vrijdag 27 januari 2017

Eerste aflossing van 2017

Na onze dure maanden met een nieuwe eettafel, luxe eettafelstoelen, een extra lange leren bank voor de eetkamer, nieuwe banken voor in de woonkamer, nieuwe verlichting en alle overige accessoires is het nu weer tijd om weer verder te gaan met ons dagelijkse leven, de aflossing van onze hypotheek.

Door de geplande extra uitgaven voor de restyling van onze woning, hebben we het doel voor 2017 wat lager. Voordat onze rentevastperiode in november dit jaar afloopt, willen we €13.000 hebben afgelost. Zojuist heb ik de eerste €2.500 overgemaakt. Daarmee zitten we al weer bijna op 1/5de deel van ons doel.

Daarnaast gaan we ons dit jaar ook ori├źnteren op een eventuele nieuwe hypotheek. Omdat onze hypotheek nu voor het grootste deel uit een spaarhypotheek bestaat dat straks niet meer zo voordelig is als de rente nog steeds zo laag staat. Binnenkort maar eens goed doorrekenen wat het effect is als we onze spaarhypotheek omzetten naar een annu├»teiten hypotheek. Tips en suggesties zijn welkom :-)

Verder staat er binnenkort misschien nog een onverwachte uitgave aan te komen. Onze tv is afgelopen weekend kapot gegaan. Dat biedt mogelijkheden om onze oude tv eindelijk eens te vervangen door een mooie grote OLED. Maar daar hadden we liever nog even een jaar mee willen wachten in de hoop dat de prijs dan wat lager ligt. Daarom hebben we de tv eerst naar de lokale reparateur gebracht. Misschien is het alleen een kapotte voeding en kunnen ze dat goedkoop verhelpen, zodat we er nog even een jaar mee vooruit kunnen.

4 opmerkingen:

 1. Dat is een mooi bedrag. De start is weer gemaakt. Geeft een fijn gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Over 'oude' spaarhypotheken:
  http://ericaverdegaal.nl/financieele-dagblad/2017/01/27/koester-een-oudere-spaarhypotheek/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker begin en mooi doel, wij hebben ook zoiets als doel maar eerst nog even onze Onvoorzien Spaarpot aanvullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed begin van 2017! Ik moet nog even kijken wat voor doel ik dit jaar ga stellen. Ik ben van plan om het doel van het aflossen van mijn hypotheek hoger te stellen dan vorig jaar. Vorig jaar hebben we ons doel namelijk behaald en het moet wel een uitdaging blijven natuurlijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen