woensdag 14 februari 2018

Televisie

Wij hebben jarenlang geen televisie gehad. Ik bedoel er eigenlijk mee, we hebben jarenlang geen 'live televisie'  kunnen kijken. In 2013 werd bij ons glasvezel aangelegd. We moesten dan eigenlijk een snoer naar de televisie vanuit de meterkast trekken maar dat hebben we niet gedaan. We zouden dan onder de grond moeten kruipen en een gat in de vloer moeten boren. No way, dan maar geen tv.

We hebben ons dus tijden vermaakt met Netflix en met Uitzending gemist. De programma's streamden we dan via de Apple TV naar de tv en zo konden we alles prima bekijken. Omdat we een KPN-app hadden op de Ipad, was het zelfs mogelijk om op deze manier live televisie te kunnen kijken. En voor de momenten dat we het echt nodig hadden (zoals de EK voetbal voor vrouwen) dan leggen we het snoertje wel op de grond neer.

Sinds een aantal maanden zijn we in het bezit van een 'ding'. Weet ik veel hoe het heet, als ML dit leest zal hij vast hard lachen, maar in ieder geval zorgt het 'ding'  ervoor dat de wifi in huis beter werkt en daardoor kunnen we ook weer televisie kijken.

Het gevolg is natuurlijk dat het elke avond rennen naar de tv is om naar het Klokhuis en het Jeugdjournaal te kijken. Best gezellig eigenlijk, en het zorgt ervoor dat de kinderen snel gaan tandenpoetsen en hun pyjama aantrekken. Immers, als het begint dan moet je er klaar voor zitten.

We kijken nu ook een aantal tv-programma's met onze oudste zoon van bijna 9 jaar. Vorig jaar hebben we gekeken naar Expeditie Robinson, en dit jaar kijken we naar Wie is de Mol met hem. En met de drie oudste kinderen keken we naar Heel Holland Bakt en zo af en toe eens naar Ik Vertrek. De televisieavondjes worden steeds gezelliger en voor de kinderen is het nu ook een feestje om op te mogen blijven op vrijdagavond en/of zaterdagavond. Nadeel is dan wel weer, het is zo gezellig dat het me er ook van weerhoud om eens in het weekend op een avond af te spreken met vrienden.

Welke tv-programma's kijken jullie met de kinderen?

3 opmerkingen:

  1. The Voice op vrijdagavond, tot de eerste reclame. Dan moeten ze naar bed. Op zaterdag is om 18.00 uur de herhaling, die mogen ze helemaal kijken. Mijn oudste kan hilarisch commentaar geven op de zangers en zangeressen, heel leuk. En de Luizenmoeder willen ze ook zien tegenwoordig, via uitzending gemist. Heel gezellig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn kinderen zijn al wat ouder, maar mijn man kijkt bijvoorbeeld de serie Lucifer met onze zoon.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  3. met de kinderen samen niets eigenlijk. kids gaan gewone tijd naar bed.. omdat ze niet uitslapen en anders dus een mega slaaptekort opbouwen ipv rust elk weekend (als we een verjaardag hebben oid doen we niet moeilijk, maar gewoon als we thuis zijn normale tijd naar bed)

    BeantwoordenVerwijderen