vrijdag 17 februari 2017

Wintersport

Zo vlak voor de vakantie hoor je op het schoolplein veel ouders praten over hun geplande wintersportvakantie voor volgende week. Vandaag was het al rustiger op school, omdat veel ouders vlak voor de vakantie zieke kinderen hebben, zodat ze voor de drukte aan naar hun wintersportbestemming kunnen rijden.

Wij doen er ook dit jaar weer niet aan mee. Naast het feit dat het met het complete gezin bijna niet te doen is om alle kinderen tegelijk in de gaten te houden, terwijl ze levensgevaarlijke capriolen uithalen op de ski's, is het met 5 kinderen ook wel een vrij onbetaalbare vakantie. Daarnaast hebben we allebei niets met wintersport, dus zoveel moeite kost het niet om er niet aan mee te doen. ML is enkele jaren geleden wel eens een weekend naar Winterbergen geweest samen met onze oudste. Dat was erg leuk en het was ook erg leuk om te zien hoe ZL1 na 2 dagen lessen best al goed kon skiën.

Het lijkt me overigens wel leuk en ook wel nuttig om onze kinderen mee op wintersport te nemen. Zo kunnen ze in ieder geval ervaring op doen op de ski zodat ze later ook makkelijk zelf kunnen beslissen of ze wel of niet op wintersport willen. En niet dat ze niet op wintersport willen, doordat ze niet kunnen skiën.

Onze wintersport vakantie doen we meestal in april/mei en is ook eigenlijk al geen wintersportvakantie meer. We gaan dan altijd een weekje naar Denemarken, samen met een aantal vrienden in 1 groot huis. Heel goedkoop en heerlijk om tijdens de eerste zon van het jaar lekker veel buiten te zijn. Aan het eind van de middag altijd uitgebreid barbecuen met een lekkere zelfgemaakte sangria erbij en 's avonds als de kinderen op bed liggen, gezellig spelletjes spelen met de volwassenen. Altijd erg gezellig. Bij de volgende vakantieperiode zijn wij dus aan de beurt, maar wij vertrekken gewoon op zaterdag en hoeven onze kinderen niet al een dag eerder "ziek" te melden.

Gaan jullie wel op wintersport?

4 opmerkingen:

 1. nee, nog nooit gedaan en trekt me ook totaal niet aangeien ik niets met kou heb (mn handen doen al zeer als ik iets uit de vriezer moet pakken... )
  we zijn wel in de kerst vakantie een midweekje weggeweest, gewoon in nl in een huisje heerlijk!! maar skivakantie heb ik echt geen behoefte aan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ging tijdens mijn studietijd voor het eerst skiën met een groepje vriendinnen. Zes van het groepje konden al (goed) skiën, twee (waaronder ik) niet. Dat was geen probleem, ook niet als ik de enige was geweest. Je gaat gewoon in een klasje en bij de lunch zie je elkaar weer. Als je een paar lessen hebt gehad, kun je wat eenvoudige pistes doen. Meestal is er wel iemand uit de groep die het prima vindt om na de lunch een uurtje simpele pistes mee te doen. Daarna ben je als beginner moe en gaan de goede skiërs nog even racen of zo.
  Ook bij latere vakanties was niveau-verschil geen probleem, ook niet in andere groepen.

  Ski-les voor kinderen is leuk, maar niet nodig, dus alleen doen als je het een leuke gezamenlijke activiteit vindt. (zou ik zeggen)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wintersport is niet ons ding. Kou, reizen in soms bijzonder slecht weer. Neuh, we beperken ons tot een weekend weg in het voorjaar en meestal een zomervakantie en nog een weekend in het najaar. We zijn goed bevriend met iemand met een tweede huis in België, daar mogen we voor een appel en een ei gebruik van maken.

  BeantwoordenVerwijderen