zaterdag 1 november 2014

Weer een update

Het is de laatste tijd echt enorm rustig op onze blog. Dat komt omdat we het momenteel erg druk hebben. VL moet nog 7 weken werken tot de kerstvakantie (en daarna nog 1 weekje en dan zwangerschapsverlof!) en die laatste weken zijn enorm hectisch. Het is erg lastig om prive en werk momenteel gescheiden te houden. Je checkt toch nog even je mail op je vrije dag en daar vloeit natuurlijk weer van alles uit voort.

In huis loopt alles redelijk op rolletjes. We hebben de afgelopen tijd behoorlijk wat bezoekjes aan Ikea gebracht en onder andere drie Kallax kasten met bijbehorende Drona bakken gekocht. Er staat er nu eentje onder de trap, waar vier bakjes in passen. Ieder kind heeft nu een eigen bakje waar de rugtassen, jassen, mutsen, sjaals en handschoenen in opgeborgen worden. Dit scheelt al heel veel troep onder aan de trap. Nu nog een plekje bedenken voor onze werktassen en laptoptassen.

Verder hebben we twee Stuva banken met lades verkocht. Deze stond op de kamer van de jongens, maar werd eigenlijk gewoon een vergaarbak voor allerlei speelgoed waar ze toch niet mee spelen. Van het geld daarvan hebben we weer 2 Kallaxkasten gekocht. Er staan netjes bakken in waar nu het speelgoed inzit. We hebben een bak voor Kapla, Duplo,treinspoor, verkleedkleren, auto's, rommeltjes, blokken en Playmobil. Dit staat nu allemaal boven, dus beneden is de speelgoedberg beperkt. Ook hebben we nu een Helmerkastje gekocht bij Ikea, waar alle knutselspulletjes als papier, stickers, lijm, stiften e.d. in zit. Zo kunnen de kinderen zelf hun knutselspulletjes pakken.

Verder hebben we erg veel spullen verkocht op Marktplaats. We hebben al behoorlijk wat winterkleding van de jongens verkocht. Er staat nu nog een flinke doos vol zomerkleding, maar daar wachten we nog een paar maanden mee voordat we die op Marktplaats zetten.

En ja, die jongenskleding mogen we nu gaan verkopen! Eind september hebben we een goede 20 weken echo gehad. Met de baby is alles prima in orde en ons gevoel werd bevestigd: de baby is een meisje! Wat een rijkdom, 2 jongens en 2 meisjes!

Verder verloopt alles wel behoorlijk goed op consuminderland. Energie besparen en afval besparen gaat ons goed af. We geven dit jaar wel behoorlijk teveel uit aan kinderkleding. De kinderen groeien als kool. Wel hebben we behoorlijk veel in de uitverkoop gekocht, dus volgend jaar hoeven we weer wat minder geld uit te geven, maar dit jaar gaan we echt heel drastisch over het budget heen.

Ook merken we dat het boodschappengeld wat krap is. We kopen veel producten biologisch, en ja, dat is gewoon duurder.

Voor nu een kleine update, tot de volgende blog!

15 opmerkingen:

 1. Leuk weer een update! Bedankt, altijd leuk om bij jullie te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt alsof jullie lekker bezig zijn! Geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het loopt hier allemaal best lekker! Gaan we zeker van genieten!

   Verwijderen
 3. Is er een reden dat jullie wel kinderkleding op marktplaats verkopen, maar niet inkopen? Is wellicht nog goedkoper dan nieuwe in de uitverkoop kopen en zeker duurzamer ;)
  Lara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, wij kopen zeker wel kleding op Marktplaats, en ook op de FB-groep hier in de buurt kopen we tweedehands kleding. Toch merk ik nu wel dat hoe ouder de kinderen worden, het lastiger is om leuke kleding te vinden. Veel kleding voor kleuters is echt wel afgedragen of het staat met name ZL1 niet. Die is echt heel fijn en dun, dus alles slobbert hem om het lijf. Dat koop ik liever iets nieuws (liefst in de uitverkoop, maar daar ben ik ook al vanaf gestapt, als het hem maar staat) en dan verkoop ik het weer op Marktplaats.

   Verwijderen
 4. Leuk weer van jullie te lezen hoe het gaat, succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je weer even wat laat horen. Nog even en dan zit deze zwangerschap er ook weer op. Geniet er maar van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat gaat echt heel hard. Vandaag alweer 26 weken zwanger. Nog 10 weken werken, en dan heerlijk verlof!

   Verwijderen
 6. Slim om ieder kind een eigen bak te geven. Dat helpt enorm is mijn ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke blog! fijn om te horen dat alles goed gaat bij jullie! Succes met de zwangerschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volg jullie reeds meer dan twaalf maanden. Ben niet alleen zelf maar ook mijn familie aangestoken door het aflosvirus. Niet alleen een leuk initiatief maar door jullie ook leuk gebracht. Ben echter teleurgesteld in jullie afhandeling v.w.b. vragen van jullie lezers. Heb mezelf in de materie verdiept en moet constateren dat er wel zeker enkele kritische vragen gesteld mogen worden. Heb er een naar onderbuik gevoel van gekregen dat we hier wel een beetje voor de gek worden gehouden! Maar waarom dan al die moeite van jullie kant? Krijgen jullie hier soms geld voor? Er is wel veel reclame op jullie blog! En er worden ook wel heel wat merken genoemd?! Ik was in de veronderstelling dat jullie d.m.v. jullie blog meer mensen wilden motiveren en stimuleren, en niet dat we hier met een commerciƫle pagina van doen hebben. Niet op het echte leven maar op zelfverrijking gebaseerd. Iedere kritische vraag zeer summier beantwoorden of zelfs negeren. Voor mij een goed reden om jullie blog bij mijn favorieten te verwijderen. Het ga jullie goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begrijp je reactie niet helemaal. Volgens mij reageer ik altijd op alle vragen die hier gesteld worden. Wij zijn geen goeroes op het gebied van administratie en bloggen, maar proberen wel een zo duidelijk mogelijk beeld te geven van onze financiƫle situatie. Ik begrijp dus niet helemaal waar je met deze reactie op doelt. Overigens is het wel een beetje flauw om dit soort reacties anoniem te plaatsen.

   Verwijderen