dinsdag 17 december 2019

Verhuizen

Het blijft kriebelen bij ons, verhuizen naar een groter huis met meer ruimte voor de kinderen en ook meer ruimte en vrijheid voor ons. Vandaar dat we af en toe nog wel eens een woning bezichtigen.

Afgelopen week hebben we om die reden ook een woning bekeken met genoeg slaapkamers voor alle kinderen, een extra woon/speelkamer en een grote tuin met weilanden rondom. Een prachtige ligging en ik zie ons hier elke dag wel genieten van het uitzicht en de hertjes die door onze tuin lopen.

Maar, het huis staat 5km bij de school van onze kinderen vandaan. Dat betekent dat je de kinderen niet meer zelfstandig naar school kan sturen (ze komen wel wat gevaarlijke punten tegen onderweg) en dat je soms 3 keer op een dag naar school kan gaan om ze 's ochtends te brengen, op een aantal dagen rond 12u kleinsten weer op te halen en dan om half 3 de oudsten weer ophalen. En dan moeten alle speelafspraken ook nog geregeld worden en zitten de kinderen ook nog met sport en daarvoor zal ook nog wel het nodige aantal taxiritjes moeten worden gereden.

Daar lopen we telkens tegenaan als we een ander huis hebben gevonden die wel interessant lijkt. Daarom gaan we nu toch maar weer kijken naar een kavel hier in de wijk. Projectbouw is niet interessant voor ons omdat die huizen niet genoeg slaapkamers hebben. Er komen nog een aantal kavels beschikbaar dit jaar. Die kavels zijn 2 tot 4 keer zo groot als ons huidige kavel en de huizen die erop mogen worden gebouwd zijn ook fors. Daarom gaan we ons inschrijven voor een kavel.

We hebben gelijk wat afspraken geregeld. Eentje met de bank, eentje met een architect en een gesprek met een bouwbedrijf. Ook zijn we afgelopen weekend naar wat modelwoningen geweest van een bouwbedrijf.

Wie heeft er ervaring met het laten bouwen van een huis?

8 opmerkingen:

 1. Hoi, dat landelijk wonen in een verbouwde boerderij lijkt ons ook mooi. Maar je bent ook altijd met het onderhoud van het huis bezig! En idd het Taxi rijden. Wij hebben een groot huis... 6 slaapkamers en een serre als speelruimte. We hebben 4 kinderen. Idiaal. Soms wil ik juist wel wat kleiner, ik blijf opruimen en schoonmaken. En dan het onderhoud en al die ramen... maar wooncomfort vinden wij erg belangrijk.

  Groet Tetsje uit J.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. My Name is Wilfred from the United States, I want to say thank you to Mr Bernie doran for the good thing he has done for me, Though am not sure if this is the best forum to show my joy and happiness for what he has done for me but i can’t hide my happiness and my joy so i have to share it with people. This is unbelievable, at first I never actually built any interest in this Binary/Forex trading of a thing but when I later gave it a try with the Help of this wonderful Expert Trader Bernie doran it was a successful trade for me. All i did was to invest $2000 into my first trading and to my greatest surprise, I received a huge amount of $25,520 as profit in 7 days of trading... Mr bernie doran was the trader that made it possible for me and changed my life and he is still doing it all for me.. You want to be happy and be free like me do well to reach out to him via Gmail: berniedoransignals@gmail.com , Telegram: @ IEBINARYFX
   >>>>
   >>>>>>>
   >>>>>>>>>>

   Verwijderen
 2. Hebben een nieuwbouwwoning maar wel projectbeheer. Wanneer ik nu weer zou kopen zou ik kijken naar hoe heb ik zo min mogelijk onderhoud? Hoe zorg ik dat ik lage kosten kan houden? Is t huis levensloopproof zodat we er altijd kunnen blijven wonen? Is t bv mogelijk een deel af te stoten voor verhuur en zelf in t andere deel blijven wonen of kan ik er op den duur samen met een van de kinderen wonen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij willen ook rekening houden met een slaapkamer + badkamer op de begane vloer. Maar een mogelijkheid het huis te splitsen in 2 wordt wel lastig/duur denk ik. De kosten zo laag mogelijk houden wordt ook een hele uitdaging met onze wens om minimaal 6 slaapkamers + 2 badkamers + extra speel / game kamer te hebben.

   Verwijderen
 3. Wij spelen ook wel met deze gedachte. We zijn iets jonger dan je man en onze oudste zit in de vierde van het middelbaar onderwijs. Gaan we dan nu nog voor hoge woonlasten terwijl er ook dure periodes met studerende kinderen aan komen.
  Lastige beslissing

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker een lastige beslissing. Wij moeten ook kiezen of we de kinderen bij elkaar op de kamer moeten houden of dat we ze allemaal hun eigen kamer geven. Als we onze kinderen financieel willen helpen tijdens het studeren, dan kunnen we beter blijven wonen. Aan de andere kant, als we gaan verhuizen, hoeven ze niet perse op kamers als ze gaan studeren. Moeilijk.

   Verwijderen
 4. Do you need personal loan?
  Loan for your home improvements,
  Mortgage loan,
  Debt consolidation loan,
  Commercial loan,
  Education loan,
  Car loan,
  Loan for assets.
  financialserviceoffer876@gmail.com Whatsapp +918929509036

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Do you need personal loan?
  Loan for your home improvements,
  Mortgage loan,
  Debt consolidation loan,
  Commercial loan,
  Education loan,
  Car loan,
  Loan for assets.
  financialserviceoffer876@gmail.com Whatsapp +918929509036

  BeantwoordenVerwijderen