donderdag 1 december 2016

Gelukt, al denkt de bank daar anders over

Het is gelukt met ons aflosdoel voor 2016. Zojuist de laatste €3.000 overgemaakt en daarmee hebben we ons doel van €20.000 gehaald. En dat betekent dus dat we nu op een hypotheekschuld van minder dan €280.000 zitten. Na aftrek van de opgebouwde spaarhypotheek, zitten we zelfs rond de €230.000. Dat is een lekker gevoel. Als we nu ons huis zouden verkopen, zouden we zeker geen restschuld meer hebben. Bovendien is onze aflossingsvrije hypotheek nu gelijk aan onze spaarhypotheek.

Nog wel een probleem met de bank. Er is €2.500 van onze aflossingen zoek geraakt. Vorige maand gingen we ineens weer meer hypotheekrente betalen. Toen ik inlogde bij onze hypotheekverstrekker, zag ik dat er €2.500 minder was afgelost dan volgens onze eigen administratie. Na herhaaldelijk mailen, kreeg ik eindelijk een reactie. Er ontbreekt inderdaad een aflossing van februari 2016. Of we bewijs konden sturen van deze extra aflossing. Inmiddels een week geleden heb ik ze het bewijs gestuurd. Nu zal ik waarschijnlijk nog een paar keer een herinneringsmail moeten sturen en dan is het afwachten op een reactie. Alle aflossingen zijn naar dezelfde rekeningnummer overgemaakt en met dezelfde betalingskenmerk, dus de fout zal aan hun kant moeten liggen. Hopelijk vinden ze het verloren geld snel terug.

Nu kunnen we na gaan denken over 2017. Dat zal waarschijnlijk het jaar worden dat we in totaal €100.000 afgelost hebben. En ook het jaar dat we flink omlaag gaan met de hypotheekrente. Maar dat zal pas eind 2017 zijn. Dus eerst nog een jaar aflossen.

8 opmerkingen:

 1. Mooi hoor. En jammer van het zoekgeraakte, maar dat komt vast goed.
  Bij ons gaat het ook als een speer door het openbreken van de spaardepots.
  Afgelopen week 38.480 euro afgelost. En het voelt als een opluchting.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw, dat is een mooi bedrag om af te lossen! Met de aanstaande rente verlaging voor onze spaarhypotheek zouden wij die spaarhypotheek misschien ook beter kunnen openbreken en gebruiken voor een extra aflossing, maar dat is iets voor volgend jaar om uit te zoeken. Nu nog even 4.9% rente ontvangen.

   Verwijderen
 2. Dat is toch wel bizar. Een bank, die geld kwijtraakt. Welke bank is het? (Dan kan ik daar snel mijn geld weghalen...).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, heel bizar! Bij elke aflossing die we doen spookt het wel eens door het hoofd: wat als de bank het geld niet krijgt? Ik ga ervan uit dat het goed afloopt, want wij hebben het naar het juiste rekeningnummer overgemaakt.

   Ik denk niet dat het een fout is van de bank, maar van de administratielaag die tussen de bank en ons in zit. Quion in ons geval. Die blinken niet echt uit in administratie en zeker niet in communicatie. Die 10 maanden dat we nu €10 teveel rente betalen per maand zal ook vast nog wel gecompenseerd worden. Komt vast goed.

   Verwijderen
 3. Oh, dat is wel maf! Gelukkig is jouw administratie in orde. Hopelijk wordt alles snel rechtgetrokken. En veel succes met de komende plannen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wow wat slordig die zoekgeraakte aflossing! Jullie zijn heel mooi op weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gegarandeerd 2% snelle leningen

  ROBERTO LOAN COMPANY (met meer dan 35 jaar ervaring) is een particuliere kredietverleningsorganisatie die financiële diensten biedt met flexibiliteit die uw dagelijkse bank niet kan bieden. De hoofdlening Bedragen variëren van $ 5000 tot $ 1000000 tot de eerste keer dat Timers afhankelijk zijn van het verloop van de lening. Met een maximale / maximale looptijd van 1 tot 30 jaar. Als u geïnteresseerd bent in een van de volgende zaken, neem dan contact met ons op via (robertokennety@gmail.com) voor onmiddellijke registratie

  Bedrijfsnaam: Robinson-krediet
  Bedrijf e-mail: robertokennety@gmail.com
  WhatsApp: +1(518)219-0838

  BeantwoordenVerwijderen