zondag 3 april 2016

Nog niet verhuizen

Gisteren hebben we tijdens de open huizendag een kijkje genomen bij een huis waar we interesse in hadden. Na een nacht slapen is het tijd voor een blogje over deze bezichtiging.

Rond 11.30 reden we langs het huis en zagen dat er al een ander stel bezig was met een bezichtiging. We besloten daarom nog maar een extra rondje door de buurt te rijden om de buurt ook even goed in ons op te nemen. Toen we later weer bij het huis aankwamen, viel ons als eerste een erg smal bruggetje op die naar de oprit van het huis leidde. We werden direct opgevangen door de eigenaar van het huis. Een oudere man die duidelijk in het huis rookte, want de geur van sigaretten was het tweede dat ons opviel. We kwamen via de hal in een grote en lichte woonkamer terecht met een enorme hoge plafond. Ramen met glas in lood die perfect bij het huis passen, bleken uit een van zijn vorige huizen, een grachtenpand in Amsterdam te komen. Hij had ze telkens mee genomen tijdens de verhuizing.

Daarna een rondleiding boven in de slaapkamers en beneden in de keuken, de kelder en een atelier / kantoor beneden. Tot slot nog een rondje door de grote tuin, met leuke hoekjes en kippenren. Allemaal erg leuk, behalve de slaapkamers. 3 slaapkamers en een kleine berging waar eventueel een slaapkamer gemaakt zou kunnen worden. Geen zolder en de van te voren ingeschatte dubbele slaapkamer in het kantoor beneden, leek ook niet heel realistisch. Het huis bleek voor ons dus duidelijk te klein. Daarnaast verwachten we ook wel dat we ons op den duur gaan storen aan de redelijke drukke weg die voor het huis langs loopt. Vanuit het huis viel er niet veel te horen van het verkeer, maar als je rustig in de tuin zit en telkens auto's voorbij hoort komen, denk ik dat dat op den duur wel voor ergernissen gaat zorgen.

Wij blijven voorlopig dus maar lekker wonen waar we nu wonen. Sowieso de goedkoopste oplossing en zo kunnen we lekker onze hypotheek wegwerken. Ondertussen kijken we nog wel om ons heen kijken of er in de buurt nog een leuk huis te koop komt te staan. Verder gaan we ook maar eens wat meubelzaken bij langs om ons huis opnieuw in te richten. Veel meubels komen nog van ons vorige huis en zijn hier 7 jaar geleden neergezet om in ieder geval iets in huis te hebben staan en op korte termijn te vervangen. Daar is het 7 jaar later nog steeds nooit van gekomen.

3 opmerkingen:

 1. Toe maar. Veranderen is leuk.
  Ik verbaas me daarover, onlangs mijn eetkamerstoelen laten bekleden omdat nieuwe stoelen meteen zorgen voor een compleet nieuwe inrichting. Alles past bij elkaar nu.
  Succes met de aanschaffingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je het voor jezelf nu helder hebt. Wat dat betreft is het goed dat je het huis bent gaan bekijken denk ik. Dan kun je het ook echt loslaten daarna.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo zie je maar, je moet het eerst echt gezien en ervaren hebben.

  BeantwoordenVerwijderen