dinsdag 4 november 2014

Bravo voor Hengelo!

Want ik zag dit bericht voorbij komen: http://www.rtvoost.nl/pl.aspx?nid=202602

Hengelo is dus bezig met een proef voor wasbare luiers! In Belgie zijn er diverse gemeentes waar je een subsidie kunt krijgen als je wasbare luiers gebruikt. Volgens mij moet je dan eenmalig je aankoopbon tonen en krijg je een bepaald bedrag. Ik ben jaloers!

Wij gebruiken ook wasbare luiers. Op 25 mei 2013 heb ik de eerste drie Easyfits van Totsbots gekocht op de Ouders Natuurlijk! beurs. Ik was al vrij snel overstag vanwege de makkelijkheid, dus na de zomervakantie hebben we flink wat luiers bijgekocht. Zo uit m'n hoofd hebben we nu 2 Chocododa's, 1 LennyLamb en 8 luiers van Pandababy. Allemaal pocketluiers. Inmiddels is vorige week 1 luier verdwenen in de prullenbak van het kinderdagverblijf...Gelukkig hebben we wel 20 euro als vergoeding gekregen. Want ja, wasbare luiers kun je goed doorverkopen en hun waarde blijft wel redelijk op peil.

Inmiddels is DL druk bezig met zindelijk worden, al zal dat vast nog wel een paar maanden duren. De luiers kunnen we dus weer gebruiken voor DL2. Mijn handen jeuken om nog wat luiers te gaan kopen. Zo ben ik erg benieuwd naar de strikluiers en de prefolds van Bummis. Tot nu toe heb ik me weten te beheersen en heb ik me heilig voorgenomen om eerst maar de geboorte en de kraamweek af te wachten en dan kan ik altijd nog wat luiers kopen.

Dit jaar hebben we minstens 80 euro bespaard door minder luiers te kopen (logeren bij opa en oma en vakanties gaan gewoon met wegwerp) en daarnaast hebben we ook zeker 50 euro bespaard door geen billendoekjes meer te kopen, maar Cheeky Wipes te gebruiken.

En daarnaast besparen we zeker ook 5 kilo afval per week aan wegwerpluiers. 5 kilo x 52 weken is 260 kilo. 260x0,23 cent is bijna 60 euro, dus dat besparen we ook aan afval.

We luieren dus nog vrolijk even verder! Zie voor meer informatie de Facebookgroepen 'Wasbare luiers' en  'Wasbaar Nederland'.

3 opmerkingen:

 1. Ik schrik elke keer zo van de bedragen die andere mensen kwijt zijn aan billendoekjes. Ik vraag me af wat mensen ermee doen. Of misschien onderschat ik de kosten. Ik ga het toch eens bijhouden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat van die billendoekjes begrijp ik ook niet helemaal. Ik kocht altijd 5 pakken in een bigpack voor EUR 10 en daar deed ik ongeveer een half jaar mee. Mijn handen jeuken wel eens om iets te kopen maar nimmer voor het kopen van luiers ;)
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik wist niet eens dat er tegenwoordig wasbare luiers bestaan die al voorgevouwen/vormd zijn. Ik had rechthoekige lappen die ik zelf in model vouwde 35 jaar geleden.

  Billendoekjes bestonden ook nog niet, slaolie en wattenprop!

  BeantwoordenVerwijderen