woensdag 21 februari 2018

Agendabeheer

Sinds een aantal weken ben ik gestart met een bullet journal. Erg handig om hier alle to do's in te schrijven. Op deze manier is mijn hoofd wat leger en kan ik ook zien wat ik allemaal gedaan heb op 1 dag. Wellicht het overwegen waard om volgend jaar over te gaan op een uitgebreidere variant, zodat ik ook mijn agenda in 1 boekje heb. Op dit moment heb ik namelijk ook nog een papieren agenda voor mijn werk.

Daarnaast heb ik een familieplanner van Christofoor. Deze staat in de keuken en hier noteer ik alle afspraken op voor de kinderen, zoals toetsen, uitstapjes, sportafspraken e.d. De kinderen vinden het erg prettig om een weekoverzicht te hebben.

En daarnaast zet ik ook alle belangrijke afspraken nog in mijn google agenda op mijn telefoon. Deze is weer gekoppeld aan de telefoon van ML dus hij kan ook zo belangrijke afspraken zien.

Het vervelende is wel dat ik afspraken nu heel vaak overal moet noteren, maar alleen een papieren agenda of alleen een agenda op de telefoon werkt ook niet prettig.

Hoe houden jullie afspraken bij? Online of op papier? En is er iemand verantwoordelijk voor het noteren van afspraken?

11 opmerkingen:

 1. Ik heb alleen een online agenda. Reuze handig. Ik vind op papier een gedoe.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik houd van mijn papieren agenda. Voor mij (voorlopig) nog niets digitaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gmail agenda. Kan je ook delen met familie of collega’s of wie je maar wil. Handig

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een bullet journal eigen stijl (lees: ik gebruik geen dure b.j. maar gewoon een goedkoop dik schrift), en in mijn tas een heel klein agendaatje voor onderweg (was iets van 60 cent bij de Ac.tion). In mijn telefoon vind ik niet handig, liever alles op papier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik werk thuis dus werk en prive lopen door elkaar.. ik ben gastouder, opvangkindjes gaan vaak mee met afspraken (anders moeten ouders veel te vaak vrijnemen haha ) als het kan zoals de orthoptist elke 3 maanden of anderhalf jaar lang elke week een half u logopedie van de jongste. al mijn opvangkinderen komen flex, elke week anders. ik hou het bij in piens planner, een gezinsagenda. bevalt me enorm goed! alle opvangkinderen in t grote bovenste vak naam en begin eneindtijd per kind daaronder voor elk gezinslid een vak. mans agneda is voor mij niet boeiend eigenlijk, iig niet zn werk, alleen speciale dingen zoals zn zaterdagdienst etc. het meeste regel ik nl. man doet wel vast op maandag de zwemles. omdat ik geen auto heb en geen vrij kan nemen op dat tijdstip. de rest komt op mij neer qua halen, brengen etc, staat allemaal in agenda (sport van oudste op maandag, op dinsdag toneel etc, al komt ze langzamerhand ook wel eens alleen naar huis gelukkig! ) ik zie zo in 1 opslag of de breng en haaltijden van de opvangkinderen uit komen met mijn afspraken of andersom

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb een agenda gekocht bij de A.ction, waarbij iedere dag een pagina heeft, dus zo schrijf ik niet alleen mijn afspraken maar ook de dingen die ik die dag wil doen of af wil hebben. En dan heb ik alleen nog maar een notitieboek voor dingen echt uit te werken en niet meer voor To-do-lijstjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij gebruiken de Cosi agenda voor de hele familie. Best handig. De gratis versie is al voldoende.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb een bullet journal en een agenda ik leg beiden naast elkaar. Het helpt mij goed, want ik wil als ik iets in mijn agenda schrijf, niet dat iedereen op mijn werk weet dat ik het gras verticuteren moet of gymschoenen moet kopen voor mijn zoon haha! ze mogen het wel weten maar echt professioneel vind ik dat niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hebben thuis een family planner liggen en daar schrijven we beiden in. We maken geen afspraken, totdat we thuis even hebben gekeken of de ander even hebben gevraagd of er niets staat op die dag. Overleg plegen we vaak, voordat we een afspraak maken. Ik ben nooit begonnen aan de agenda op de smartphone. Ik had wel op mijn werk een agenda via google. Dat vond ik handig, want dan kon je mensen uitnodigen voor die afspraak en kregen ze meteen een mail. Maar werk en privé had ik nooit in dezelfde agenda. Dus een op internet, en een gewoon thuis.. gaf ook wel een bepaalde rust. Een duidelijke scheidingslijn als het ware.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik was gewond en verdrietig toen er zeven maanden geleden een groot probleem ontstond in mijn huwelijk, tussen mij en mijn man. zo verschrikkelijk dat hij de zaak aanhangig maakte bij een scheiding. Hij zei dat hij nooit meer bij me wilde blijven en dat hij niet meer van me hield. Dus ging hij het huis uit en zorgde ervoor dat ik en mijn kinderen ernstige pijnen leden. Ik heb al mijn kansen geprobeerd om hem terug te krijgen na veel bedelen, maar alles was nutteloos en hij bevestigde dat hij zijn beslissing had genomen en hij me nooit meer wilde zien. Dus op een avond, toen ik terugkwam van mijn werk, ontmoette ik een oude vriend van mij die me naar mijn man vroeg. Dus ik legde alles aan hem uit, dus hij vertelde me dat de enige manier waarop ik mijn man terug kan krijgen, is door een spellingcast te bezoeken die DrIgbinovia heet, omdat het ook echt voor hem werkte. Dus ik geloofde nooit in spelling, maar ik had geen andere keuze dan zijn advies op te volgen. Toen gaf hij me het e-mailadres doctorigbinovia93@gmail.com van de spellingcast die hij bezocht. Dus de volgende ochtend stuurde ik een e-mail naar het adres dat hij me gaf, en de spellingvereisten verzekerde me dat ik mijn man de twee dagen terug zou krijgen. Wat een fantastische verklaring !! Ik had nooit gedacht, dus hij praatte met me en vertelde me alles wat ik moest doen. Toen de volgende ochtend, zo verrassend, belde mijn man die me de afgelopen 7 maanden niet had gebeld me om aan te kondigen dat hij terug zou komen. Wat geweldig !! Dus het was zo dat hij dezelfde dag terugkwam, met veel liefde en vreugde, en hij verontschuldigde zich voor zijn fout en voor de pijn die hij mij en onze kinderen veroorzaakte. Sinds die dag was onze relatie nu sterker dan voorheen, met de hulp van DrIgbinovia. Dus ik zal je raadplegen als je problemen hebt om contact met hem op te nemen. Ik geef je 100% garantie dat hij je zal helpen, je kunt ook bel hem of voeg hem toe op Whats-app: +2348144480786 GROOT DANK AAN Drigbinovia ..!

  BeantwoordenVerwijderen