maandag 12 mei 2014

Weer een verjaardag

Inmiddels zijn we alweer een week verder sinds de laatste blog, waarin ik heb geschreven over onze terugreis vanuit Denemarken. Vrijdagavond 2 mei was VL met de kinderen weer thuis. ML is nog een week gebleven en was zaterdag 10 mei weer thuis.

In die week kon ik het lekker rustig aan doen. Op maandag 5 mei waren de kinderen vrij, hoewel de zwemles van ZL1 wel gewoon doorging. De overige dagen waren gewone dagen, ZL1 moest naar school en ZL2 en DL zijn op woensdagmorgen en donderdag gewoon naar het kdv gegaan. VL had maar weinig werkafspraken, dus het was een rustig weekje. In die week kon ik heerlijk aan de slag met opruimen. We hebben onze 'hotspots' aangepakt. We proberen nu elke avond een lege eettafel te hebben en een lege bank. Het is de hele week goed gegaan, tot gisteren. Want toen vierde ZL2 zijn derde verjaardag!

En verjaardagen zorgen altijd voor rommel. Gelukkig is die rommel al grotendeels opgeruimd, dus zo erg was het allemaal niet hoor. En verder hebben we genoten van een rustig dagje. Wel jammer dat we met z'n allen binnen moesten zitten, want het weer was natuurlijk verschrikkelijk!

We hebben aan ZL2 een pyjama gegeven (€6,- bij de Lidl vorige maand), het voorleesboek 'Sttt...we hebben een plan!' (€12,95), een doos gekleurde Kapla (€16,99) en als klap op de vuurpijl: een Smoby friends speelhuisje!

Dat huisje kost €290,- maar is grotendeels gefinancierd door opa en oma. Zij geven namelijk aan ieder kleinkind een cadeau ter waarde van €50,-. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om de in totaal €150,- te gebruiken voor het speelhuisje. We hebben dus zelf nog €140,- bijgelegd voor het speelhuisje.

Het speelhuisje staat nu buiten in de tuin, heel treurig in de regen. De kinderen waren ook heel treurig dat ze vandaag niet buiten konden spelen. Gelukkig wordt het de komende dagen weer mooi weer, dus dan kunnen we eindelijk genieten van het speelhuisje en het speelplezier van de kinderen!

1 opmerking:

  1. Ik vind die speelhuisjes er altijd prachtig uit zien. Lijkt me heel leuk voor een kind!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen