zondag 4 mei 2014

Dit komt niet meer goed....

De vorige blog die ik schreef, was nog heerlijk vanuit ons vakantiehuisje in Denemarken. Ga eens speuren op de website van Novasol.nl, en dan Rømø, dan zul je zien dat ze daar fantastische huisjes hebben.

We hebben echt genoten van onze vakantie en we hebben echt heel veel geluk gehad met het weer. Zaten we vorig jaar nog met onze dikke winterjassen aan te kleumen van de kou, dit jaar konden we lekker in korte broek en t-shirt rondstruinen. En rondstruinen, dat hebben de kinderen zeker gedaan!

Vrijdagmiddag om 16:00 uur zijn we weer huiswaarts gereden. Dat wil zeggen, ik met de kinderen. ML blijft nog een weekje met zijn twee vrienden. Ik ben niet alleen teruggereden hoor, de twee bevriende families/vrienden/buren reden ook mee. Wel zo prettig, mocht er wat gebeuren onderweg. Om 23 uur waren we weer thuis. De terugreis is ook helemaal perfect gegaan, geen files en heerlijk rustig onderweg.

Ik heb die eerste nacht thuis als een blok geslapen. Om acht uur werd ik wakker gemaakt door ZL1: 'Ik ga naar Pietje!' Hij was het zo gewend om de hele week gezelschap en aanspraak te hebben, dat hij alweer wegwilde. Ik heb er maar even een stokje voor gestoken. We hebben eerst maar wat boodschapjes gedaan en 's middags is ZL1 uiteindelijk nog bij een vriendje gaan spelen. Niet bij Pietje, even afkicken!

Ik zit alleen al het hele weekend te piekeren over ons kledingbudget....want dat gaat een beetje mis geloof ik. In mijn beste knackebrod-Deens kwam ik erachter dat er een grote uitverkoop was in kinderkleding van verschillende Scandinavische merken: Albababy, Moonkids, 4FunkyFlavours en nog meer. In Nederland is dit wel te krijgen via diverse webshops als www.goedvantoen.nl.

Anyway, ik heb voor ZL1 drie T-shirts gescoord, voor ZL2 2 truien en voor DL een uberleuke blazer en een knalroze tuinbroek van Albababy. Na het omrekenen van de Deense kronen kwam ik erachter dat ik 185 euro heb uitgegeven...

Okee, de nieuwprijs van alle artikelen was 300 euro, dus ik heb het goed gedaan, maar toch. In combinatie met de wollen hemdjes die ik al besteld had voor Denemarken, is dit budgettechnisch natuurlijk niet meer recht te breien. Ik duik vandaag of morgen maar eens de kinderkledingkast in om te kijken of ik nog wat kleding kan verkopen...

3 opmerkingen:

 1. Ja dat hadden we vroeger ook op een vakantie naar Frankrijk. Die buitenlandse munt......En na die tijd een tijdje op de blaren zitten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 185 euro voor 7 stuks kinderkleding?! Dat het normaal nóg duurder is, is toch geen besparing?

  Jullie blog blijft fascinerend om te lezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou ja, hopelijk is het supergoede kwaliteit?! En misschien kun je het later door verkopen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen