woensdag 31 januari 2018

vakanties in 2018

Nog even snel een berichtje om te laten weten weten welke vakanties er dit jaar op de planning staan. Zo met dit druilerige weer buiten is dat wel iets om naar uit te kijken!

In de zomer van 2017 zijn we voor het eerst eens niet met de tent op vakantie gegaan, maar we hadden een blokhut gehuurd op de camping. Dit omdat het niet meer mogelijk was om met ons hele gezin in 1 auto en kampeerspullen op vakantie te gaan. We hebben dan wel een dakkoffer, maar we zouden dan ook nog een aanhangwagen nodig moeten hebben om alles mee te nemen.

Onze jongste was toen net 1 jaar en kroop nog. We hadden er niet zo veel zin in om dan op een camping te zitten met kans op slecht weer en regen en modder. Goede redenen dus om uit te wijken naar een blokhut.

In een volgende blog zal ik gaan vertellen over de kosten van deze vakantie.

In 2018 staan er wel een aantal vakanties in de agenda. Om te beginnen gaat VL met de drie oudste kinderen 4 dagen skieen in Winterberg. We verblijven dan in een jeugdherberg inclusief ontbijt en avondeten. Dit kost ons 350 euro. Er komen dan nog brandstofkosten, huurkosten van skimateriaal, skilessen en de kosten voor de lunch bij.

In de meivakantie gaan we heerlijk twee weken naar Denemarken, naar Romo. Dit doen we al meer dan 10 jaar en het blijft genieten daar. Toch zijn we echter wel tot de conclusie gekomen dat het wellicht handig is om eens ergens anders naar toe te gaan in de meivakantie. Huisjes, bungalows etc zijn dan toch veel goedkoper dan in de zomervakantie. Een leuke gelegenheid om dan bijvoorbeeld eens naar Normandie of Spanje te gaan.

In de zomervakantie gaan we dan naar Zwitserland! We hebben een huisje gehuurd via de particuliere weg. De eigenaren zijn Nederlanders. Het zal nog een heel groot avontuur worden, want de auto moet beneden bij het station van de skilift blijven staan. We kunnen dus enkel met de gondel naar boven en naar beneden! Op de terugweg lijkt het ons leuk om nog een dag in Neurenberg te verblijven. We gaan dan het Playmobil land bezoeken. Dit moeten we echter nog boeken. Voor het huisje in Zwitserland betalen we 700 euro per week, inclusief. Dit vonden we een nette prijs voor een huisje voor zes personen.

En nu ga ik de regen trotseren om de kinderen van school te halen....

8 opmerkingen:

 1. Het is vies buiten ja. Ik heb ook al iedereen met de auto gebracht.
  Mooie vooruitzichten die vakanties. Voor ons helaas niet dit jaar.(tenminste voorzover we kunnen inschatten)
  We krijgen een nieuwe tuin. Dochter gaat naar Engeland met school en heel misschien met een uitwisselingsstudente van school terug mee naar Thailand voor 14 dagen.
  Zoon gaat met school dit jaar naar Frankrijk en Dubai.
  Dus je snapt. Beurs leeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jee, wat een mooie reizen! Een uitwisseling lijkt me ook heel bijzonder. Mag ik vragen wat de kosten zijn van Frankrijk en Dubai? Dan kunnen wij daar ook rekening mee houden. Over minder dan 10 jaar zal dat ook hier al aan de orde zijn.

   Verwijderen
 2. Zo jullie besparen niet op de vakanties:-)

  Hier ook 2 weken mei vakantie met zijn 6-en naar Duitsland vlakbij Tsjechiƫ voor net 300 euro :-)

  Leuk vorig jaar Denemarken geweest met Camper ook in Romo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk, dan weet ik denk ik wel op welke camping jullie zijn geweest op Romo! Tsjechie en Oost-Duitsland staan ook nog op mijn vakantiewensenlijstje!

   Verwijderen
 3. Lekker vooruitzicht. Alleen dat deel met de gondel zou me weinig rust geven met jonge kinderen.
  Wij gaan volgende maand en in mei een lang weekend naar Madrid, naar vrienden. Wij slapen in een hotel, de kinderen bij onze vrienden. Daarnaast gaan we in augustus 2 weken naar Kreta. Onze kinderen zijn al groter (13 en 18) maar gaan nog graag mee. In de zomervakantie gaan de kids ook samen nog een keer naar Madrid. In het najaar ga ik een (lang)weekend met mijn moeder weg naar Spanje, dit keer willen we naar Malaga. Man gaat nog een keertje alleen naar Madrid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk! Is Spanje een beetje kindvriendelijk?
   Je hoeft je geen zorgen te maken over de gondel hoor! Het is een gesloten cabine en we zijn afgelopen zomer ook heel veel naar boven geweest met de kinderen in stoeltjesliften. De jongsten zitten dan op onze buik vast in de rugdrager (die we dus ook als buikdrager kunnen gebruiken).

   Verwijderen
 4. Dat vind ik ook niet duur als je met 6 personen gaat inderdaad!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In Zwitserland bedoel je? 700 voor een week is niet duur, als je het vergelijkt met bijvoorbeeld ingerichte safaritenten op een camping. Dan ben je vaak wel 1100 voor een week kwijt.

   Verwijderen