woensdag 24 augustus 2016

Recensie: bezoek Spoorwegmuseum

Op dinsdag zijn wij naar het Spoorwegmuseum geweest. Een museum die we sinds 2012, toen wij voor de eerste keer een Museumkaart hadden, al 4 keer bezocht hebben. En dat zegt genoeg!

Het Spoorwegmuseum in Utrecht is een fantastisch mooi museum, eigenlijk meer een attractiepark bijna. Je kunt je vergapen aan de prachtige treinen bij de Orient Express, waar meerdere keren per dag een voorstelling wordt gegeven. Verder is er een apart gedeelte waar je met een hoofdtelefoon op 'terug in de tijd' gaat naar de eerste locomotief van Nederland, de Arend. Verder ga je met een soort achtbaankarretje langs allerlei treinen in de attractie 'Stalen monsters'. Favoriet bij onze kinderen is de 'Vuurproef'. Dit is een simulator, waarbij je zelf een trein mag besturen.

Binnen kun je allerlei treinen bekijken en buiten is ook een groot speelgedeelte voor kinderen. Er is ook een speurtocht, maar deze hebben we niet eens gedaan, de kinderen waren te druk om alles te bekijken.

Het restaurant is dit jaar vernieuwd. Er zijn allerlei biologische producten bijgekomen. Verder hebben we niet echt gekeken, want je mag ook je eigen lunch meenemen en dit hebben we gedaan. Wel hebben we een kop koffie gedronken. Want na drie nachten in de tent heb je dat soms wel eens nodig!

Kortom, Spoorwegmuseum: een hele dikke aanrader voor jong en oud. Vermijd bij voorkeur de schoolvakanties en andere geplande evenementen, anders is het te druk en dat is echt niet leuk.
Je kunt prima parkeren bij het Spoorwegmuseum, maar kom ook hier op tijd. Ga je wat later op de dag, dan zou ik toch kiezen voor de trein. Er rijdt een museumtrein van Utrecht CS naar Maliebaan (dat is het museumstation) en dat is ook een hele fijne oplossing. Echter, met ons zevenen was parkeren goedkoper dan de trein.

2 opmerkingen: