donderdag 23 maart 2017

Heerlijke dagen!

Toch even snel een blogje typen over het heerlijke weer buiten! Dit vind ik altijd van die heerlijke dagen. Strakblauwe lucht, felle zonneschijn maar het is nog niet zo warm buiten. De verwarming mag uit, want de zon zorgt ervoor dat het in huis snel warm wordt. De jassen en de mutsen en handschoenen kunnen opgeruimd worden. Het scheelt elke ochtend weer in de ochtendspits, want je bent geen tijd kwijt aan het aantrekken van handschoenen en het aanzetten van lampjes op de fiets.

Het meest kan ik genieten van de sneeuwklokjes, krokussen en narcissen buiten. We kijken uit op een flinke berm met knalgele narcissen. Dat in combinatie met de nog kale bomen maakt dat ik zo'n zin krijg in de lente en in de zomer! In de grote eikenbomen achter ons huis zie ik al de knoppen zitten en elk moment kan het gaan uitlopen.

Op dit moment staat mijn fiets nog bij de fietsenmaker, maar die ga ik vanmiddag ophalen. ZL3 is inmiddels oud genoeg dat hij ook korte stukjes op de fiets mee kan. Het maakt me meteen een stuk mobieler: twee kinderen op de fiets. DL2 loopt sinds twee maanden (vlak voor haar tweede verjaardag) en dat is ook zo fijn. Je kunt nu lekker op de fiets overal naar toe. Vooral voor wat kleine boodschapjes zoals de bakker is dat heel fijn.

Gisteren heb ik ook de lente- en zomergarderobe wat aangevuld. Met name natuurlijk van de kinderen, maar zelf heb ik ook heel wat kleding van mezelf weggedaan. Ik heb een jurkje besteld en daar  moet nog een legging bij en dan heb ik ook een nieuw setje. En dat werd ook wel weer tijd! Ik geef nog steeds borstvoeding, maar ZL3 drinkt niet meer te pas en te onpas, dus ik kan ook weer kleding uitzoeken die niet altijd even 'borstvoedingsvriendelijk'  is.

En dan heb ik het nog niet eens over de komende vrije dagen! Een heerlijk vooruitzicht, de Pasen en de meivakantie voor de deur. Wat wel jammer is, is dat de meivakantie weer zo verspreid is. Ik werk in het onderwijs en bezoek heel veel scholen. Sommige scholen zijn dicht op Goede Vrijdag, andere scholen zijn juist wel open. Zij hebben dan weer de week na Pasen vrij, en dan aansluitend ook de week van Koningsdag vrij. Sommige scholen krijgen pas weer vakantie op 22 april, maar zij hebben dan twee weken vrij, want zij hebben de week van 5 mei vrij. Al met al is het behoorlijk puzzelen ook in mijn agenda, want mijn vrije dagen zijn natuurlijk ook beperkt. We gaan als gezin in ieder geval genieten van een heerlijke vakantie in Denemarken vanaf 22 april. We blijven dan tot 29 april en dan rijden we weer terug naar huis. ML zal dan weer terugrijden voor nog een week in Denemarken.

Kortom, dit is zo puur genieten!!

1 opmerking:

  1. Wat een blije post! Ik geniet ook van het mooie weer buiten, hoewel er hier wel een ijzig windje waait helaas.

    Hier zijn de paas- en meivakanties ook heel wisselend gepland,

    Huisvlijtt

    BeantwoordenVerwijderen