vrijdag 8 april 2016

Op vakantie

Natuurlijk, er moet ook nog een kind geboren worden. Maar we zijn ons ook alvast aan het orienteren op de zomervakantie. We zitten er toch sterk aan te denken om lekker twee weken naar het buitenland te gaan. Maar hoe, dat is de vraag.

Vorig jaar zaten we nog te bedenken of we een zevenzitter zouden aanschaffen of dat we een auto zouden huren of dat we op vliegvakantie zouden gaan. Nu zijn we er eigenlijk wel over uit: we gaan kamperen in het buitenland. Maar gaan we met een huurtent of met een eigen tent.

We hebben een hele leuke camping gezien in Bretagne. Er is plaats voor 8 vaste tenten, je kunt je eigen tent tijdens het hoogseizoen niet meenemen. Dit zou 660 euro per week kosten. Het voordeel is, is dat we verder geen spullen hoeven mee te nemen of nieuw moeten aanschaffen. We hoeven dan ook geen aanhanger te huren om alles mee te nemen.

Als we echter een camping zouden zoeken (laten we voor het gemak dan ook in Bretagne gaan kijken) dan zouden we zo'n 25 euro per nacht kwijt zijn. Een week kamperen kost ons dan 225 euro. Maar dan moeten we nog heel wat spullen erbij aanschaffen:
een bijzettentje voor ZL1 en ZL2 (150 euro)
een slaapzak en matje voor ZL1 (100 euro)
een kookplaat (50 euro en nog een gasfles erbij)
extra stoelen (100 euro)
aanhanger huren (50 euro)

Kortom, we zouden 500 euro kwijt zijn aan spullen. En die spullen zouden we toch wel moeten aanschaffen volgend jaar, maar het is nu toch even de vraag wat we zouden willen. Gaan we met vijf kinderen voor comfort en wat meer geld kwijt zijn of gaan we nu een uitgave doen waar we de komende jaren goed mee rond komen?

6 opmerkingen:

 1. Zo te lezen wil je graag die huurtent, lekker luxe, prima toch?
  Want die aanschafskosten van zaken die je nog jaren kunt gebruiken kun je natuurlijk niet vergelijken met de kosten van één van vakantie....
  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij gaan voor aanschaf, maar hadden veel lagere prijzen dan jullie, aanbiedingen en marktplaats

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zou ook voor het gemak kiezen. Al het extra inpakken en weer uitpakken kost je zeker 2 dagen.
  Wij gaan tegenwoordig voor nog wat meer gemak : stacaravan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi zoals je kosten op een rijtje hebt gezet! Financieel gezien en op de lange termijn is het beter om nu spullen te kopen en goedkoper te kamperen.

  Anderzijds met een gezin, is gemak ook wel erg fijn.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben vorig jaar dezelfde afweging gemaakt al was de aanschaf wat duurder dan de vakantie voor 1 jaar. Toch gekozen voor de aanschaf..

  BeantwoordenVerwijderen