donderdag 2 april 2015

De boel weer oppakken

Zo, ZL1 is op school, ZL2 en DL1 op het kdv en DL2 ligt lekker te slapen in de kinderwagen naast me. Tijd om eens wat administratie op te pakken. De administratie bestond namelijk uit een enorme stapel papieren en rekeningen, waar ik net alle dikke rekeningen uit heb gehaald en heb betaald. 400 euro voor een beurt en nieuwe remmen voor de Lupo, 220 euro eigen bijdrage kraamzorg, 150 euro voor de H&M en 200 euro voor zwemles voor het C-diploma van ZL1. Hoppa! Allemaal noodzakelijke dingen. (Ja, ook de H&M, al heb ik daar nu nog een cadeaukaart van liggen omdat we een paar artikelen hebben geretourneerd in de winkel) Gelukkig was het vandaag ook kinderbijslagdag! (en toen ging DL2 huilen, en had ik geen tijd meer om de blog op 1 april af te maken)

Maar vandaag gaan we vrolijk verder! Wederom een dag op school en kdv, dus een heerlijk baby-knuffeldagje. Mevrouw slaapt inmiddels al bij me in de Storchenwiege babycarrier.

Gisteren dus al heel wat rekeningen betaald, en het is mijn doel om vandaag alle belangrijke papieren in de map te ordenen. Daarnaast moet ik nog een boodschappenlijst maken, boodschappen doen, een verjaardagscadeautje kopen en een nieuwe bikini/badpak kopen. Ik wil namelijk graag gaan zwemmen zaterdag met de jongens. Schiet me te binnen dat ik mijn kolfapparaat ook nog moet schoonmaken en de flesjes moet steriliseren. Maar dat kan morgen wel.

Het is fijn om de boel weer wat op orde te hebben. De afgelopen weken waren ook prettig, maar iedereen gedijt hier beter op ritme en regelmaat.

Ik zal straks ook eens even onze budgettenlijst gaan bijhouden. Geen idee hoeveel we hebben uitgegeven waaraan, maar het is echt wel belangrijk om alles bij te houden. De laatste weken is het geld uit de portemonnee gevlogen, en door weer dagelijks de budgetten in te vullen, hebben we weer grip op ons geld. Weten waar je het geld aan uitgeeft, dat is de eerste stap in sparen en bezuinigen.


2 opmerkingen:

  1. De tijd vliegt en soms vliegt het geld gewoon mee!
    Is trouwens de boodschappen online van AH nog iets voor jullie? Sinds een paar maand maak ik er gebruik van en vind het supermakkelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat zijn flinke bedragen die er zo uit vliegen. Zwemles is voor ons voorbij, maar nu zijn er weer andere kosten.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen