vrijdag 3 januari 2020

Goede voornemens voor 2020

Wij hebben het goede voornemen voor 2020 om weer eens wat meer op onze uitgaven te gaan letten en we hebben onze oude spreadsheet weer nieuw leven in geblazen. We hadden al gemerkt dat ons boodschappenbudget flink verhoogd moest worden. Zaten we 7 jaar geleden nog op €300 per maand, tegenwoordig zitten we al gauw op het dubbele als we even niet opletten. Door de uitgaven weer even in kaart te brengen, zien we tenminste weer waar ons geld naartoe gaat.

Toen we met ons spreadsheet begonnen, was onze hypotheek met een jaarbudget van bijna €20.000 duidelijk kostenpost nummer 1, direct gevolgd door de kinderopvang met €19.000. Ook dat is tegenwoordig helemaal anders zoals je hieronder kan zien:Qua kosten staan de boodschappen nu dus op 1, alleen kunnen we de kosten van de boodschappen niet zo makkelijk verlagen zoals we dat in de afgelopen jaren met de hypotheekkosten hebben kunnen doen.

Als we ons dit jaar aan onze doelstellingen kunnen halen, dan hebben we aan het eind van het jaar weer wat extra spaargeld (€16.810) die we hard nodig zullen hebben als we door gaan met het kopen van een kavel plus bijbehorend nieuwbouwhuis.

5 opmerkingen:

 1. succes met die 16.000 Euro sparen! Toch een aardig bedrag. Maar moet vast lukken met jullie schema's.
  Wij hebben sinds kort ook een nieuw huis, en wat me tegenvalt is dat je als het ware weer 'opnieuw' begint. Dus al die aflossingen die we ooit hadden gedaan waren wel nuttig, want daar krijg je overwaarde van. Maar daarna begint je hypotheekschuld weer opnieuw te lopen met dezelfde bedragen en hoger (want hogere hypotheek). Toch wel een beetje een soort 'bummer-gevoel'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien is stoppen met extra aflossen trouwens wel handiger in jullie geval? Wij deden dat ook, een paar maanden voordat we besloten te gaan verhuizen. Er was een flinke cash buffer nodig, zeker ook in geval van een eventuele overbruggingshypotheek etc. Uiteindelijk hadden wij niet eens genoeg cash, te fanatiek afgelost en nog wat pech met een andere auto moeten kopen. We hebben tijdelijk geld moeten lenen van familie en na de overdracht van ons oude huis konden we het uiteraard meteen terugbetalen van de overwaarde. Hierdoor gaan we in de toekomst toch net wat minder fanatiek aflossen en iets meer slag om de arm houden. Dus vandaar even mijn tip.

   Verwijderen
  2. Ja, daar zijn wij ook wel een beetje bang voor. We zaten al te rekenen hoeveel we jaarlijks moeten aflossen om weer op hetzelfde niveau terecht te komen als nu. Dat lijkt eigenlijk niet eens haalbaar. Gelukkig is de hypotheekrente wel laag en geven we niet al ons geld weg aan rente.

   Verwijderen
  3. En stoppen met aflossen zitten we ook wel een beetje aan te denken. We zijn wel al €500 per maand minder aan het aflossen. Gaan de vaste kosten voor de hypotheek tenminste nog wel een beetje omlaag. Aflossen blijft een verslaving en daar kom je niet zomaar vanaf ...

   Verwijderen
 2. Hallo en welkom bij Spotlight Global Loan Services, mijn naam is Claudia Klein, ik ben een geldschieter en ook een kredietadviseur.

  Heeft u dringend financiële versterking nodig? Heeft u een lening nodig voor verschillende doeleinden? als uw antwoord ja is, zal ik u adviseren contact op te nemen met mijn bedrijf via | spotlightglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | en binnen 24 uur een lening op uw rekening hebben, omdat we uitstekende leendiensten over de hele wereld bieden.

  We bieden allerlei soorten leendiensten aan (persoonlijke lening, zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen aan. Mijn bedrijf helpt u met een breed scala aan leenproducten verschillende doelen te bereiken.

  We weten dat het verkrijgen van een legitieme lening altijd een groot probleem is geweest Voor mensen die een financieel probleem hebben en er een oplossing voor nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​lening met eigen vermogen te krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen vanwege hoge rente tarief, onvoldoende onderpand, verhouding schuld / inkomen, lage credit score of andere redenen.

  Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien waar en wanneer u die nodig heeft.

  Wij bieden 24-uurs lening van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar | spotlightglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | & Ontvang in een oogwenk een reactie.

  Uw familie, vrienden en collega's hoeven niet te weten dat u weinig geld heeft, schrijf ons gewoon en u ontvangt een lening.

  Je financiële vrijheid ligt in jouw handen!

  BeantwoordenVerwijderen