woensdag 7 februari 2018

Abonnement

Soms moet je jezelf eens wat gunnen en dat deed ik deze zomervakantie. Het Flow vakantieboek en daarna 4x het tijdschrift Flow voor 19 euro. Hartstikke leuk, ik kan echt genieten van het lezen in dit tijdschrift. Maar ik vind het ook leuk om een Libelle, Margriet of Flair te lezen. Deze krijg ik meestal van een vriendin.

Enfin, het abonnement was zo geregeld en ik weet toch bijna zeker dat dit eenmalig was en dat het automatisch stopt. Helaas. Het werd automatisch verlengd.

Ik kan er echt pissig om worden. Ik kijk op mijn rekening, en ik zie een automatische incasso: 32 euro voor 4 tijdschriften. Ik heb meteen gebeld naar de klantenservice. Helaas had ik niet voor de juiste datum afgemeld. Wel kon ze me nog laten profiteren van een eenmalige actie. 4 tijdschriften voor 20 euro. Dus 12 euro winst. Of 20 euro verlies, hoe je het maar bekijkt. En als ik dan voor 25 mei mijn abonnement opzeg, dan is het weer geregeld. Je begrijpt, die datum staat met rode letters in mijn agenda.

Enig voordeel: ik heb alle tijdschriften keurig bewaard. Een aantal jaar geleden heb ik een paar Flows op marktplaats gezet en ze waren snel verkocht. Dus, veel plezier voor weinig geld. We drinken er nog maar een kopje thee bij.

Welke tijdschriften lezen jullie? Of lezen jullie een krant? Of hebben jullie alle abonnementen al opgezegd?

14 opmerkingen:

 1. Zulke abonnement sluit ik niet meer af, altijd het gevoel dat je er toch een vaste abonnement door krijgt of langer betaald dan je wilt.

  Het enige abonnement is onze krant.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kom echt niet meer toe aan de dagelijkse krant. Soms is een zaterdagkrant nog wel leuk.

   Verwijderen
 2. Het enige abonnement wat ik op dit gebied heb is mijn abo op de bieb. Daar kan ik dan ook tijdschriften lenen als ik zou willen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook jarenlang op vrijdagavond in de bieb gezeten, even tijd voor mezelf :-)

   Verwijderen
 3. Jarenlang las ik samen met mijn moeder afwisselend de Libelle en Margriet en toen kreeg je nog aardige cadeau's bij aanmelden, dus regelmatig hebben we van abonnement geruild door opzeggen en weer de andere nemen.
  Toen er geen cadeau's meer waren hadden we alleen de Margriet nog. 2 jaar geleden is mijn moeder overleden en de einddatum was toen begin maart. Omdat ik ook in begin maart jarig ben heb ik eigenlijk ter nagedachtenis van mijn moeder weer zelf een abonnement genomen. Ben er eigenlijk elke weer weer blij mee alsof ik iets van mijn moeder krijg,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. geen enkel abonnement. merkte dat ik er geen tijd voor had. eens voor mn verjaardag proefabonnementen gevraagd. vond t superleuk! maar volgens mij liggen er nu nog ongelezen libelles en margrieten ondanks dat ik ze superleuk vind! dus bewuste keus, nu even niet, gewoon te druk met andere dingen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook wel druk, tijdschriften lukt wel maar een dagelijkse krant is te veel van het goede.

   Verwijderen
 5. Ik herken het fenomeen, en ben er tegenwoordig wat harder in. Ik bel direct, kondig aan dat ik het bewuste bedrag zal stoneren en dat ik geen tijdschriften wens te ontvangen. De (enkele) keren dat ik dit moest doen, werd dit wel geaccepteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat vervelend zeg! Zeker als je dacht dat het een kortlopend abonnement was. Niet fraai dat het dan ineens verlengd is. Ik koop nooit tijdschriften omdat ik ze te duur vind. Ik haal ze uit de bieb.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tijdschriften zijn eigenlijk ook best duur....ik zag dat de Flair ook al 4,50 kost! Gelukkig krijg ik veel tijdschriften van een vriendin.

   Verwijderen
 7. Je kunt nu toch al dat abonnement opzeggen? Zodat je niet in mei per ongeluk toch weer te laat afmeldt? En de bevestigingsmail van je opzegging bewaren, zodat je zeker weet dat het abonnement niet weer verlengd kan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik ga de bevestigingsmail ook even goed nalezen! Ik heb het in de agenda gezet, dus een belletje moet vast wel lukken.

   Verwijderen