donderdag 29 mei 2014

'BNP Paribas krijgt boete van 10 miljard dollar'

En laat dat nou net onze bank zijn. In ieder geval de bank waar wij onze hypotheek hebben afgesloten. Ik las zojuist dit bericht.

Ik lees het bericht nog een keer en nog een keer maar eigenlijk begrijp ik het niet zo goed. *schaam*

Wat wordt bedoeld met het 'schenden van Amerikaanse sancties tegen Iran en andere landen'? Welke sancties? Wat heeft PNB gedaan?

We wachten het maar even af. Het zal hopelijk geen gevolgen hebben voor onze hypotheek.

En verder: met ons gaat alles goed, maar we zijn heel erg druk geweest de afgelopen weken na de meivakantie. Nu is alles weer in een wat rustiger vaarwater gekomen en kunnen we gaan aftellen naar de zomervakantie.

Vandaag ook maar weer het 'anoniem reageren' aangezet. Anonieme reacties leveren vaak wel iets interessants op, al is het erg jammer van de enorme hoeveelheid spam die we krijgen. We zullen gaan zien!

5 opmerkingen:

 1. Nou dit dus: 'Volgens ingewijden zou een intern onderzoek van BNP Paribas hebben uitgewezen dat er transacties zijn gedaan met landen die vallen onder de strafmaatregelen van de VS, zoals Iran.
  Werknemers van de bank zouden vervolgens hebben geprobeerd de codes van de transacties te veranderden, zodat de herkomst niet meer zou zijn te traceren.'
  http://www.nu.nl/beurs/3764879/boete-bnp-paribas-sanctieovertreding-vs.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een wat vaag bericht inderdaad. De echte feiten staan er geloof ik nog niet in.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat jullie "anoniem" weer aan hebben gezet. Ook al heb ik op dit moment geen tip, jullie berichtjes heb ik de laatste weken wel gemist....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wilde een paar keer reageren, maar lukte niet om anoniem te doen. Fijn dat je het weer open hebt gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik heb dit bericht ook zitten lezen met speciale aandacht omdat het de moeder bank is van mijn bank (ik zit bij het Belgische bnp pariba fortis) maar aangezien ik een vaste rente % heb maakt dit geen verschil voor mij

  BeantwoordenVerwijderen