donderdag 7 augustus 2014

De kosten van de zomervakantie

Inmiddels zijn we weer aardig geland in ons eigen huis. De kinderen hebben heerlijk genoten van het rondhangen met vriendjes in de buurt. Dinsdag zijn ze alledrie naar opa en oma geweest en hebben wij lekker een dagje gewinkeld en op een terrasje gezeten. We hebben hier nog 1 week vakantie en dan mogen we 18 augustus weer de gang naar school maken.

Deze week heb ik ook even alle kosten van de vakantie op een rijtje gezet. We zijn wel wat hoger uitgekomen dan vorig jaar.

We hebben €1358,89 uitgegeven. Dat is ruim boven de €1000,- die we begroot hadden. Waar hebben we het aan uitgegeven?

Voor de camping hebben we €278,- uitgegeven. Dat is dan voor 11 nachten, zonder stroom. Vorig jaar waren we precies €100,- duurder uit.

Voor de nacht in het pension in Toblach hebben we €147,- uitgegeven. Vorig jaar hebben we dat niet gedaan.

De brandstofkosten zijn €350,32. Dat is bijna €100,- meer in vergelijking met vorig jaar.

Voor de overige dingen, zoals uitstapjes, uit eten, terrasjes en supermarkt (eten en drinken en een paar huishoudelijke artikelen zoals vlekverwijderaar en zonnebrandcreme) hebben we €583,- uitgegeven. Dat is ook een dikke €100,- meer dan vorig jaar. Komt waarschijnlijk dat we wat meer terrasjes hebben gepakt en 3x uit eten zijn geweest (vorig jaar maar 1 keer op de terugweg bij de McDonald's). Ook hebben we veel luxer gegeten dan vorig jaar: we hadden onze Smokey Joe meegenomen en daar konden we heerlijk vlees op klaarmaken.

De conclusie van dit jaar is: door verder weg te gaan hebben we meer geld uitgegeven aan brandstof. Ook hebben we meer uitstapjes gemaakt waar we ook meer brandstofgeld aan kwijt zijn. Daarbij komen de vele terrasjes, en dat tikt ook snel aan. Als klap op de vuurpijl natuurlijk de nacht in het pension. Maar dat was tegelijk ook echt even heerlijk, een luxe nachtje na al die nachten in de tent.

Maar: we hebben genoten van onze vakantie en dat is heel wat waard!

11 opmerkingen:

 1. Toch een mooi bedrag voor een vakantie. Wij geven alleen al aan de reis EUR 2500 uit en dat is dan met het vliegtuig naar Griekenland, 2 weken met 4 personen.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik reken altijd €100,- per dag voor ons 4, en dan hebben we het over een kampeervakantie met eigen auto en caravan. Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie overnachtingen waren niet duur voor 11 nachten. En de rest is, op de brandstof na, vooral luxe die als je je die niet kunt veroorloven ook niet doet.
  Wij gaan niet op vakantie, voor een huisje of chalet ben je in het hoogseizoen in NL zo 800-900 euro p/WEEK kwijt. En dan heb je niks behalve slapen en als het regent dat je droog zit. Voor dit geld ga ik liever de hele zes weken leuke dingen doen, wat we dan ook doen. Niet elke dag, maar 1x in de week en volgende week hebben we met zijn alleen vrij en wordt het weer minder helaas maar dan gaan we andere leuke dingen doen. Maar we zijn al naar de bioscoop geweest, naar een pretpark, logeren bij opa en oma, naar het strand.
  En volgende week naar overdekte speeltuin, niet te veel koken (want dat is voor mij dan ook vakantie) wellicht weer bioscoop en dat mag dan wat kosten maar daar sparen we dan ook voor. Misschien een dagje met manlief weg, maar ja een week vliegt om natuurlijk. En dan moeten we allemaal weer naar het werk en school op 18 augustus. Deze zes weken zijn voorbij gevlogen met ook dank aan het prachtige weer wat we hebben gehad.
  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog geen 1400 euro, prima uitgave voor 11 nachten vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, ze zeggen toch ook altijd dat je geld beter in ervaringen kunt stoppen dan in geld? Dat hebben jullie dus goed gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Is dit alleen je vakantie zelf? Gaan jullie dan ook nog dagjes weg in de tijd dat je thuis bent? Hoeveel kost dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En laat het zo zijn, dat ze jullie de herinneringen aan de vakantie niet kunnen afnemen. Je kunt tevreden terug kijken op een mooie vakantie !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zie dat je de kosten van de supermarkt ook rekent onder vakantie-uitgaven. Maar als je thuis bent ga je ook naar de supermarkt want moet je ook eten en drinken. Ik reken onder vakantie-uitgaven alleen dat wat ik meer uitgeef in de supermarkt dan normaal. Want dat zijn de extra kosten die ik maak.
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. is wel wat stil op de blog

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alles ok? Het inderdaad wel erg stil, hopelijk gaat het goed daar..
   Hoop snel weer iets te lezen.

   Groet,
   Linda

   Verwijderen