zondag 8 januari 2017

Feestdagenperiode achter de rug

Op mijn persoonlijke Facebookpagina schreef ik (VL) op Oudjaarsdag: 2016: het jaar waarin onze kinderen weer een jaar ouder werden en we meer tradities gingen introduceren en gaan herbeleven. Sinds november zitten we al heerlijk in de feestdagen en die hebben we dit jaar heel bewust gevierd en daarbij ook de achtergrond van deze verhalen aan onze kinderen verteld. De feestdagen starten al met Sint Maarten: wat hebben we een plezier gehad om onze kinderen die zo heerlijk met zijn drieën bij de deuren aanbelden. Dit jaar willen we graag nog meer aandacht schenken aan Sint Maarten, maar we willen dan ook graag wat meer tijd besteden aan het snoep dat bij de deuren wordt uitgedeeld. Misschien moeten we de volgende keer het snoep gaan vervangen door iets duurzaams als een kleurplaat o.i.d.

Vervolgens gingen we verder met Sinterklaas. Een fijne periode waarin we ook het feest hebben gevierd op het nieuwe werk van ML. Pakjesavond hebben we rustig gevierd met ons gezin. Dit keer wisten de kinderen niet dat het die avond (we vierden het al op zaterdag 3 december) pakjesavond zou zijn. Pas om 17 uur kregen ze een brief van Sinterklaas. Zo was die hele dag ook gewoon gezellig zonder dat de kinderen de hele dag zenuwachtig en vervelend waren.

De adventperiode hebben we ook gezellig gemaakt met allerlei knutsels en versieringen. Volgend jaar willen we graag meer aandacht besteden aan advent door elke dag een cadeautje open te maken.

De kerstdagen verliepen rustig: op Eerste Kerstdag gourmetten bij opa en oma, op Tweede Kerstdag een wandeling gemaakt door het bos, een kerstfilm bekeken en daarna hebben we hachee (dat wilden de kinderen graag!) gegeten.

Ik wil nog even aandacht geven aan deze film: Casper en Emma: een vrolijk kerstfeest. Een hele leuke film, zeker geschikt vanaf 3 jaar tot een jaar of 8.

Na de kerstdagen hebben de kinderen nog schaatsles gehad. Onze oudste maakte flink wat kilometers op de 400 meter baan. ZL2 bakte er echter weinig van, maar klaagde ook niet. Volgend jaar is DL1 ook aan de beurt.

Oud en Nieuw was ook een fijn feest. We hebben ervoor gekozen om bij onze vrienden/achterburen te gaan borrelen vanaf een uur of vier 's middags tot 20 uur. Daarna zijn we naar onze eigen huis gegaan en de jongsten in hun eigen bed gelegd. De oudsten mochten de avond opblijven met lekkere hapjes. We hebben nog maar een keertje Casper en Emma gekeken en daarna hebben we de vakantiefilmpjes van ons gezin bekeken. Zo jammer dat er niet een leuk programma op tv was. Om 12 uur hebben we afgeteld en de kinderchampagne ontkurkt. Rond half twee lagen we allemaal weer in bed. Op 1 januari hebben we lekker rustig aan gedaan.

En dan volgde er nog een heerlijk rustige vakantieweek. Lekker aanrommelen, samen spelen en laat naar bed. Op 6 januari hebben we Driekoningen 'gevierd': een tulband gebakken met daarin een cranberry. Wie hem vond, was de koning voor die dag en mocht het eten kiezen.

Dit weekend staat in het teken van opruimen (zelfs de zolder is wat opgeruimd) en dan gaan we maandag weer aan de slag. De kinderen hebben er wel zin in hoor!

En januari....dat wordt geen saaie maand. Want wij gaan onze woonkamer grondig restylen: nieuwe kleuren op de muren, nieuwe meubels, andere indeling. Het wordt even bikkelen maar dan heb je ook wat!

2 opmerkingen:

  1. Vind je blog erg leuk!! Fijn dat je weer meer schrijft!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat jullie je woonkamer gaan veranderen. Doe je nog voor en na foto's?

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen