dinsdag 13 mei 2014

Laatste aflossing voor 2014?

Aan het begin van het jaar hadden we €11.350 als doel gesteld om af te lossen op onze hypotheek in 2014. We wilden dat plan in de eerste helft van 2014 uitgevoerd hebben. In ons spreadsheet hadden we in juni onze laatste aflossing gepland staan, maar omdat onze bankrekening al weer flink aan het groeien was door o.a. verhoging van de kinderopvangtoeslag en doordat we nu onze kilometervergoeding die we met onze Lupo rijden op onze gezamenlijke rekening storten, hebben we direct maar €2.500 afgelost.

Met deze laatste €2.500 hebben we ons doel voor 2014 bereikt en kunnen we onze bankrekening weer even flink laten groeien om vervolgens in 2015 weer hard verder te gaan met onze extra aflossingen. We zouden natuurlijk gewoon door kunnen blijven gaan met extra aflossen, maar ons spaargeld ligt nu beneden ons minimum van €25.000. En door nu weer even rustig aan te doen, zitten we qua spaargeld aan het eind van het jaar weer op het punt waar we dit jaar begonnen zijn. Ook al zal het best lastig worden om voor het eind van het jaar echt geen extra aflossingen meer te doen.

Voor de liefhebbers nog een visuele weergave van onze hypotheek waarin te zien is dat we er nog lang niet zijn. Alle rode vakjes moeten we nog weg zien te werken met extra aflossingen.

6 opmerkingen:

 1. Knap hoor. Dat is een flink bedrag. Wij hopen op de 6000 uit te komen. Dat moet ook wel lukken, maar meer zit er niet in. Vorig jaar en dit jaar hebben wij veel extra kosten gehad.
  Volgend jaar gaat het wel lukken. Dan gaan de belastingcentjes al naar de aflossing en de maandelijkse 250.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat het gelukt is. En knap ook om je doel al halverwege het jaar gehaald te hebben.

  Vlijtig Liesje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap hoor. Wij hopelijk volgende maand!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik uw blog lees raak ik geïrriteerd. U lijkt uw extra inlossingen mede te kunnen doen door alle toeslagen die uw kant op komen vanuit de overheid. En dus ook van mijn belastinggeld. Mij lukt het niet, als single hoogopgeleide hardwerkende vrouw om mijn hypotheek voortijdig af te lossen. Ik betaal de hoofdprijs voor alles alleen, zonder dat ik in aanmerking kom voor enige toeslag. Met het vele belastinggeld dat ik betaal, sponsor ik mensen als u die er financieel vervolgens veel beter voor staan. Uw blog laat bij mij dan ook een bittere smaak achter.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Door ML en VL wordt er, zoals door veel MLs en VLs, wel weer een generatie klaar gestoomd bestaande uit allemaal ZL1s, ZL2s en DLs, die t.z.t., mede dankzij uw belastinggeld, er voor gaan zorgen dat de BV Nederland kan blijven draaien en waarin het prettig en veilig wonen is. Ook voor hoogopgeleide mensen die geen kinderen, al of niet bewust, gekregen hebben. Een samenleving bestaat uit meer dan alleen maar productieve individuen die scherp op de economische debit en credit zijde van het leven letten. Gelukkig kan en mag mijn belastinggeld naar deze goede investeringsdoelen met een lange termijn opbrengst waar de gehele samenleving van gaat proviteren. Ook hier gaan de kosten voor de baat uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben benieuwd of jullie het kunnen volhouden om niet af te lossen :)
  Wij hebben dit jaar inmiddels 23.500 afgelost en hebben hopen nog 20.000 te kunnen realiseren.. A/h eind van het jaar komen we (als alles meezit) uit op onze spaarhypotheek uit, waarna we moeten gaan bekijken hoe we e.e.a. dan gaan oppakken/wijzigen/omzetten..

  BeantwoordenVerwijderen