maandag 4 januari 2016

Aflossen in 2016 en eerste aflossing van 2016

Allereerst nog de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Hopelijk voor iedereen een financieel goed jaar met veel extra aflossingen! Hopelijk ook een jaar waarin we weer wat meer tijd vrij kunnen maken om af en toe een blog te schrijven, want het bloggen schiet er de laatste tijd ook nogal bij in ... sorry! Gelukkig hebben we nog wel wat te melden, dus we hebben al voor een aantal dagen nieuwe onderwerpen om over te bloggen :-)

Wij hebben het doel voor dit jaar weer vastgesteld en het is misschien een iets TE ambitieus doel, maar we gaan ons best doen dit doel te halen. Aan het eind van 2016 willen we de verhouding van onze spaarhypotheek en onze aflossingsvrije hypotheek op 50% / 50% hebben. Dat betekent dat we nog €20.000 moeten aflossen op onze aflossingsvrije hypotheek. Ruim €8.000 meer dan vorig jaar.

Ons doel voor 2016 is dus €20.000 extra aflossen. Daarmee zouden we aan het eind van het jaar nog een aflossingsvrij deel over houden van €140.000 en een totale hypotheekschuld van €280.000.

Hoe we dit precies gaan doen, moeten we nog uitzoeken, maar de vooruitzichten zijn gunstig en we denken dat het een realistisch doel is. Vandaag zijn we maar vast begonnen met een eerste aflossing van €2.500.

4 opmerkingen:

 1. Dat is een heel ambitieus doel. Succes hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 20.000 is inderdaad veel. Maar ik vind het een mooi doel! Succes gewenst!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat jullie er weer zijn in blogland.
  Succes met jullie doel. Lekker veel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een fiks bedrag! Maar ook een mooi, uitdagend doel. En jullie hebben zo te zien al een vliegende start gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen