dinsdag 29 oktober 2019

Herfstvakantie

Vorige week hebben wij een heerlijke week doorgebracht in Denemarken, op het eiland Rømø. Voor ons niet onbekend, want ML gaat hier al sinds 2004 naar toe en sinds 2012 gaat ons hele gezin ook mee.

In april dit jaar waren we ook al op Rømø, en daar hebben we besloten om meteen de herfstvakantie ook te gaan boeken. VL is immers de hele vakantie vrij ivm haar werk in het onderwijs, maar ze had deze keer niet zo'n zin om de hele week de kinderen te moeten entertainen. ML moest nog wel een aantal uurtjes werken en daarom besloten we om opa en oma mee te vragen. Zij hadden wel zin in een weekje weg dus dat was allemaal snel geboekt. Bijkomstig voordeel is dat er twee kinderen bij opa en oma in de auto konden, dus wij konden met onze lease-auto gaan, waardoor we bijna geen brandstofkosten hebben. Enkel 40 euro voor de terugreis, wat ook nog verrekend gaat worden met het brutoloon van ML.

We hebben ons weer heerlijk vermaakt. Lekker wandelen, naar het strand en in het bos. DL1 heeft zelfs nog een middag paardgereden op het strand (doodeng!!)We zijn naar Ribe geweest en hebben daar de toren van de kathedraal beklommen. Daarna zijn we doorgereden naar het eiland Mandø. Ook zijn we nog twee keer wezen zwemmen (toegang is inbegrepen bij het huisje) en hebben we ons ook in het huisje vermaakt. We hadden een prachtige tuin met glijbaan, schommel, trampoline en beachvolleybalveld. Ook hadden we een mooie veranda waar we buiten konden zitten en wat het huis in het bezit van een heuse speelkamer met airhockey, tafelvoetbal en tafeltennistafel. Een wasmachine en vaatwasser maakten het helemaal compleet.

De kosten van dit huisje waren 500 euro. Daar komt nog wel de afrekening van het water en de elektriciteit bij, zo'n 60 euro. We hebben geen eindschoonmaak, maar we hebben zelf schoongemaakt. Daarnaast hebben we net geen 250,- uitgegeven aan boodschappen, souvenirtjes, het paardrijden, etc.

Voor 850,- euro hebben wij dus een heerlijke week (zaterdag tot zaterdag) doorgebracht op ons favoriete Waddeneiland.

Een vergelijkbaar huis (maar dan zonder speelkamer en zonder grote tuin) bij Landal of Centerparcs zou ons zeker 1400,- euro per week hebben gekost, en dan zouden daar de kosten voor de boodschappen nog bijkomen.

Kortom, wij raden iedereen aan om in de herfstvakantie of in de meivakantie Denemarken te gaan bezoeken! Wij boeken onze huisjes altijd via Novasol. We hebben hier goede ervaringen mee en het is altijd naar wens.

We gaan nu een vakantieloze periode tegemoet :-) De eerste vakantie is gepland voor april 2020, we gaan dan naar .... Denemarken!

1 opmerking:

 1. Do you need personal loan?
  Loan for your home improvements,
  Mortgage loan,
  Debt consolidation loan,
  Commercial loan,
  Education loan,
  Car loan,
  Loan for assets.
  financialserviceoffer876@gmail.com Whatsapp +918929509036

  BeantwoordenVerwijderen