zondag 9 november 2014

Sinterklaas

Omdat we nog minder dan een maand hebben tot pakjesavond, ben ik al druk aan het piekeren over wat we onze kinderen gaan geven namens de goedheiligman. We hebben besloten om het maar 1 keer te vieren, gewoon op 5 december en lekker met ons vijven thuis.

Voor ZL1 (5,5 jaar) wordt het waarschijnlijk: gekleurde Kapla, een mooie leren voetbal, een nieuwe trui, nieuwe sokken, een voorleesboek, sneeuwlaarzen, een pyjama en een coƶperatief spel van Zonnespel.

Voor ZL2 (3,5 jaar) wordt het waarschijnlijk: een gebouw van Brio voor z'n houten treinspoor, een plastic bal, nieuwe sokken, nieuwe onderbroeken, een etui, een voorleesboek, een pyjama en sneeuwlaarzen.

Voor DL1 (2 jaar) wordt het waarschijnlijk: poppenkleertjes, een nieuwe jurk, een plastic bal, nieuwe sokken, een etui, een voorleesboek, sneeuwlaarzen, een klei-ding van Play-Doh, theepot en theekopjes van Hema en nog wat...

Voor DL2 (nog in buik) wordt het waarschijnlijk een jumpsuit.

Verder wil ik nog sitspapier en vliegerpapier bestellen voor alledrie, omdat ze de laatste weken heerlijk aan het knutselen zijn.

Voor in de schoen zijn we al snel klaar: op 15 november mogen ze hun schoen zetten en dan krijgen ZL1 en ZL2 allebei iets om te kleuren van SeS in hun schoen en DL1 een pot kralen om een ketting te rijgen. Dat was snel gescoord bij de Action. Ook op 22 november mogen ze hun schoen zetten, en dan krijgt ZL1 een doosje Lego, ZL2 een wagonnetje van Brio en voor DL1 moet ik nog op zoek naar roze Duplo. Op 29 november zijn we weg, dus dan zetten we de schoen niet. En dan is het al zo weer 5 december.

Oja, natuurlijk moeten ML en ik elkaar ook nog een cadeau geven. :-) Bij deze vraag ik, VL: het nieuwe Shopaholic boek Shopaholic naar de Sterren, een oorthermometer en het Playmobil kerststalletje (alhoewel, die kan ik DL1 natuurlijk ook cadeau geven).

En ik vind dat ML op z'n lijstje moet zetten: dubbelwandige theeglazen van Hema, rode koffiemokjes van Hema en nog iets wat hij dan maar zelf moet bedenken wat hij heel erg leuk vindt.

Tot zover mijn lijstje. De ouders van ML willen graag ook nog iets geven, maar misschien kan ik ze overhalen dat ze het met kerst geven. Ik wil dan wel graag de Hubelino knikkerbaan voor alle drie de kinderen. En als mijn ouders ook nog iets willen geven, wat ik me niet kan voorstellen overigens, dan doe ik de suggestie voor een veiligheidsnet voor om de trampoline bij hun in de tuin. Kan ik ook met een gerust hart mijn kinderen daar op de trampoline laten. :-)

10 opmerkingen:

 1. Haha zo grappig... "ik vind dat ML op zijn lijstje moet zetten... "

  BeantwoordenVerwijderen
 2. persoonlijk vind ik het veel,maar dat ligt aan mijhoor :p en hier is de situatie compleet anders, de kids krijgen al zo superveel van oma en tante, dat we zelfs niets of enkel iets kleins bij kopen.. ;) dus ik bedenk niet eens wa tik ze zou willen geven, koop desnoods volgend jaar nog wel iets bij oid. dochter was 26 okt jarig, dus heeft al veel nieuw, en er is sowieso megaveel speelgoed in huis.. er moet echt wat uit langzamerhand, maar dat vind ikmoeilijk omdat ik ook gastouder ben en dus speelgoed wil kunnen blijven wisselen en natuurlijk ook babyspeelgoed moet houden. best lastig soms :p en juist vandaag 2e hands wat little people spul gehaald :p is niet echt in te pakken dus geef dat maar tussendoor (kermissetje oid voor 15 euro)

