woensdag 5 november 2014

Afval

Het is alweer een hele tijd geleden dat we een blog hebben geschreven over het afval. In 2013 zijn we flink gaan bezuinigen op afval: wasbare luiers, goed gaan scheiden van het afval en ook hebben we nu een schillenbak. Schillen worden namelijk gratis opgehaald. In februari dit jaar hebben we ook een compostvat gekocht.

Reden daarvoor is dat we behoorlijk schrokken de hoeveel kilo's die we in de groene en grijze container gooien. Wij betalen 0,23 cent per kilo, wat we moeten betalen bij de gemeentelijke heffingen.

In 2012 hadden we 866 kilo in de groene en grijze container gegooid. In 2013 hebben we 545,5 kilo in de afvalbak gegooid. En nu, tot en met november 2014 hebben we 323,5 kilo in de afvalbakken gegooid. Het lijkt er dus op dat we zo'n 200 kilo minder afval hebben gebruikt dit jaar. 200 kilo x 0,23 is 46 euro, dus dat steken we dan in 2015 weer in de pocket.

3 opmerkingen:

 1. Wat een besparing! Bijna een kwart minder door opletten en andere manieren zoeken voor het afval verwerken. Ik kies er zelf ook voor om meer los te kopen, geen verpakkingen in huis te halen. Groenten en fruit op de markt, in eigen tassen.Geen plastic en geen blik, wel potten. Zaken als wasmiddel en schoonmaakmiddel maak ik tegenwoordig zelf, en eerlijk gezegd bevalt me dat enorm goed, vooral het afwasmiddel is stukken beter dan wat ik in de winkel kocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben zelf ook ff aan het rekenen geslagen wij zetten 12 x de grijze container aan straat x 80 kg. (dat past erin) = 960 kg. We hebben wel een groene container maar daar doen we niets in (we hebben een composthoop in de moestuin). Plastic en papier worden apart opgehaald. Btw we hebben een gezin van 5 personen en er zit niemand meer in een luier.
  Totale kosten per jaar voor 12 containers is € 58,80 delen door 960 kg. is 0,061 per kg. Of wel ruim gerekend € 4,90 per container

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tsjonge dat is een indrukwekkend verschil zeg. Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen