zondag 7 september 2014

Gaat goed hier hoor!

We zijn echt tijden afwezig geweest, en dat heeft een aantal redenen. 

Ten eerste: het gaat gewoon goed hier! De zwangerschap verloopt prima. Ik ben nu alweer 18 weken zwanger en de 20-weken echo is ook alweer gepland voor 20 september. Het blijft nog wel erg spannend dus de roze wolk is nog niet echt aanwezig. Uit noodzaak heb ik al wel wat positiekleding opgezocht, maar ik heb nog niets nieuws gekocht terwijl dat echt wel nodig is. Eerst maar eens de 20 weken echo afwachten. Ook heb ik nog niet omgekeken naar kleertjes voor de baby, al sta ik wel te trappelen om straks van 1 geslacht de kleertjes uit te zoeken en weg te geven of te verkopen. 
Ik merk wel dat de zwangerschap zwaar is. Vaak hoor en lees je al bij een tweede of derde zwangerschap dat het zwaarder is, omdat ze oudste niet meer slaapt tussen de middag. Gelukkig waren wij gezegend met een zeer goed slapende ZL1, die zeker tot z'n vierde jaar regelmatig 's middags een uurtje naar bed ging (en zelf ook graag wilde). Dus de zwangerschap van ZL2 en DL waren wat dat betreft een eitje. Nu is het wel wat pittiger, 5 dagen 'vroeg' op om ZL1 naar school te brengen en ZL2 slaapt niet meer tussen de middag. Ik ben dus gewoon moe!

De tweede reden voor onze afwezigheid: het gaat ook gewoon financieel goed. Klaar. Besparen kunnen we en willen we op dit moment niet verder doen, we zijn nu aan het zoeken naar een balans tussen waar we op besparen (frisdrank e.d.) en waar we juist meer geld aan uitgeven (biologisch vlees e.d.) Zuinig zijn met energie gaat ook goed, en de hoeveelheid afval is ook minder dan vorig jaar, zonder dat we daar erg op moeten letten. Veel dingen zijn gewoonte geworden. 

De derde reden: ML is erg druk bezig om een andere baan te zoeken, dichter bij huis. Hij zal waarschijnlijk ipv 24 uur 32 of 36 uur gaan werken. Er gaat wel tijd zitten in vacatures zoeken en sollicitatiebrieven schrijven. 

De vierde reden: er zijn wat heftige gebeurtenissen geweest in een bevriend gezin, waar we de afgelopen maand erg druk mee waren. Of we hadden hun kinderen waar we op moesten passen, of we waren met één van beide ouders aan het praten. Verder nog wat meer akelige gebeurtenissen bij andere vrienden, wat ons wel weer met beide benen op de grond heeft gezet. Wees blij met wat je hebt en geniet ervan!!

En nu? Voornemen is natuurlijk om meer te gaan bloggen, maar we zullen zien hoe het gaat!

5 opmerkingen:

 1. fijn dat het goed gaat!
  vervelend van de moeheid, maar herkenbaar ;) ik was net zwanger toen dochter van net 2 geen middagslaapjes deed :( en ze is een pittige dame en altijd vroeg wakker. dus ik was ook altijd bekaf. waar ik bij de eerste nog kon uitslapen op vrije dagen of middagslaapjes kon doen, was t bij de 2e vooral savonds vroeg naar bed (half 9 was geen uitzondering) omdat ik gewoon bekaf was.
  gelukkig is dat maar tijdelijk (al is 4 kids ook erg zwaar denk ik ;) ) maar fijn dat je verder een goede zwangerschap hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat jullie weer van je laten horen.
  De vliegtuigramp en diverse ongelovelijke tragische ongelukken hebben hier ook de nodige impact
  Sterkte daarmee

  Maar jjullie hebben de nodige aandacht van de internet omgeving
  En met de beïnvloed bare veranderingen zoals een 4e op komst wordt dat alleen maar meer

  Ook de niet beïnvloed bare zoals steeds dalende hypotheekrente is ook. Wel weer een oversluit blog waard

  ML Succes met het zoeken naar de nieuwe baan
  Dat scheelt uiteindelijk misschien weer een tweede auto
  En kan je op de milieuvriendelijke scooter naar je werk

  Groetjes Archie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat alles zo goed gaat. En spannend van die sollicitaties! Mijn man reist elke dag 8 uur heen en weer in totaal...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Logisch dat je even wil bijkomen in de vrije tijd die je hebt! Gefeliciteerd met je zwangerschap trouwens, lees het nu pas. De vierde toch? Gaaf joh, mooi een groot gezin.
  Succes met de nieuwe baan en hopelijk was je echo helemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Suc6 met de sollicitaties. Gelukkig ben je in een werkende positie dat solliciteerd makkelijker dan dat je in de ww zit. Tenminste dat is mijn ervaring. Zit nu meer dan 6 maand thuis. Drie gesprekken rijker maar helaas nog niets. Komt de sfeer ook niet ten goede. Maar ja posi blijven dat is het enigste dat teld en tel je zegeningen. Suc6 met de zwangerschap.

  BeantwoordenVerwijderen