dinsdag 3 januari 2017

Ook maar eens begonnen met crowdfunding

Ik lees steeds vaker blogs van medebloggers waarin wordt gesproken over crowdfunding. Omdat de rente op het spaargeld steeds lager wordt en het toch leuk is om iets met je spaargeld te doen, heb ik ook maar eens gekeken naar de mogelijkheden van crowdfunding. Het rendement dat je krijgt ligt een stuk hoger, maar uiteraard zitten daar wel de nodige risico's aan vast. Daarom begin ik heel voorzichtig met €500.

Ik heb gekozen voor een project dat op geldvoorelkaar.nl staat. De aanvrager wil met het verzamelde geld, in totaal €180.000, een oude kerk tot een restaurant omtoveren. Eerlijk gezegd weet ik niet precies waar ik op moet letten, maar de beschrijving ziet er netjes en realistisch uit en de vader van de aanvrager staat garant voor €100.000 en is de aanvrager ook privé aansprakelijk.

Het rendement is 8.5% gedurende een looptijd van 45 maanden met een aflossingsvrije periode van 9 maanden. Dus, als de aanvrager tussendoor niet failliet gaat, zal ik het geïnvesteerde bedrag na 4.5 jaar weer terug krijgen en krijg ik gedurende die 45 maanden maandelijks de rente op mijn rekening. De eerste 3 maanden wordt gebruikt voor het betalen van de 0.3% succesfee per jaar looptijd.

Het project was in een paar dagen volgeschreven, net als alle projecten. Het lijkt dus wel een veel gebruikt alternatief om te sparen. Nu hopen dat ik het geld over 4,5 jaar weer op mijn rekening heb en dat ik binnenkort ook de rente ontvang. Tot die tijd nog maar even wachten met nieuwe investeringen.

2 opmerkingen:

 1. Het project dat jij hebt gekozen is heeft als risicoclassifictaies:
  5s= zeer speculatief (startende ondernemer)
  en creditsafescore 21, waarbij geldt:
  0 - 26 Voorzichtig! alleen krediet verlenen naar uw eigen goeddunken.

  Ik ben ook begonnen met geldvoorelkaar, maar dit project vond ik veel te riskant.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat had ik gezien, maar dat komt voor een groot deel doordat het een startende ondernemer betreft. En ik zet niet voor niets maar €500 in. Zou jammer zijn als het weg is natuurlijk, maar het is een experimentje. Als het mis gaat, dan weet ik dat ik niet nog eens ga crowdfunden.

   Verwijderen