maandag 22 augustus 2016

Recensie: bezoek Nemo Amsterdam

In de vakantie hebben we het Nemo Science Center in Amsterdam bezocht. Omdat dit een gewild uitstapje is voor ouders met kinderen, leek het me een goed idee om een recensie te schrijven.

Wij zijn met ons gezin op zondagmorgen naar Nemo gegaan. Met de auto, welke je kunt parkeren bij Oosterdok. Een dagkaart kost 13 euro, en ik zou ook maar van deze parkeerkosten uitgaan. Een betere optie is om met het OV te gaan. Dit is waarschijnlijk wel goedkoper, maar het zal ook heel wat minder rijstress opleveren en vaak zijn P+R parkeerplaatsen een stuk rustiger dan een parkeergarage in het centrum van Amsterdam.

Vanaf het Centraal Station kun je zo naar Nemo lopen. Bij binnenkomst zijn er toiletten en een souvenirsshop. Je kunt je Museumkaart zo bij een apparaat scannen, en dan krijg je een toegangsbewijs. Vervolgens kun je de trap op, zo uit mijn hoofd zijn er 4 verdiepingen. De kinderen hebben zich overal uitstekend vermaakt, met onder andere bellen blazen, een hut die je moet bouwen en het leukste vonden ze de stoeltjes. Je moet dan je eigen gewicht ophijsen om naar boven te gaan met de stoel. Verder is een ballenfabriek, maar dit was zo hectisch en onduidelijk, dat we hier snel gestopt zijn. Naast de ballenfabriek is er een soort 'waterbaan' waarin wordt uitgelegd hoe ons drinkwater gezuiverd wordt. De kinderen kunnen dan met een emmertje water rondlopen, ook erg leuk.

Op de bovenste verdieping is een restaurant, maar dit hebben we verder niet gezien. Op de eerste verdieping is een koffiecorner, waar je koffie en gebak kunt kopen. Wij hebben wel zelfgemaakte appeltaart en worteltaart gekocht. Dit was meer omdat we geen supermarkt vonden die open is op zondagmorgen: het is natuurlijk aan te raden je eigen eten en drinken mee te nemen om de kosten te drukken.

Kortom, een leuk museum waar kinderen veel kunnen doen, met nadruk op doen. Enig minpuntje is dat het wel vrij druk is, zodat je je eigen kinderen gemakkelijk kwijt kunt raken. Als je eerst een flink stuk moet rijden om naar Nemo te gaan, dan zou ik ook eens het Techniekmuseum in Hengelo (Overijssel) overwegen. Daar zijn wij in 2012 geweest, en minstens net zo leuk als Nemo, alleen een heel stuk rustiger. En gratis parkeren!

10 opmerkingen:

 1. Wij wonen in de omgeving van Amsterdam en zijn dus al enkele keren bij Nemo geweest. Met nichtjes, jongere broertjes en vorig jaar voor het eerst met onze kleuter. Super leuk museum. Jammer dat je niet naar het bovenste restaurant bent geweest. Vandaar kom je op het panorama dak vanwaar je heel Amsterdam kan zien. Lekker lunchen/snacken in het zonnetje en pootje baden voor de kinderen. Als je een dagkaart parkeren koopt is het ook leuk om vanuit Nemo naar de enorme cruiseschepen te gaan kijken, al dan niet met de pont vanaf de andere kant van Amsterdam. Verder zijn er tal van andere activiteiten die je in en rondom Amsterdam zou kunnen doen en deze kan combineren met een bezoekje aan Nemo. Wij vinden het erg leuk en kunnen niet wachten tot onze jongste ook oud genoeg is om te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn wel via het restaurant en het panoramadak naar beneden gelopen. Helaas was het weer niet zo geweldig, dus in het zonnetje zitten was er niet bij. Wij zijn na Nemo naar het Scheepvaartmuseum gegaan, dus dat was idd wel leuk combineren.

   Verwijderen
 2. Wij zijn er pas geweest, erg leuk! We hebben gebruik gemaakt van de P+R bij de zeedijk. Als je daar parkeert kun je heel goedkoop gebruik maken van het ov. In totaal waren we 6.90€ kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip! Wellicht gaan we nog een keer een dagje of nachtje naar Amsterdam (Tropenmuseum) en dan gaan we hier zeker gebruik van maken!

   Verwijderen
 3. Bij het versturen van de reactie kreeg ik de melding dat de dns server niet bereikbaar was, en deed het dan nogmaals. En nu werden ze blijkbaar allemaal geplaatst! Sorry!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. €13 voor een dagkaart in Amsterdam. Als je met (bijv) z'n vieren de trein pakt ben je toch ook wel een paar € kwijt. Lijkt me een stuk relaxter met de auto.

  Ik vond het wel leuk allemaal, maar ik had er wat meer van verwacht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Met de auto naar de P+R, daar parkeren en dan met het ov is een heel relaxte en voordelige manier, ideaal!

   Verwijderen
  3. Ik vond het ook erg leuk, maar ik had niet het wauw-gevoel. Bij andere musea was ik meer aangenaam verrast.

   Verwijderen