dinsdag 23 augustus 2016

Recensie: bezoek Scheepvaartmuseum

Van een vriendin kreeg ik de tip om naast Nemo ook naar het Scheepvaartmuseum te gaan. En idd, 500 meter na Nemo ligt het Scheepvaartmuseum. Via het panoramadak van Nemo zijn we er naar toe gelopen. Langs de kade, en zo konden we het mooie schip alvast bewonderen. In het Scheepvaartmuseum was het warm en droog. Allereerst kregen de kinderen van de vriendelijke mevrouw bij de kassa een speurtocht. Daarna moesten we eerst de rugzak in een kluisje doen, want rugzakken mag je niet mee naar binnen nemen, zoals bij de meeste musea.

Vervolgens zijn we naar boven gegaan met de lift, alwaar we de tentoonstelling over de walvis hebben bezocht. We hebben een leuke speurtocht gedaan en veel geleerd over de walvisvaart. Daarnaast ook geleerd dat de walvis 'baleinen' heeft in plaats van tanden. En dat van deze baleinen vroeger paraplu's en corsetten werden gemaakt.

De kinderen hebben zich ook heel prima vermaakt met de speurtocht, dit was een leuk onderdeel. Daarna zijn we nog even naar buiten geweest om het 'piratenschip' te bewonderen, het VOC-schip de 'Amsterdam'. Dit zag er mooi uit en we kregen een goed zicht op het leven aan boord vroeger. Wat wel erg jammer was, en dat zullen ongetwijfeld de moeder-instincten zijn, is dat er erg weinig hekjes e.d. geplaatst zijn. Onze ZL2 is nogal een dromer en een 'onhandige harry', dus die zag ik in mijn beleving al steeds tussen wal en schip in het water vallen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik door deze stress toch wat minder genoten heb van dit mooie schip. Ik zou dan toch als tip meegeven: heb je kinderen die ondernemend zijn, is wellicht een zwemvest helemaal niet een raar idee bij het Scheepvaartmuseum.

De kinderen waren nu toch wat moe en jengelig geworden, en helaas zijn we maar kort gebleven. Ik had graag nog de tentoonstelling over Michiel de Ruyter en Cornelis Tromp gezien. Zeker nu we de film over Michiel de Ruyter hebben gezien, ben ik toch wel erg nieuwsgierig geworden naar het leven van die tijd. Binnenkort dus maar naar de Bataviawerf in Lelystad om zijn schip daar te bewonderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten