dinsdag 25 augustus 2015

Schoolperikelen

We hebben er al bijna anderhalve week opzitten! Vorige week maandag zijn de scholen hier weer gestart en mochten we onze jongens weer afleveren - voor half negen graag.

ZL1 is gestart in groep 3. Omdat de school behoorlijk is gegroeid, zit hij in een gebouw aan de overkant, waar ook het kinderdagverblijf is. We baalden best behoorlijk hiervan, want het is een noodgebouw en behoorlijk krap en gehorig. Helaas valt er weinig aan te doen en zullen we het dit schooljaar maar moeten uitzingen. ZL1 heeft het redelijk naar z'n zin. Hij houdt over het algemeen niet van school. Hij is toch liever thuis en doet lekker z'n eigen ding. Hij zit nu helemaal vooraan. Dat komt omdat hij het laatste halfjaar stokdoof was. Op 4 augustus heeft hij buisjes gekregen en sindsdien gaat het gelukkig allemaal prima.

ZL2 is gestart in groep 1. Voor de zomervakantie zat hij al op school, in een instroomgroep. En dit jaar dan in de echte groep 1. We zijn erg blij met de juf, rustig, duidelijk en enthousiast. De groep is nog klein, ik geloof dat ze nu met z'n tienen zijn. Waarschijnlijk komen daar nog 10 kinderen bij dit schooljaar. Het is een gecombineerde 0/1 groep. ZL2 heeft wel veel zin om naar school te gaan. Hij speelt graag met de kinderen samen en is dus een heel ander type dan ZL1.

DL1 is nog lekker thuis maar mag volgend schooljaar gaan beginnen in groep 1. Zij is van september, dus ze moet meteen vol van start, in plaats van te wennen in een instroomgroepje. Vandaag was ik overigens lunchouder (continurooster) en DL1 en DL2 waren ook mee. DL1 zit al heerlijk wijs op een stoeltje in de kring en doet gewoon mee met alle andere kinderen in de klas. De wijsneus, ik verwacht dat dat wel goed gaat komen! DL1 is de laatste weken wat mopperig, en dat is niet zo heel gezellig jammer genoeg. Een kort lontje en wil graag haar eigen dingen doen. En ze hangt ook erg veel voor de tv, wat een beetje jammer is. Ik ben begonnen om haar wat meer uitdaging te bieden in de vorm van Bambino Loco en andere puzzels. Ik heb wel het idee dat dat wat helpt.

DL2 is ook alweer zes maanden oud. We zijn gestart met bijvoeding. Dat gaat best goed. We zijn voorstanders van Rapley, ofwel Baby Led Weaning, maar ook met kind 4 blijkt dat onze kinderen toch wel graag eerst gewoon van een lepeltje eten. Over een tijdje mag ze zelf gaan pakken en happen! Verder gaat het heel goed met haar, ik geef nog steeds tot mijn grote plezier borstvoeding. Ze ligt ook nog steeds in de co-sleeper naast ons bed en toch...ze wordt groot...

Ook ben ik weer aan het werk gegaan. Ik werk nog steeds 20 uur per week. Eigenlijk 18, maar door wat meer uren te werken zijn we de schoolvakanties vrij. Dat is toch ook wel heel erg fijn. ML is ook nog steeds aan het werk voor 4 dagen in de week.

Kortom, het gaat z'n gangetje hier!

5 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk dat het allemaal z'n gangetje gaat. Leuk om te lezen hoe je kinderen school ervaren, lekker van ze genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellig om te lezen hoe de eerste schoolweek bij jullie is verlopen. Beetje jammer inderdaad van het noodgebouw. Mijn kinderen hebben dat ook wel eens gehad. Maar het went snel.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat jullie nog zo weinig bloggen. Ik las graag mee!
  Maar snap het totaal hoor! Met 4 kleine kinderen is het gewoon druk.
  Maar wilde het wel even laten weten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Do you need personal loan?
  Loan for your home improvements,
  Mortgage loan,
  Debt consolidation loan,
  Commercial loan,
  Education loan,
  Car loan,
  Loan for assets.
  financialserviceoffer876@gmail.com Whatsapp +918929509036

  BeantwoordenVerwijderen