woensdag 1 november 2017

Extra aflossing

Vandaag was het dan zover. Het geld, dat vrijgekomen was uit onze oude spaarhypotheek, werd vanmorgen van onze rekening geschreven. Samen met onze reguliere extra maandelijkse aflossing van €1.500 kwam de totale aflossing uit op een bedrag van €53.500.  Daar kwam dan nog een stukje rente en nog wat annuïtaire aflossing bij op, waardoor in totaal een bedrag van €54.223,79 van onze rekening afgeschreven werd. Dat was even slikken, want ik denk dat dat ook gelijk het hoogste bedrag is dat ik afgeschreven heb zien worden van mijn eigen rekening.

Gelijk de bank gemaild met de vraag of we naar een andere tariefgroep kunnen, aangezien we bij afsluiten in de tariefgroep 90% zijn geplaatst en nu nog maar op 67% zitten. Normaal gesproken willen ze dat alleen doen als ze een taxatierapport hebben van maximaal 6 maanden oud. Die ze van ons hebben, was al meer dan 6 maanden oud. Maar gelukkig hebben ze het aangepast en betalen we voortaan voor de 2 grootste delen 0,25% en voor de variabele annuïteitenhypotheek zelfs 0,35% minder rente.

Even de situatie van voor de aflossing van vandaag:

Hypotheekdeel Rente Bedrag Rente pm
Aflossingsvrije hypotheek 2.2% €165.500 €303,42
Annuïteitenhypotheek 1 (variabel) 2.0% €59.878 €99,80
Annuïteitenhypotheek 2 2.0% €54.363 €90,61
Totaal €279.741 €493,83

En de situatie na de aflossing:

Hypotheekdeel Rente Bedrag Rente pm
Aflossingsvrije hypotheek 1.95% €142.500 €231,56
Annuïteitenhypotheek 1 (variabel) 1.65% €27.634 €38,00
Annuïteitenhypotheek 2 1.75% €54.142 €78,96
Totaal €224.776 €348,52

Dankzij de aflossing betalen we voortaan dus €493.83 - €348,52 = €145.31 op de rentekosten.

7 opmerkingen:

  1. Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, dat moet een heerlijke gewaarwording zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi hoor. Op naar je volgende doel. Gefeliciteerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo, heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

    Heeft u een zakelijke lening, persoonlijke lening, hypotheeklening of een lening nodig om uw project te realiseren? als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn firma. We verlenen allerlei soorten leendiensten, waaronder langlopende en kortlopende leningen. Voor meer informatie, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur me een bericht rechtstreeks op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang direct een reactie.

    Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen bij het vervullen van al uw ambities. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan individuen en bedrijven op de meest effectieve en snelste manier.

    Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
    * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
    * Flexibel bedrag - u beslist hoeveel u wilt lenen.
    * Snelle directe financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
    * Flexibel rentepercentage van 3%.
    * Hoge goedkeuringspercentages
    * Flexibele terugbetaling - u krijgt de kans om de terugbetalingsdatum te kiezen, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een periode van 1-30 jaar.
    * Eenvoudige online applicatie.
    * Persoonlijke begeleiding en expertise.
    * Geen verborgen kosten

    Loop een kans niet mis door gebrek aan geld. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen

    Voor meer informatie over ons kredietaanbod kunt u ons uw kredietaanvraag sturen via:
    E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Tussenpersonen / Consultants / Makelaars zijn welkom om hun klanten mee te brengen en zijn 100% beschermd. In alle vertrouwen werken we samen voor de voordelen van alle betrokken partijen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Do you need personal loan?
    Loan for your home improvements,
    Mortgage loan,
    Debt consolidation loan,
    Commercial loan,
    Education loan,
    Car loan,
    Loan for assets.
    financialserviceoffer876@gmail.com Whatsapp +918929509036

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo, als u een betrouwbaar en betrouwbaar bedrijf nodig heeft om een ​​lening te krijgen om uw project, bedrijf, een lening om een ​​huis of een auto te kopen te financieren, zoek dan niet verder weg dan Sunshine Financial Group Inc. We bieden allerlei soorten leendiensten, zowel gedekte als ongedekte leningen, langlopende en kortlopende leningen en nog veel meer tegen een gesubsidieerde rentevoet van 3% per jaar. Voor meer info, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur me een rechtstreeks bericht op WhatsApp via: +447360502110 en ontvang onmiddellijk een reactie

    Wij zijn een allesomvattende financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen aan al uw ambities te voldoen. Wij zijn gespecialiseerd in het op de meest effectieve en snelste manier aanbieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan particulieren en bedrijven.

    Ik erken het feit dat het verkrijgen van een legitieme lening altijd een enorm probleem is geweest. Voor individuen die een financieel probleem hebben en een oplossing hiervoor nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​aandelenlening te krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen vanwege hoge rente, onvoldoende onderpand, verhouding tussen schulden en inkomen, lage kredietscore of andere redenen

    Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien waar en wanneer u maar wilt

    Wij bieden 24-uurs leningsdiensten van wereldklasse. Voor vragen/vragen? - Stuur een e-mail naar sunshinefinancialgroupinc@gmail.com of stuur ons een bericht op WhatsApp: +447360502110 | & Ontvang direct een reactie.

    BeantwoordenVerwijderen