woensdag 11 september 2019

De langverwachte update!

Op mijn vorige korte vraag kwamen toch nog wel wat reacties en het blijkt dat er dus toch nog mensen zijn die graag een update van ons zien.

ML is inmiddels 44 jaar. In januari 2016 heeft hij een switch gemaakt naar een nieuwe werkgever waar hij nog altijd met veel plezier werkt. En uiteraard ook voor het plezier van mij en van de kinderen, want die genieten van alle activiteiten van de personeelsvereniging. Kortom, een goede overstap is dit geweest. Hij werkt nog altijd van maandag t/m donderdag en dan 9 uur per dag. Ook maakt hij af en toe wat uurtjes extra en hij heeft dan ook een contract van 38 uur per week wat hem 2750 euro netto per maand oplevert. (inclusief een leaseauto) ML is net terug van een trektocht in het buitenland. Outdoor is nog steeds zijn hobby.

VL is bijna jarig en wordt dan 36 jaar. Zij zit nog altijd bij dezelfde werkgever (onderwijsgerelateerd) en werkt nog steeds hetzelfde aantal uren: 18 per week. Wel iets meer, zodat ze de schoolvakanties ook vrij kan nemen. Dit levert haar 1620 euro per maand op.

ZL1 is nu 10 jaar en zit in groep 7. Hij is zeer fanatiek met tennissen en doet ook nog altijd aan judo. Verder is hij zeer sociaal, heeft veel vriendjes en houdt van gamen :-|

ZL2 is 8 jaar en zit in groep 5. Een echte beta en hij doet het heel goed op school. Hij gaat op vrijdagavond naar schaakles en op zaterdag naar scouting. Verder gaat hij iedere dinsdagmiddag naar de BSO.

DL1 is bijna 7 jaar en zit in groep 4. Een echt meisje die houdt van plezier maken met vriendinnen. Ze gaat ook iedere vrijdag naar schaakles en zit daarnaast op tennisles. Ze wil dolgraag op paardrijden, dus daar gaan we ons op orienteren.

DL2 is 5 jaar en zit in groep 1. Ons kleine meisje, die later graag moeder wil worden. Een lekkere huismus, maar wel een heel stil, verlegen en introvert meisje.

ZL3 is 3 jaar en gaat op dinsdag en woensdag naar het kinderdagverblijf. Een heerlijk slim ventje die zeer ondernemend is en ook zeer ondeugend.

Ons laatste jaar dus, met een kind thuis. Na de zomervakantie in 2020 gaan ze alle vijf naar de basisschool. En dan zullen we vast wel wat geld gaan overhouden, omdat ze dan alleen naar de BSO gaan, 1 keer in de week en de schoolvakanties vrij.

We zijn nog steeds bezig om de hypotheek versnel af te lossen en we doen nu maandelijks 1000 euro extra aflossen. ML zal vast binnenkort eens een update geven over die hypotheek.

Verder geven we het geld nog steeds niet met bakken uit, maar plezier maken en een fijn leven hebben is ook belangrijk, dus terrasjes en dagjes uit doen we wat vaker. Ook vakanties en weekendjes weg staan vaker in de agenda.

Leuk om zo af en toe weer wat te schrijven. Deze blog heeft ons ontzettend veel inzicht gegeven in ons uitgavenpatroon en het is leuk om stukjes weer terug te lezen.

5 opmerkingen:

 1. Grappig om te lezen, echt heel leuk! Ik ben benieuwd of we meer gaan lezen maar straks met alle kids op school moet dat toch wel lukken ;) Ik herken mezelf in het stukje over de uitjes en de dagjes uit. Aan de ene kant wil je zuinig leven, maar je wilt ook leuke dingen doen. Welkom terug!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Het is zeker puzzelen om leuke dingen te doen, maar niet alles hoeft gratis natuurlijk.

   Verwijderen
 2. Leuk dat jullie weer in de lucht zijn! Ik volg jullie al sinds heeeeeeeel lang. Vijf kids, geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I.p.v. kinderopvang kosten zit je dan met kosten van zwemles en sportclubjes. En het eerste jaar naar de middelbare school betekende hier: nieuwe fiets (fietsafstand 12 km), rugtas, ipad. Kun je er rekening mee houden in je planning :)

  BeantwoordenVerwijderen