donderdag 9 april 2015

Werkverdeling

Inmiddels is bekend dat ML tot eind 2015 4 dagen per week gaat werken. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Dat heeft gevolgen voor onze verdeling van de werkdagen en de kdv dagen. De afgelopen jaren werkte ML op maandag, woensdag en donderdag en werkte VL op dinsdag, woensdagmorgen en donderdag. (en sporadisch wat op de vrijdag). Nu ML op de dinsdag werkt, gaat VL waarschijnlijk op donderdag en vrijdag de hele dag werken. De woensdagmorgen is nog even wat onzeker. Eigenlijk vindt VL het werken op de woensdagmorgen wat vervelend, het is enorm schakelen van werkmodus naar woensdagmiddag-kinderen-zijn-thuismodus. Ik wil dus eens gaan kijken wat het kost als ik ouderschapsverlof ga opnemen, en dan alleen voor de woensdagmorgen en dan tijdelijk tot 1 september bijvoorbeeld. VL moet op 18 mei weer aan het werk, en gelukkig zijn er dan nog maar 7 werkweken tot de zomervakantie, en dat zijn niet de drukste weken, dus dat is wel weer een prettige start.

Het salaris van VL voor 50% werken is 1354,- euro. Het salaris voor 40% werken (wat VL dan wil gaan doen, zodat de woensdagmorgen wegvalt) is 1173,- euro. Dat is een verschil van 181,-. Die teruggang in salaris kan opgevangen worden doordat DL1 en DL2 straks niet meer op woensdagmorgen naar het kdv hoeven.

De woensdagmorgen kdv kost ons: 38 euro per kind per ochtend. Dus 76 euro voor 2 kinderen. Maandelijks zou dat 320 euro zijn. Bruto natuurlijk. Een snelle berekening op toeslagen.nl leert ons dat we 226 euro per maand zouden terugkrijgen. (uitgaande van een toetsingsinkomen van 14.000 euro voor VL en 30.000 euro voor ML) We moeten dus voor de woensdagmorgen voor twee kinderen kdv 94 euro betalen.

Samenvattend: als VL de woensdagmorgen minder gaat werken, dan levert zij 181,- euro aan salaris in. Doordat we de jongste twee kinderen niet meer naar het kdv hoeven te brengen, hoeven we 94 euro minder te betalen. Minder werken kost dus nu 87,- euro per maand.


3 opmerkingen:

 1. Let OP!
  Leg het minder uren werken zelf schriftelijk vast en stuur het naar je werkgever.
  Vertrouw er NIET op dat het vanzelf wel weer goed komt.
  Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, ik zou het wel weten, als het maar 87 euro scheelt.
  Voor dat geld zou ik lekker thuis blijven bij de kids, maar ieder maakt eigen keuzes natuurlijk. Tenzij je het geld echt nodig hebt, maar in jullie geval is dat niet zo wsl.
  Ook de komende jaren zullen echt niet rustiger worden, wij hebben zelf kids van 6, 8, 10 en 12, ik vind het heerlijk om veel thuis te zijn. Maar ieder maakt zijn eigen keuzes natuurlijk. Maar je werkt dan eigenlijk maar voor 20 euro de ochtend, vijf euro per uur, toch....

  Doeg Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat lijkt me wel te doen! 87,- minder per maand moet op te vangen zijn lijkt me.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen