woensdag 30 juli 2014

Weer terug!

Wij zijn weer thuis van een heerlijke vakantie!

Vrijdag 11 juli om 02:00 uur zijn we vertrokken naar Oostenrijk. De heenreis verliep perfect, geen enkele file of vertraging. Ook hadden de kinderen het prima naar hun zin: het eerste deel hebben ze geslapen en daarna waren ze gewoon erg gezellig. Zo'n 13 uur later waren we op de plaats van bestemming: Nötsch im Gailtal.

We hebben ons bijna twee weken heel goed vermaakt, dankzij de Kärnten Card.  Deze kaart kost per volwassene €36,- voor 1 week. Onze kinderen waren nog gratis. Met deze kaart kun je gratis gebruik maken van heel veel stoeltjesliften, cabineliften en gondels, wat we dan ook heel erg veel gedaan hebben. Vaak gingen we in de ochtend ergens omhoog, daar even rondwandelen en lekker picknicken. Omdat we meestal op zo'n 2.000 meter hoogte waren, was de temperatuur daar erg aangenaam. Eenmaal beneden was het al snel zo'n 35 graden. Gelukkig hadden we ook vrij toegang tot een aantal zwembaden, dus konden we daar nog eens heerlijk afkoelen. Na een uurtje hebben de kids het toch wel gezien, dus een hele dag in het zwembad rondhangen is toch niets voor ons. We weten nu zeker dat we de komende jaren geen all-inclusive vliegreis naar Turkije hoeven te boeken.   :-)

Naast de zwembaden en kabelbanen waren er nog heel veel musea waar we naar gratis naar binnen mochten en we hebben er dan ook zeker een aantal bezocht.

We hebben een week lang gebruik gemaakt van de Kärnten Card. De laatste zondag zijn we lekker op de camping gebleven. ZL1 had namelijk enorm veel plezier met alle kinderen daar. Toevalligerwijze waren er ook heel veel vijfjarigen, dus hij had de vakantie van z'n leven. Heerlijk tot 22:00 uur 's avonds buiten verstoppertje met de zaklamp spelen, ik ben ja-loers!

De laatste maandag zijn we naar Villach geweest. Het was de bedoeling om even lekker te gaan shoppen, maar dat viel tegen, er waren gewoon geen leuke kleren of wat dan ook. Wel hebben we genoten van het straattheaterfestival.

Na anderhalve week hebben we op dinsdag de tent afgebroken. We hadden dit jaar erg veel last van naaktslakken, getverdemme! Thuis kwam ik er pas achter dat je wel een bakje met bier buiten kon zetten, dat zou ze ook lokken en dan verdrinken ze. Helaas was het al te laat en hebben we nu flinke slakkensporen op onze tent: iemand nog een tip om ze eraf te halen?

Anyway, na de tent afbreken en de auto inpakken (wat waren we dit jaar blij met de geleende dakkoffer!!) hebben we zo'n twee uur gereden naar Toblach, Italië. In 2008 ging onze eerste gezamenlijke zomervakantie hier naar toe en we hebben allebei een zwak voor de prachtige Dolomieten, de Drei Zinnen. Ook in 2010 zijn we naar Toblach geweest voor een vakantie, en in 2011 en in 2012 hebben we hier een nacht doorgebracht. Dit keer hebben we heerlijk geslapen in een pension, genoten van de douche en van het ontbijt. Best lekker om even een nachtje luxe door te brengen!

De woensdag hebben we een flinke wandeling gemaakt op de Monte Piano. Dit is een berg in Misurina, waar je met een jeep omhoog kunt, of met de benenwagen. Dat hebben we in 2008 gedaan, maar nu met de kinderen hebben we ze die tocht maar bespaard. Op de Monte Piano is een openluchtmuseum wat het verhaal verteld van de gevechten tijdens de Eerste Wereldoorlog. De kinderen kunnen de loopgraven bekijken en ook nog een enorme mitrailleur. Ze vonden het erg interessant en het wandelt ook erg prettig: er zijn wel steile stukjes, maar ook vlakke stukken met spannende weggetjes langs steile afgronden. We hebben zeker 4 uur gewandeld!

Nadat we weer beneden waren, zijn we naar het Kurpark in Toblach geweest. Dat is een enorme, geweldige, fantastische natuurspeeltuin. Daarna hebben we lekker pizza gegeten bij Pizzeria Hans (vaste prik!). Rond half acht 's avonds zijn we de auto ingestapt en zijn we naar huis gereden, waar we donderdagmorgen om half acht arriveerden, wederom zonder file of ander ongemak.

De kinderen hebben genoten van de vakantie, wij hebben genoten van de kinderen. Snel een weekendje weg plannen met z'n tweeen zodat wij ook kunnen uitrusten. :-)

Nee, zonder gekheid: het was een fantastische vakantie. Ik heb heimwee....

En met baby-in-buik ging alles prima! Afgelopen maandag weer een echo gehad, zag er keurig uit, goed gegroeid. Fantastisch om zo'n minimensje te zien. De uitgerekende datum is nu gezet op 5 februari!

4 opmerkingen:

 1. Klinkt als een veelzijdige vakantie, met allerlei verschillende activiteiten. Fijn dat het zo leuk was!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, fijn dat jullie weer veilig thuis zijn van een (zo te lezen) afwisselende vakantie.
  Leuk om jullie daginvulling te lezen en dat jullie de kids gewoon meenemen naar musea. Ik heb een dochter van twee jaar en ben daarin nog wat zoekend (wat is wel haalbaar en leuk en wat niet).
  Fijn weekend!

  Groet,
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat jullie weer goed en wel thuis zijn en t zo heerlijk hebben gehad, welkom thuis en nu lekker nagenieten met dit heerlijke weer!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat lekker zo'n ontspannen vakantie als je het je kunt permiteren. Kun je weer een hele tijd opteren. Gelukkig hebben wij hier ook een lekkere warme zo'n zomer in Tuinesie. Hoop voor ons op betere tijden.

  BeantwoordenVerwijderen