordt 6 en mag 6 kindjes uitnodigen. In totaal, samen met broer, zitten we aan de 8 kinderen. We gaan knutselen en buiten in de tuin spelletjes doen. Ik vind de rommel met feestjes enorm meevallen. Ik ben in totaal 40 euro kwijt. 110 euro vind ik dan ook wat veel, maar als je ergens naartoe gaat waar wat georganiseerd wordt, dan denk ik dat het bedrag aardig kan kloppen.

  BeantwoordenVerwijderen