zaterdag 31 mei 2014

Boodschappen

Ja, daar zijn we weer met ons weekmenu! :-) Juni wordt een rustige maand, dus we kunnen lekker de weekboodschappen doen zonder al te veel verjaardagen.

Weekmenu voor deze week:
Zaterdag: zelfgemaakte hamburgers (met gehakt in een hamburgerpers) op de bbq
Zondag: aardappels en een worst (uit de vriezer) en een salade (bbq)
Maandag: macaroni (portie uit de vriezer)
Dinsdag: stamppot spinazie (staat nu in de Allerhande)
Woensdag: aardappels, vlees (uit de vriezer) en groente
Donderdag: fritatta
Vrijdag: aardappels, vissticks/kaassouffl├ę en groente

Lekker simpel menu en we zijn de vriezer ook wat aan het leegeten. Die willen we graag voor onze zomervakantie goed leeg hebben en nog een keer schoonmaken. Doel is om uiteindelijk de vriezer tijdens de twee weken vakantie in juli uit te hebben. Scheelt volgens mij veel stroom!

Voor dit weekmenu en andere dingen, zoals brood, melk, yoghurt, fruit was ik €64,- kwijt. Vlees en zuivel en een aantal groentes zijn biologisch.

Daarnaast nog €3,39 uitgegeven aan waspoeder van Puur & Eerlijk. Ik ben al een paar weken aan het wassen met een fles Robijn klein&krachtig, maar DL heeft werkelijk gi-gan-tische uitslag gekregen op haar huid. Werkelijk overal had ze bultjes. Ook op haar handjes en rondom haar mond. Komt omdat we na het eten altijd poetsen met gewoon een badstoffen spuugdoekje, en die had ik natuurlijk ook met dat wasmiddel gewassen. Het was zo erg, dat ik zelfs even twijfelde of het geen krentenbaard was. Gelukkig bleek het wasmiddel uiteindelijk de dooddoener. Ik ga nu even een tijdje alles wassen met waspoeder zonder parfum, en ook de doucheschuim en badschuim gaan achter slot en grendel. Ik hoop dat haar huidje snel weer rustig en gaaf wordt. De meest nare plekken zijn nu wel verdwenen, maar het is nog steeds wat rood en schilferig.


8 opmerkingen:

 1. Mocht je eens willen afwisselen: Neutral is ook vaak in de aanbieding en is ook huidvriendelijk (en volgens mij ook voor het milieu ;) )
  Lara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm, 2 weken de vriezer uit betekent voor mij althans een besparing van 1.54 Euro/ 7.7 kWh. Deze maand hebben de zonnepanelen op mijn dak 1021 kWh opgeleverd; dat gaat heel wat sneller.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was even stil op jullie blog, fijn dat jullie er weer zijn!
  Het week klinkt goed en brengt me altijd weer op idee├źn.
  Wat is trouwens de uitkomst van jullie overweging over wel of geen gezinsuitbreiding en de Fin.gevolgen van een eventuele uitbreiding?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Puur&Eerlijk is helaas niet zo puur en eerlijk als de naam doet vermoeden hoor...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik graag Ecover. Vind nu alle andere wasmiddelen ook onnatuurlijk ruiken.
  Vriezer leegeten voor de vakantie is een goed idee, moeten wij ook maar doen. Lekker goedkoop en kan het weer eens ontdooien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat voor hamburgerpers gebruik jij? Ik heb er eentje waarmee ik veels te dikke hamburgers krijg.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat het anonieme reageren weer kan, het lukte me niet op een andere manier. Ik gebruik al 12 jaar Ariel poeder.de groene voor alle wite was en de paarse voor kleur.Ik sla in als het een aanbieding is, en heb het nog nooit voor de hoofdprijs hoeven kopen. Voor de zwarte was Fleuril, ook inslaan als het in de aanbieding is, soms 4 flessen voor 10 bij de Bas. Ik gebruik soms de wol en fijn middel vloeibaar met het roze dopje van het eigen merk van de Bas voor echt mooie kleding.dat is 1,49 terwijl de Robijn 3,99 is. Ik heb nog nooit last van irritatie gehad. Gebruik ook nooit wasverzachter.Maar dit zijn allemaal geen natuurlijke middelen...
  Wat betreft een 4e kindje, wij hebben de 4e sinds november en het is zo gezellig weer een baby in huis. Ik denk dat je het eerste jaar ongeveer 60 euro per maand kwijt bent aan luiers/doekjes en kleding wat bijgekocht moet worden. Eerste half jaar BV gegeven, scheelt heel veel geld aan voeding.Nu gaat hij alweer met de pot meeeten.. We hebben wel een andere auto moeten kopen, maar persoonlijk vind ik dat je een 4e kind niet van financieen moet laten afhangen.. Ik volg jullie blog met plezier:)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij halen 1 keer per week bij de Aldi voor ongeveer 65 euro boodschappen en dan ga ik nog 1 keer per week voor vlees en dingetjes die niet bij de Aldi verkrijgbaar zijn naar de Jumbo of MCD voor ongeveer 30 a 35 euro. Met 6 personen, inclusief luiers en babyvoeding

  BeantwoordenVerwijderen