  maar ik hoop dat e alle cadeaus leuk vinden, en nog belangrijker, dat jullie een leuke avond hebben! komt vast goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er zo tevreden mee, een mix van speelgoed en nuttige dingen. Wij vieren het dus niet met opa en oma, dus vandaar dat wij nu wel iets meer gaan kopen. Opa en oma hebben altijd de neiging om ook vooral maar veel kleine dingetjes te kopen. Als we het met hen hadden gevierd, hadden wij ook niet zoveel gekocht.

   Verwijderen
 3. Aargh! Is het al zo snel?! Ik moet echt nodig ook aan de slag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, wij willen de boel op tijd klaar hebben dit jaar. Geen zin in om in december nog de winkels in te moeten.

   Verwijderen
 4. Hoi,

  Je lijstje geeft hier ook weer inspiratie, bedankt!

  Sinterklaas met het gezin klinkt heerlijk, krijg je geen scheve gezichten als je je (schoon)ouders niet uitnodigt of zijn die ook van de partij?
  Onze dochter is nog aan de kleine kant maar ik zit hier voor de toekomst wel over na te denken, 2x Sinterklaasavond lijkt me namelijk een beetje te veel van het goede.
  Hoe zijn jou ervaringen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vorig jaar hebben we het wel twee keer gevierd, 1x thuis met ouders van ML erbij, en de tweede keer dus met familie en ouders van VL. Dit jaar willen we dus echt geen scheve gezichten, dus we nodigen niemand uit en we gaan ook nergens naar toe. Misschien volgend jaar weer. Het valt dit jaar ook op een vrijdag, dus ZL1 is net die ochtend op school geweest en zal waarschijnlijk smiddags heel moe zijn. Het weekend voor 5 december zijn wij een weekendje weg, dus dan lukt het vieren ook niet. En daarvoor vind ik het nog te vroeg, dat heeft gewoon niets meer met pakjesavond te maken. En 6 december is de Sint het land uit, dus dan vier ik het ook niet meer. Zoals het nu is, is het goed, en volgend jaar zien we wel weer verder.

   Verwijderen
 5. Normaal ben ik niet zo kritisch, maar nu moet me toch wel wat van het hart. Waarom roze duplo voor iemand van 2? Alsof ze op die leeftijd al kan bepalen van welke kleur ze houdt. Komt op mij wel erg genderbepaald over. Het meisje krijgt poppendingen en roze en de jongetjes lego. gr. Marje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, eigenlijk wel met je eens. Drie excuses kan ik aanvoeren: 1. ook de jongens spelen net zo graag met 'meisjes' speelgoed. Zo hebben we een uniseks keukentje in huis, een kassa met winkelspulletjes, duplo (en ja, de roze taartjes duplo hebben we als kraamcadeau gekregen, en daar spelen ze ook mee) en we hebben verkleedkleren. En laat DL nou net zo lief een piraat zijn en ZL2 trekt het liefst een prinsessenjurk aan. 2. ik merk dat DL veel met poppen en het keukentje speelt. Ze heeft ook zelfgemaakte poppenkleertjes en die zijn uniseks (rood-witte trui o.a.) Ook de jongens spelen graag met de pop en met name ZL2 draagt deze graag in de rode draagdoek.
   3. ja, DL houdt ook gewoon van roze en paars. Ze kiest zelf het roze en paarse Ikea bordje/bakje/beker als we aan tafel gaan.

   Verwijderen
 6. (groot)ouders die geen sinterklaas hoeven te spelen.. ik ben jaloers op je. Het is ons dit jaar wederom niet gelukt alleen gezellig met ons drietjes pakjesavond te houden, zie mijn verhaal

  BeantwoordenVerwijderen