zondag 18 december 2016

De zoekgeraakte €2.500 is weer terug gevonden

Het heeft even geduurd, maar de zoekgeraakte €2.500 is teruggevonden. Niet dat ik er heel bang voor zou zijn dat we ons geld kwijt zouden zijn, het is toch prettig om te zien dat het weer boven water is. Dit weekend kregen we een bevestigende brief thuis met daarin een extra aflossing. Daarmee is de exacte hoogte van onze aflossingsvrije hypotheek nu €139.974,49.

De extra aflossing, die we in februari dit jaar al hadden uitgevoerd heeft een boekingsdatum van 2 december meegekregen. Ik ben natuurlijk blij dat ze het teruggevonden heb, maar die datum klopt natuurlijk niet en ik wilde net weer een mail gaan sturen dat er nog een correctie plaats moet vinden. We hebben immers ruim 10 maanden rente teveel betaald over die €2.500 (10/12 x 4.9% van €2.500 = ruim €100 euro). In de brief werd hier niets over gezegd, maar ik zie zojuist dat er ook een mail gestuurd is met wat extra uitleg en excuses:

Het bedrag van € 2.500,00 welke u op 5 februari 2016 had overgemaakt is terecht. Door een foutieve boeking is het bedrag nooit per ontvangstdatum op uw lening verwerkt. Doordat u tussentijds vaker extra hebt terugbetaalt konden wij het bedrag pas per 2-12-2016 verwerken op uw lening (de bevestigingsbrief is bijgevoegd in de mail). Daarom krijgt u nog een correctie op uw rente, deze moeten nog doorgevoerd worden. Wij zullen u de berekeningen en de bevestiging van de correctie zo spoedig mogelijk toesturen. Onze welgemeende excuses voor het ongemak en hartelijk bedankt dat u ons hierop hebt geattendeerd. Wij zullen er zorg voor dragen dat dit in de toekomst niet meer voorkomt. Hierbij vertrouwen wij erop u voldoende te hebben geïnformeerd.

Nu kloppen de rest van de extra aflossingen die wij gedaan hebben volgens mij allemaal wel, maar ik had eigenlijk niet verwacht dat het geld van een aflossing zo makkelijk zoek zou raken. Als wij niets gezegd hadden, had nooit iemand er wat van gemerkt en dan kan het lang duren voor we een hypotheekvrij huis hebben. Zijn er meer mensen die wel eens moeite moesten doen om "zoekgeraakt" geld terug te krijgen bij een aflossing?

Onze les: controleer altijd je (extra) aflossingen!

Edit (22 december): We krijgen volgende maand €103,31 korting op onze hypotheekrente doordat we met terugwerkende kracht minder hypotheekrente gaan betalen. Over de rente die we in deze periode zijn misgelopen zullen we het maar niet hebben.

3 opmerkingen:

  1. Je rekent je zelf iets te rijk. Ik ga er tenminste van uit dat je 4,9% de jaarrente is? Dan is het 11/12 x 4,9%x 2500 ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Niet helemaal goed verwoord, ik bedoelde inderdaad 10/12 x 4.9% van €2.500 gedaan, dus iets voorzichtiger dan 11/12. Die €100 klopt volgens mij wel en ik verwacht iets meer, maar dat zou dan weer een kleine meevaller zijn :-)

      Verwijderen