maandag 3 augustus 2015

300.000

Jaaa, een mooie nieuwe mijlpaal voor onze hypotheek. Vanaf vandaag zitten we voor beide hypotheekdelen samen onder de, voor ons, magische grens van €300.000. Daarvan lost €140.000 in 2031 vanzelf op doordat dat deel dan volledig wordt afgelost met het opgebouwde spaargeld uit de spaarhypotheek.

Van ons aflossingsvrije deel is nu nog €160.000 over en dat klinkt toch al niet meer als een hele grote uitdaging. Als we met hetzelfde tempo door blijven aflossen, dan zijn we binnen 10 jaar wel van ons aflossingsvrije deel af.

De laatste maand zijn er ook weer 2 huizen bij ons in de straat verkocht. Beide woningen zijn vergelijkbaar met onze woning. Één van de huizen heeft een lange tijd in de verkoop gestaan, de tweede was binnen 5 dagen verkocht. Beide woningen hadden een vraagprijs van €300.000. Daarmee lijkt onze woning nu eindelijk bijna niet meer onder water te staan.

Voor de rest van het jaar gaan we niet meer extra aflossen. We gaan ons nu weer richten op het aanvullen van onze spaarrekeningen om volgend jaar weer rustig verder te gaan met aflossen. Ondertussen kunnen we gaan bedenken wat ons aflosplan voor 2016 gaat worden.

8 opmerkingen:

 1. Super!! Gefeliciteerd met de mijlpaal :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed zeg! Hier nu nog 130.000 aflossing vrij. We gaan eerst bijstorten in de spaarhypotheek voor loopduurverkorting.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed nieuws allemaal! En een goed teken dat de huizen in je straat weer voor goede prijzen verkocht worden.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker! Het niet meer onder water staan moet een lekker gevoel zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk zeg! Mooi teken ook, dat huizen weer verkocht worden. Misschien kun je ook achterhalen voor hoeveel ze uiteindelijk zijn weggegaan?

  BeantwoordenVerwijderen