woensdag 15 april 2015

Vakantie voorpret

Omdat we nog steeds geen auto hebben gekocht waar we met ons zessen inpassen, zijn we nog wat zoekende wat betreft de zomervakantie. We gaan direct de eerste twee weken van juli op zomervakantie en we hebben nog geen idee waar we naar toe gaan, hoe we daar naar toe gaan en waar we gaan slapen op de plaats van bestemming.

De opties:
1. vliegvakantie naar Turkije o.i.d.
2. busje huren en in een huisje/gîte/appartement/stacaravan
3. busje huren en in onze tent
4. met twee auto's op vakantie met onze tent
5. met twee auto's op vakantie in een huisje etc
6. op stedentrip gaan met de trein of vliegtuig
7. 7-zitter kopen en in onze tent
8. 7-zitter kopen en in een huisje etc
9. extra bankje in camper schoonouders zetten en dan kamperen

Optie 1 valt af. Een all-in vliegvakantie is heerlijk relaxen natuurlijk, je hoeft niet te koken natuurlijk, maar ik vind het gewoon te duur en eigenlijk alleen leuk als de kinderen wat ouder zijn.
Optie 6 vind ik ook erg leuk, maar een stedentrip doe ik denk ik liever in de herfstvakantie.

Dan blijft de vraag over: waar gaan we naar toe op vakantie? Het liefst toch wel naar het buitenland, voor het echte zomervakantie gevoel. Hoewel een rondje Nederland ook erg leuk is, zeker met een museumjaarkaart.

De locatie hangt toch wel samen met de slaapplaats. De Vogezen staan nog op het verlanglijstje, alsmede Normandie. Beide plaatsen waar het niet altijd mooi weer is. Als we hier naar toe willen gaan, dan kiezen we toch liever een huisje.

Als we voor een huisje willen gaan dit jaar (die kans is groot want de tent is wat te klein en de jongens zijn nog te jong om in een bijzettentje te slapen) dan zou het beste zijn om een 7-zitter te kopen. We kunnen dat volgend jaar zomer gaan kamperen met onze eigen tent, omdat we dan weer genoeg hebben gespaard om een dakkoffer/trekhaakbak of bagagekar te kopen. Als we dan dit jaar in een huisje gaan, dan hoeven we niet zo veel spullen mee te nemen en hebben we nog geen extra bagageruimte nodig.

Nou, opties te over! Nu maar eens een knoop doorhakken....

6 opmerkingen:

  1. Strandhuisje op Vlieland is ook fijn met de kleintjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wij zijn ook nog aan t bedenken waar we heen willen op vakantie.. belangrijkste is idd niet te duur en leuk voor de kids.. wij hebben nu eenmaal meer aan onze vakantie als vooral de oudste zich kan vermaken, de jongste hobbelt altijd wel mee, die is gewoon anders, maar met dochter heb je geen vakantie als zij zich niet vermaakt ;) (tot nu toe hierdoor altijd superfijne vakanties gehad!) stedentrip zou ik nu echt nog niet met haar doen (ze is 5,5) maar als ze ouder is zeker wel, ze is erg leergierig ;) met 4 kids uberhaupt een stedentrip overwegen.. wauw! petje af :D

    wij blijven ivm reistijd eigenlijk meestal in nl.. dochter is t na een uur echt al zat, dus 2, hooguit 3 u is echt wel max.. hopelijk wordt dat minder als ze ouder wordt :)

    hopelijk vindt man nog iets. jammer dat we zo vastzitten aan de zomervakantie anders was ik weer een weekje naar beekse bergen gegaan. 3 jr geleden geweest, toen was ik zwanger van de jongste. we vonden t heerlijk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ..... en wat dacht je van treinen...?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben benieuwd waar de keuze op gaat vallen. Dit is inderdaad leuk om over na te denken!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wij boeken altijd via Limba.com een huisje in Hongarije. Als je naar een voordelig vakantieland gaat kun je ook heel erg goedkoop uit eten met je gezin en heb je zelf ook echt een heerlijk vakantiegevoel vind ik. We nemen kruiden ed weer mee terug naar nederland en zo kost de vakantie in verhouding weinig voor ons. Wanneer je niet kiest voor de mega toeristische plekken dan is het echt goed te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. optie 9 camper mini rondreis door frankrijk met eventueel een stedentripje londen of parijs en natuurlijk disneyland voor de kinderen en daarna op naar de bergen

    BeantwoordenVerwijderen