dinsdag 26 april 2016

Weer €2.000 lichter

€2.000 lichter, dat klinkt negatief, maar is natuurlijk best positief omdat we het hebben overgemaakt naar onze hypotheekverstrekker. Dat betekent dat onze hypotheekschuld weer een klein beetje kleiner is geworden.

Aangezien we al op de helft zaten van ons doel om aan het eind van het jaar €20.000 afgelost te hebben en nog lang niet op de helft van het jaar zijn, kunnen we het nu iets rustiger aan doen. Daarom dit keer "slechts" €2.000. Nog €8.000 te gaan voor 31 december 2016.

Inmiddels beginnen we ook te beseffen dat we nu toch echt geld moeten gaan storten op onze spaarhypotheek. Met het oog op een flink wat lagere rentestand volgend jaar, betekent het dat we vanaf volgend jaar elke maand flink meer moeten gaan inleggen op onze spaarhypotheek om in 2031 ons doelbedrag van €140.000 te bereiken. Die maandelijkse inleg kunnen we alleen verlagen door extra te storten. Dus, hopelijk blijft er aan het eind van het jaar nog een flink bedrag over om over te kunnen maken op onze spaarhypotheek.

Omdat de spaarhypotheek zichzelf in 2031 vanzelf oplost, heeft onze aflossingsvrije hypotheek nog steeds wel onze prioriteit.

2 opmerkingen:

  1. Indrukwekkend, jullie aflossnelheid! Heel fijn om op afzienbare termijn geen hoge hypotheekkosten meer te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Allereerst respect voor hoe jullie de hypotheek aflossen! En hoe lekker dat jullie nu al voor lopen op jullie eigen aflossingsschema.

    Ik weet niet precies hoe jullie spaarhypotheek in elkaar steekt, en misschien weet je het al, maar als de spaarhypotheek als een kapitaalverzekering eigen woning aangemerkt kan worden levert dit belastingvoordeel op. Maar hierbij is wel van belang dat de stortingen regelmatig zijn (hoogste storting max. 10 keer groter dan de laagste storting). Misschien iets om rekening mee te houden.

    http://www.homefinance.nl/hypotheek/informatie/kapitaalverzekering-eigen-woning.asp

    BeantwoordenVerwijderen