dinsdag 18 april 2017

Pasen

Maar voor mijn blog over Pasen, eerst een update over mijn strijkavontuur. Op Goede Vrijdag zijn we samen naar de grote rode markt geweest om een strijkijzer te kopen. Hoe gezellig! Uiteindelijk is het een Philips Azur performer plus geworden, van 60 euro. Bij thuiskomst direct gestreken, en tot nu toe bevalt het goed. Komt goed op temperatuur en de punt is fijn, zodat ik goed rondom de knoopjes van een overhemd kan strijken. Later die dag heb ik zelfs nog wat shirtjes gestreken, maar dat vond ik toch niet zo'n succes. Gewoon opvouwen en daarna gladstrijken met de hand voldoet ook prima, vind ik.

Anyway, dat was voor ons de Goede Vrijdag. Het begin van het Paasweekend. Wat jammer he, dat het weer zo tegenviel. We hebben op Eerste Paasdag eerst genoten van een ontbijtje, en daarna Paaseitjes verven en buiten zoeken. Heerlijke traditie! Voor het verven gebruiken we nog steeds mijn (VL) oude verfdoos van de middelbare school, van Talens. Ondertussen is de verf nu toch echt wel op en zullen we op zoek moeten gaan naar een nieuwe verfdoos. Wat rondspeuren op internet leerde me wel, dat ik toch voor een wat duurder merk ga. Maar daar zal ik nog een blog over schrijven.

Op Tweede Paasdag was ML jarig. We hebben het samen gevierd met ZL1, die begin mei jarig is. Hoe heerlijk was het toen DL1 's ochtends binnenkwam terwijl ze zong: 'Fijne verjaardag voor papa!' Zo schattig! De beste cadeaus zijn dat!

ZL1 is door ons verwend met een nieuwe fiets, een mountainbike van het merk Cube. Hij fietst er met veel plezier op. Zijn oude fiets is doorgeschoven naar ZL2, die daar overigens heel blij mee is. Daarnaast heeft ZL1 van ons een nieuwe spijkerbroek en shirt gekregen. Van opa en oma kreeg hij het boek 'Alleen op de wereld' met tekeningen van Charlotte Dematons. Daar zullen we volgende week aan gaan beginnen met voorlezen. Van de andere opa en oma kreeg hij nieuwe voetbalschoenen, een nieuwe voetbal en een ballenpompje. Ook kreeg hij nog knikkers, een knikkerzak, een soort helikoptertjes die je weg moet schieten met een elastiek en een cadeaubon van de speelgoedwinkel.

ML is verwend met twee heerlijke repen chocola van Tony. Ook heeft hij een grote wok/hapjespan gekregen. Onze huidige pan is toch wel wat aan de kleine kant geworden met een groot gezin. Ook heeft hij een grote kamerplant gekregen voor in huis. Ziet er weer mooi groen uit nu binnen.

Vandaag zijn de kinderen weer naar school en is ML weer aan het werk. Ik, VL, ben ook aan het werk maar het is een wat bijzondere week. Veel scholen zijn deze week al vrij met als gevolg dat ik ook maar weinig te doen heb. Het levert me in ieder geval een week op waarin ik weer rustig kan ademhalen en wat administratie kan bijwerken. En ondertussen kan ik natuurlijk gaan inpakken voor onze jaarlijkse vakantie naar Denemarken!

1 opmerking:

  1. Fijn dat je deze week even op adem kunt komen. Er zijn inderdaad heel wat vakanties. Mijn kinderen moeten deze week nog wel naar school trouwens.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen