dinsdag 27 december 2016

Wat doe je met je oude bankstel?

Met een nieuwe woonkamer en dus een nieuw bankstel op komst, waren we al aan het nadenken hoe we ons oude bankstel kwijt zouden raken. VL dacht aan de lokale kringloopwinkel, maar ML dacht niet dat ze daar nog belangstelling zouden hebben in een oud bankstel die zelfs volgens de verkoper destijds na 5 jaar afgeschreven kon worden (het was een goedkoop bankstel). En dan te bedenken dat wij al 8 jaar met dit bankstel doen. Met inmiddels 5 kinderen. Vele ongelukjes heeft de bank al te verduren gehad.

Dat zou dus betekenen dat we de bank naar de stort moeten brengen. Een aanhanger huren en naar de stort rijden. Dat zou in 2 keer moeten, omdat het niet in 1 keer op de aanhanger past. Aanhanger huren €20 + 2x€15 = €50. En daar zou dan nog een paar euro brandstof bij moeten worden geteld.

Daarom plaatste VL toch maar een advertentie op marktplaats en binnen een uur hadden een aantal ge├»nteresseerden zich al telefonisch gemeld. Omdat we niet echt voorbereid waren op eventuele kopers (we hadden gehoopt dat het bankstel gratis afgehaald zou worden), hadden we ook geen prijs in gedachten. Dus op de vraag: "wat willen jullie ervoor hebben" heeft VL "een bedrag tussen de €50 en €100" genoemd. Er was een bieder die gelijk langs wilde komen om te komen kijken.

De kijkers leken behoorlijk tevreden met het bankstel en we hebben er toen het bedrag van €75 van gemaakt. Ze wilden gelijk betalen, terwijl ze het bankstel pas in januari kunnen komen halen, terwijl wij zeiden dat ze bij het ophalen wel mochten betalen. Achteraf begrijp ik waarom ze direct wilden betalen. Ze waren bang dat we de bank alsnog aan iemand anders zouden verkopen als iemand meer zou bieden. Ervaren marktplaats-kopers denk ik. Even later kregen we ook een bod van €250. Geen idee hoe serieus dat bod was, maar dat vonden wij de bank in ieder geval niet waard. En ten opzichte van de -€50 is dit een winst van €125. Best tevreden mee eigenlijk.

5 opmerkingen:

 1. Jullie hebben geluk gehad met de verkoop van jullie bank, meestal kun je ze aan de straatstenen niet kwijt. Ik haal mijn banken altijd van marktplaats, en na enig onderhandelen kan ik ze meestal voor niks ophalen. Ik heb 3 honden, en wissel geregeld van bank. Ik let erop dat ik alleen banken van een bekend merk ophaal, geen Seat and..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haal hem ook van MP en zweer bij Italiaans zitcomfort :) laatste bankstellen waren totaal 80 euro en zitten super doen we zo weer 5 tot 10 jaar mee met 4 kids. Dan verkopen voor meer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allemachtig, 250 euro! Die bank is dus behoorlijk geliefd op marktplaats. Wel leuk zeg. Maar netjes dat jullie hem aan de bieder van 75 verkochten volgens afspraak.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Do you need personal loan?
  Loan for your home improvements,
  Mortgage loan,
  Debt consolidation loan,
  Commercial loan,
  Education loan,
  Car loan,
  Loan for assets.
  financialserviceoffer876@gmail.com Whatsapp +918929509036

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Do you need personal loan?
  Loan for your home improvements,
  Mortgage loan,
  Debt consolidation loan,
  Commercial loan,
  Education loan,
  Car loan,
  Loan for assets.
  financialserviceoffer876@gmail.com Whatsapp +918929509036

  BeantwoordenVerwijderen