dinsdag 31 januari 2017

Crowdfunding

Een tijdje geleden blogde ik al dat ik ook eens in de wereld van crowdfunding ben gestapt. Ik heb €500 gestoken in het oprichten van een restaurant. De hele financiering van het project waar ik in gestapt ben is inmiddels afgerond en het betalingsschema met daarin een overzicht wanneer ik wat terugbetaald krijg, is ook bekend gemaakt.

Hoewel ik een beetje ongerust werd nadat ik wat reacties had ontvangen dat het een te risicovol project was waarin ik heb geïnvesteerd, kwam ik zojuist een artikel tegen over deze onderneming. Ze zijn druk bezig met het verbouwen van een kerkje tot een restaurant en de vader van deze jonge ondernemer heeft de kerk gekocht. Zijn vader zal zijn zoon hopelijk enigszins kunnen begeleiden om het bedrijf tot een succes te maken.

De eerste 9 maanden wordt er niet afgelost op de lening en ontvang ik alleen rente per kwartaal. In mei krijg ik mijn eerste betaling van €10,30. In augustus en november volgen de 2de en 3de betaling van €10,30 en daarna wordt er ook afgelost en ontvang ik €15,71 per maand. In maand 10, 11 en 12 gaat er nog wel €1.88 per maand aan kosten vanaf.

In mei 2020 heb ik mijn totale investering van €500 weer terug en in november 2020 vindt dan de laatste uitbetaling plaatst. Als het dan goed blijft gaan met het bedrijfje, dan heb ik dan in totaal €590.87 terug gekregen. Dat is €90.87 meer dan de investering. Niet echt een grote winst, maar het is ook maar een kleine investering. Eerst nog maar eens aanzien hoe dit verder verloopt en ondertussen de crowdfunding sites in de gaten houden om te zien of er nog interessante mogelijkheden voorbij komen.

2 opmerkingen:

 1. Best spannend lijkt me zoiets. Maar je maakt uiteindelijk dus wel winst zie ik. En het is ook mooi om zo'n jonge ondernemer te helpen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad wel een beetje spannend, want het is toch nooit leuk om zomaar €500 kwijt te raken. Maar die €500 is toch al uitgegeven. Je merkt er dus niets van als je het niet meer terug krijgt. Maar als het goed gaat, komt er binnenkort wel elke maand €15 bij. En inderdaad, ik heb een jonge ondernemer blij gemaakt :-)

   Verwijderen