vrijdag 3 maart 2017

Misschien toch de laatste aflossing dit jaar?

Zojuist heb ik weer €2.500 overgemaakt naar onze bank voor een extra aflossing op onze hypotheek en dat zou best eens de laatste kunnen zijn. Deze week is er nog iemand langs geweest voor een vrijblijvend hypotheekadvies gesprek en vanmorgen ook een besluit genomen dat we verder gaan met de eerste persoon waar we contact mee hebben gehad. En voor een hypotheekadvies is het niet zo handig als de hoogte van de hypotheek telkens moet worden aangepast. Bovendien willen we het geld ook vrij houden om de notaris-, hypotheekadvies- en taxatiekosten van te betalen. Het geld dat overblijft, bewaren we voor extra aflossingen nadat we over zijn gegaan op onze nieuwe hypotheek.

Dat betekent dus dat de eindstand van deze hypotheek op grofweg €275.000 blijft staan. Minus de €50.000 die we bij de overgang naar onze hypotheek zullen hebben opgebouwd met onze spaarhypotheek, dan blijft er nog €225.000 over. Samen met de nieuwe, veel lagere rente heb ik al best zin in deze nieuwe hypotheek en de nieuwe aflosmogelijkheden die de lagere maandelijkse kosten met zich mee brengt.

3 opmerkingen:

 1. Kun je se spaarhypotheek gebruiken als de rente vaste periode af loopt?
  Of ga je verhuizen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Na 1 april vervallen alle tijdklemmen en kan het opgebouwde saldo van de (bank)spaarhypotheek gebruikt worden voor aflossing zonder af te hoeven rekenen met de fiscus over het rendement.

   Verwijderen
  2. Maar als de rentevaste periode nog niet afgelopen is, moet je dus wel boete betalen om de hypotheek om te zetten van spaarhypotheek naar bv annuïteitenhypotheek?

   Verwijderen